המלחמה מתחילה להשפיע על הנפט - חוצה את רף ה-88 דולר לחבית

יכול להיות שהשוק לא העריך מספיק את ההשפעה של המלחמה בישראל על שוק הנפט - בשבוע שעבר הוא נסחר סביב 84 דולר לחבית וזאת לאחר שלפני מספר שבועות כבר היה בדרך ל-100 דולר; עכשיו נראה שהמלחמה בישראל מתחילה להשפיע על המחירים
 | 
telegram
(2)

המלחמה בישראל מתחילה להשפיע על מחירי הנפט, זאת מתוך החשש לגבי התפשטות המלחמה לחלקים נוספים במפרץ הפרסי. ישנה סבירות שהמהלכים של ארה"ב לקירוב כלי שיט וכלי טיס לאזור מגיעה מהמניע הזה. כרגע חבית נפט גולמי נסחרת במחיר של 88.1 דולר בעוד חבית נפט מסוג ברנט נסחרת במחיר של 91.3 דולר.

מחירי הנפט
התפתחות מחירי הנפט

"הביקוש לבנזין בארה"ב ממשיך להיות נמוך יחסית לרמה העונתית הממוצעת". כותב ד"ר גיל מיכאל בפמן, כלכלן ראשי בבנק לאומי, "הפגיעה בביקוש מגיעה בעקיפין גם מן הריביות הגבוהות יותר והדאגות מפני האטה כלכלית. צריכת הדלק ירדה בהתמדה מאז סיום "עונת הנהיגה" בקיץ האחרון עם ירידה בביקוש לכ-8.4 מיליון חביות ליום בשבוע שעבר, הרמה הנמוכה ביותר, על בסיס עונתי מאז 1998".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"המלחמה שפרצה כבר באה לידי ביטוי במחירי האנרגיה בעולם." כותב בפמן, "התפשטות הלחימה לזירות נוספות, תוך כדי מעורבות של גורמים נוספים במזרח התיכון מהווה סיכון של ממש למחירי האנרגיה. במידה וארה"ב תבקש לפעול כנגד איראן עקב מעורבותה המובהקת באזור, הדבר צפוי יהיה לבוא לידי ביטוי בצמצום של מידת היכולת של איראן לייצא נפט. מדובר בהתפתחות שתוביל להקטנת ההיצע העולמי המצרפי של נפט גולמי."

למרות התחזיות הללו, החוזים העתידיים לא צופים עליה כה גדולה במחירים. החוזים העתידיים של חודש ינואר כבר צופים מחיר של 84 דולר לחבית נפט, לעומת החוזים של דצמבר שצופים מחיר של 86 דולר לחבית והמחיר הנוכחי של 87.5 דולר לחבית. ההבדל בין החוזים של דצמבר לחוזים של ינואר עומד על 2 דולר - הבדל גדול יותר מבדרך כלל. לאנליסטים בבנק אוף אמריקה יש צפי לטווח הארוך למחיר של 80 דולר לחבית נפט מסוג ברנט שנסחרת היום במחיר של 91.3 דולר, והם צופים שהנפט הגולמי ירד בצורה דומה.

ניתן לראות עלייה גם במחירי הגז הטבעי. מחיר הגז הטבעי בארה"ב המשיך ועלה בשבוע שעבר לרמה של מעבר לכ-3.4 דולרים ל-MMBTU ולקראת סוף השבוע ירד במעט. עליית מחירי הגז באירופה הייתה חריפה יותר מאשר בארה"ב, זאת תוך עליית מחיר ה–TTF מפחות מ-30 אירו אל כ-54 אירו. עליית המחירים החדה יחסית משקפת זעזועים בצד ההיצע. באירופה, מדובר בפגיעה משמעותית בצינור הולכה תת ימי של גז - עלו חשדות באשר לאפשרות של חבלה בצינור, במקטע של אסטוניה-פינלנד, אשר לו יש תפקיד חשוב באספקת הגז לאירופה מנורבגיה.

בארץ, מאגר תמר הישראלי הפסיק באופן יזום את הזרמת הגז, מה שהביא להפסקת הזרמת הגז למצריים דרך צינור ה- EMG. ההפסקה מגיעה מהסיכון לפגיעה במאגר - פגיעה במאגר בזמן שהוא מפיק עלולה לגרום לנזקים הרסניים בנפש ולנזקים סביבתיים עצומים. מאגר תמר הוא מאגר חשוב ולכן פגיעה בו תפגע אנושות באחד ממשאבי האנרגיה החשובים של ישראל שהוא גם אחד מהנכסים הכלכליים הגדולים ביותר שלה.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מחיר הנפט יקר וירד כמו שעלה מהר (ל"ת)
    חיים 16/10/2023 12:58
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    ב 27 בספטמבר, הנפט היה ב 93 דולר. למה לבלבל ת'מוח ?
    המגיב 16/10/2023 12:54
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה הקשר למלחמה ?
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות