מנורה תעמיד לקיסטון מסגרת אשראי בהיקף של 300 מיליון שקל

מסגרת האשראי שתעמיד מנורה לרשותה של חברת ההשקעות תחליף את זו שעמדה לרשותה מחברת הראל; קיסטון מתכוונת למשוך בימים הקרובים הלוואה בהיקף של 150 מיליון שקל; בנוסף, בית המשפט המחוזי בלוד מחק על הסף בקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד אגד
 | 
telegram

קיסטון קיסטון אינפרא +0.07% קיסטון אינפרא 599.6 +0.07% קיסטון אינפרא בסיס:599.2 פתיחה:604.4 גבוה:604.4 נמוך:593.3 תמורה:335,967 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , המשקיעה בנכסים בעולם התשתיות ובעלת השליטה באגד, מודיעה על הסכם להעמדת מסגרת אשראי עם מספר גופים מוסדיים מקבוצת מנורה עד לסך כולל של 300 מיליון שקל. מסגרת האשראי לתקופה בת 24 חודשים ממועד העמדתה, והיא תאפשר לקיסטון לקבל הלוואות, לתקופות של 6 או 12 חודשים, על-פי בחירתה, עד  לתום תקופת הזמינות של מסגרת האשראי. 

בכוונת החברה למשוך בימים הקרובים הלוואה בהיקף של 150 מיליון שקל לטובת  פירעון ההלוואות מתוך מסגרת האשראי מהראל שמסתיימת בימים אילו. יתרת מסגרת האשראי תשמש מקור אפשרי לפירעון יתרת הנע"מ שהנפיקה החברה בחודש דצמבר 2022  ובחודש מרץ 2023, ולשימושים נוספים המותרים לפי הסכם מסגרת האשראי.

כזכור, קיסטון רכשה 60% מאגד לפני כשנה בתמורה ל-2.961 מיליארד שקל לפי שווי של 5 מיליארד שקל. גבות הורמו אבל העסקה התבררה כמוצלחת כאשר אגד הגדילה את קצב ההכנסות ל-4.8 מיליארד שקל. קיסטון רשמה ברבעון השני רווח נקי של 93 מיילון שקל על הכנסות של 115 מיליון שקל. היא רשמה ברבעון השני הכנסות מדיבידנדים, תקבולים ע"ח השקעות והלוואות וריבית של 115 מיליון שקל בהשוואה להכנסות של 79 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד - עלייה של 45.5%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הדוחות לרבעון השני התפרסמו זמן קצר לאחר הנפקת האג"ח הראשונה בהיסטוריה של אגד. אג"ח קיבלו דירוג של AA מינוס מחברת S&P מעלות. כמעט כל גופי החיסכון לטווח ארוך השתתפו בהנפקה, כשאגד גייסה סכום של 495 מיליון שקל. את הגיוס הובילה חברת החיתום של IBI בשיתוף האנטר ורוסאריו וקיסטון דיווחה על ביקושים של 1.03 מיליארד שקל.

בעניין אחר, בית המשפט המחוזי בלוד מחק על הסף בקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד אגד מן הטעם שהיא אינה מתאימה להידון כתובענה ייצוגית. המבקשים טענו כי בעת פרישתם מהאגודה השיתופית מנייתם שנפדתה על ידי האגודה השיתופית לא נפדתה בשוויה האמיתי, וכי חברי הקבוצה שהיו חברים באגודה השיתופית החל משנת 1989, זכאים לקבל מניות בהיקף דומה להיקף שחולק לבעלי המניות באגד היום.

בית המשפט המחוזי בלוד דן בבקשתה של אגד למחיקת הבקשה על הסף. במסגרת ההחלטה עמד ביהמ"ש על כך כי מחיקה על הסף הינה סעד קיצוני וחריג הניתן במשורה, ורק מקום בו ברור כי המבקש לא יוכל לקבל סעד אף באם יוכיח את מלוא עילות תביעתו ואת מלוא עובדות כתב התביעה. לאחר שסקר את הטענות שהעלו הצדדים, קבע ביהמ"ש כי אין לאשר את התובענה הייצוגית ודינה להימחק, מן הטעם כי היא אינה מתאימה להידון כתובענה ייצוגית. כמו כן חייב ביהמ"ש את המבקשים בהוצאות הבקשה בסך של 15,000 שקל.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות