"זקוקים לסיוע": האם בעלי המוסכים יקבלו פיצוי מהמדינה?
האם המוסכים עומדים לקבל פיצוי בעבור סגירת בתי העסק שלהם או צמצום שעות הפעילות בזמן המלחמה? ייתכן מאוד שכן. מדיון בוועדת הכלכלה בנושא "מבצע חרבות ברזל - הערכות המדינה למתן פיצויים", עולה כי שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', הורה על הקמת ועדה מיוחדת שתבחן את נושא הפיצויים.
סמוטריץ' והנהלת משרד האוצר, אגב, נפגשו היום עם נציגי המגזר העסקי ומקיימים שיח על מתווה הפיצויים המתגבש. שר האוצר מסר למשתתפים כי הוא פועל לסיים את גיבוש מתווה הפיצויים ולפרסמו במהירות האפשרית ועושה הכל כדי לתת מענה מקיף להורדה למינימום של הבירוקרטיות והחסמים, תוך הענקת המעטפת הכלכלית עבור המעסיקים והעובדים וכוונה לשמר משק פעיל. "תפקידנו לספק את מירב המידע והפתרונות, כדי להעניק וודאות לכל השחקנים ושמירה על המשק הישראלי כולו על כל אגפיו", אמר.
רוב בתי המוסכים בארץ עובדים בסיוע של פועלים ערבים, כך שחלק מהעבודה שלהם מושבתת בתקופת המלחמה. יו"ר איגוד המוסכים, רונן לוי: "בעלי מוסכים בכל הארץ ובעיקר בדרום ועוטף עזה מושבתים - חלקם איבדו את משפחותיהם ועולמם חרב עליהם ורובם אינם יכולים לקבל לקוחות באופן סדיר עקב המצב הביטחוני. אנו דורשים ממשרד האוצר להעמיד לרשות בעלי המוסכים שנפגעים סיוע ומעטפת שתאפשר להם לעבור את ימים אלו".
לוי הוסיף כי "עם פרוץ המלחמה איגוד המוסכים חבר ללה"ב לגיבוש משותף של תוכנית ליווי ופיצוי המוסכים שנפגעו. כצעד ראשון, קיבלנו את הצעת 'גמא פניקס' לספק הלוואות של 50,000 שקל בכדי לצלוח את התקופה הראשונית".
גם בהתאחדות המלונות דורשים פיצוי מהמדינה. יעל דניאלי, מנכ"לית התאחדות המלונות, אמרה: "28 אלף חדרים מולאו בתושבים שפונו מהעוטף, יש עוד 25 אלף חדרים, אנחנו ממתינים לקלוט כ-27 אלף תושבים נוספים הסמוכים לגבול הצפון, עד 2 קילומטר מהגבול. החובה היא ל-3 ארוחות ביום. הבעיה היא שישנם הרבה מתפנים שהם לא מפונים מצד המדינה".
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', אמר כי בתוך מספר שבועות יגובש מתווה פיצוי לעסקים. "בצוק איתן חודש אל תוך המלחמה הביאו לוועדה תקנות, שאלות של פיצוי, עכשיו בגלל שהאירוע הוא גדול ומשמעותי יותר, אנחנו כבר מאמצע שבוע שעבר עובדים, יש מודלים שמשרד האוצר עובד איתם, יקח 24-48 שעות עד שיגבשו ויהיה מתווה ארצי לכל העסקים בארץ", אמר. "זה יהיה מאוד דומה למעגל האחרון בקורונה, על בסיס השוואת מחזורים, שיתן מענה על הוצאות קבועות, לשכר עובדים, אנחנו יושבים עם משרד הכלכלה, מול המגזר העסקי, נצא למתווה עוד השבוע הזה, היתרון שיש מנגנונים, צריך לדייק אותם".
בפגישה היום נטלו חלק יו"ר נציגי המגזר העסקי דובי אמיתי, נשיא התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים ד״ר רון תומר, נשיא הקבלנים ראול סרוגו, נשיא לה"ב רועי כהן, יו״ר לשכת יועצי המס ירון גינדי, סגן נשיא לשכת המסחר אמיר שני, מנכ"ל אסם אבי בן אסייג, יו״ר איגוד הרשתות בלשכת המסחר שחר תורג׳מן, מנכ״ל התאחדות הקבלנים בוני הארץ יגאל סלוביק, ראש אגף הכלכלנים בהתאחדות התעשיינים נתנאל היימן ויו״ר איגוד ההייטק מריאן כהן. נציגי האוצר המנכ"ל שלומי הייזלר, החשב הכללי יהלי רוטנברג, סגן הממונה על התקציבים כפיר בטט, ראש רשות המסים שי אהרונוביץ' והמשנה למנכ"ל משרד האוצר ישראל מלאכי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.המוסכיםקרדאי 18/10/2023 11:59הגב לתגובה זו0 0לא צריכים לתת להם שום פיצוי לוקחים טונות של כסף על תיקונים ובדיקות ומעסיקים ערבים מהשטחים ובוכים לא כל מי שמעסיק ערבי שלא מישראל לא צריך שיפצו אותוסגור