הנפט ירד ל-88 דולר לחבית - ירידה זמנית או שינוי מגמה?
לפי כל האנליסטים, מחיר חבית נפט כבר היה בדרך הבטוחה ל-100 דולר, וזה אכן נראה כך כשבשבוע שעבר מחיר חבית נפט גולמי הגיע למחיר של 93 דולר. התחזיות האלו מבוססות בעיקר על החשש ממחסור בהיצע, שקיבל משנה תוקף כאשר בשבוע שעבר נודע שמלאי הנפט הגולמי במרכז קושינג, אוקלהומה, שמשמש כמרכז האחסון ונקודת האספקה לחוזים עתידיים, ירד ב-943 אלף חביות השבוע לקצת פחות מ-22 מיליון חביות - הנתון הנמוך ביותר מאז יולי 2022.
לפי הנתונים שפורסמו, מלאי הנפט הגולמי בארה"ב ירד ב-2.2 מיליון חביות בשבוע שעבר ל-416.3 מיליון חביות, כשהאנליסטים ציפו לירידה של 320 אלף חביות בלבד.
לעומת זאת, החוזים העתידיים דווקא מצביעים על ירידה במחירי הנפט - אבל המחיר שאנו רואים היום היה אמור להיות, לפי החוזים העתידיים לפחות, רק בינואר. ההבדל בין החוזים של דצמבר לחוזים של ינואר עומד על 2 דולר - הבדל גדול יותר מבדרך כלל. לאנליסטים בבנק אוף אמריקה יש צפי לטווח הארוך למחיר של 80 דולר לחבית נפט מסוג ברנט שנסחרת היום במחיר של 95 דולר, והם צופים שהנפט הגולמי ירד בצורה דומה.
אתמול נודע שמדינות ה-OPEC הגדילו את היצע הנפט באוגוסט, זה החודש השני ברציפות, והן ייצאו 120 אלף חביות יותר ליום מאשר ייצאו בחודש יולי. אחרי שנודע על מגעים של ארה"ב ואיראן שכללו חלופי שבויים והסרת סנקציות על מעל 6 מיליארד דולר לאיראן ממכירות נפט - ייצוא הנפט באיראן הגיע לרמה הכי גבוהה מאז שנת 2018 - 3.15 מיליון חביות נפט ליום. ההנחה הסבירה היא שהמגעים של ארה"ב עם איראן החלו כדי שהשניה תגדיל את היצע הנפט, אחרי שערב הסעודית החליטה לצמצם אותו מצדה בשביל להעלות את המחיר. יכול להיות שבכך ארה"ב השפיעה, לפחות באופן חלקי, על הירידה במחירי הנפט.
הסבר נוסף לירידה יכול להיות מימוש רווחים מצד ספקולנטים. מחיר הנפט עלה בקרוב ל-30% ברבעון השלישי, לשיא של 10 חודשים. ייתכן שמימוש הרווחים מצדם של הספקולנטים דחף לירידה. "סביר מאוד שמימוש הרווחים מצד הספקולנטים משחק תפקיד בירידת המחיר שאנו רואים כרגע", כתב אנליסט מחברת הייעוץ גלבר, "ככל שהימים יעברו אנחנו נראה את ההשפעה הזאת דועכת ומפסיקה להכביד על המחיר כלפי מטה".
גורם נוסף שמשפיע על הירידה במחירי הנפט הוא התחזקות הדולר. הדולר הגיע השבוע לשיא של 10 חודשים מול מספר מטבעות אחרים אחרי שממשלת ארה"ב ניצלה מהשבתה. העליה בדולר הופכת את הנפט ליקר יותר בשביל המדינות השונות מה שיכול לגרום להן, ואולי כבר גרם, למכור את מלאי הנפט שלהן.
בנוסף למדינות ה-OPEC שהגדילו את הייצוא שלהן, מלאי נוסף של נפט צפוי להגיע לשוק. שר האנרגיה של טורקיה הודיע שהמדינה צפויה לחדש את הפעילות של צינור הנפט בינה לבין עיראק שהיה סגור בששת החודשים האחרונים. לפי סקר של רויטרס ייצוא הנפט שגדל באוגוסט מסמן את החודש השני ברציפות של גדילה כזו וזאת למרות הקיצוצים בייצוא מצד ערב הסעודית. ביום רביעי תתקיים פגישה של מדינות ה-+OPEC (מדינות OPEC בתוספת רוסיה ומדינות נוספות) אבל הצפי הוא שלא ישנו את מדיניות הייצוא שלהן.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.ריאלית הוא 79דולאריחזור ל70 03/10/2023 23:32הגב לתגובה זו0 0הפחד שהסעודים יקבלו כסף ביואנים ירד מהםרק כרגעסגור