האינפלציה בארה"ב נשארה על 3.7% - מה זה אומר להמשך?
מדד המחירים לצרכן עלה בחודש ספטמבר באותו שיעור שעלה בחודש אוגוסט שלפניו, ומעיד על עליה שנתית של 3.7% במחירים. במדד מחירי הליבה, שלא כולל בתוכו מוצרים תנודתיים יותר כמו מזון ודלק, מעיד על עליה שנתית של 4.1% לעומת העליה בחודש אוגוסט שהעידה על עליה שנתית של 4.3% - מה שאולי אפשר לקחת כסימן ראשון של ירידה באינפלציה.
מדד מחירי הליבה הוא חשוב מכיוון שהוא נחשב לסמן טוב יותר של הצמיחה או הדעיכה במשק. השינוי במדד מחירי הליבה תאם את צפי האנליסטים והוא מעיד על קצב הצמיחה האיטי ביותר במדד מזה שנתיים. למרות שהנתונים אמורים לעודד את המשק ואת הפד, הסתכלות אל תוך הנתונים אולי מראה שהמספרים של מדד המחירים ושל מחירי הליבה מסתירים קצת בעיות מתחתיהן.
עם זאת, נתוני הדיור, אחת הקטגוריות בעלות החשיבות במדד, גם כן יכולים לגרום לאנחת רווחה קטנה. מחירי השכירות עלו בספטמבר ב-0.4%, בהתאם לצפי של בנק אוף אמריקה שחזה גידול של בין 0.4%-.5%.
בנוסף לנתונים המעודדים במידה מסוימת, העליה בתשואות האג"ח גם כן מעודדת את הפד ותשפיע על ההחלטה הקרובה שלו לכיוון של לא להעלות את הריבית. הנתונים מגיעים אחרי שאתמול פורסם בארה"ב מדד המחירים ליצרן שאומנם הראה האטה, אבל עדיין היה גבוה מהצפוי. המדד צמח ב-0.5% לעומת החודש הקודם, האטה מהעלייה של 0.7% בחודש אוגוסט, אך מעל צפי הכלכלנים לצמיחה של 0.3%.
בניכוי מזון ואנרגיה, מחירי הליבה ליצרניות עלו ב-0.3%, מעט מעל הצפי לעליה של 0.2%. למרות הנתון הגבוה מהצפי, כל שלושת המדדים הגדולים בירוק. מה שהוביל את העלייה בחודש ספטמבר היו המחירים של המוצרים הסופיים שמוכנים לשימוש ונמכרים ללקוחות הקצה, שעלו ב-0.9%. את העלייה ניתן ליחס לעליה במחירי האנרגיה לרבות הקפיצה של 5.4% במדד הבנזין. בנוסף, גם מגזר השירותים תרם לעלייה ועלה ב-0.3%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מדד 35שלי 12/10/2023 18:26הגב לתגובה זו0 01680סגור