ארה"ב מחמירה את ההגבלות - יצרניות ציוד לייצור שבבים סיניות צוברות נתח שוק
בעוד ארה"ב מחמירה את ההגבלות שלה על ייצוא של מוליכים למחצה לסין, יצרני הציוד לייצור שבבים נהנים מעלייה בביקושים.
יצרני ציוד סיניים כמו Naure ו-AMEC נהנות מעלייה משמעותית בעסקאות מול יצרניות שבבים סיניות מאשר בשנים קודמות, כאשר יצרניות השבבים ממהרות להחליף את הציוד מתוצרת חוץ בתוצרת מקומית. ב-47.25% מכל המכרזים לציוד לייצור שבבים של היצרניות הסיניות זכו יצרניות מקומיות. מיולי עד אוגוסט השנה כ-62% מיצרניות הציוד היו סיניות, לעומת כ-36.3% בלבד בין מרץ לאפריל. השינוי מהווה נקודת מפנה עבור תעשיית השבבים, שמשקפת את ההבנה כי ההגבלות של ארה"ב עלולות לגרום לבעיות רבות עבור יצרניות שבבים הסיניות במידה ולא יפעלו לפתח ציוד עצמאית.
ממשל ביידן הודיע ביום שלישי האחרון כי יחמיר את ההגבלות על תעשיית השבבים הסינית במטרה למנוע מבייג'ינג להשיג טכנולוגיות אמריקאיות מתקדמות בהן היא עלולה להשתמש למטרות צבאיות. משרד החוץ של סין ערער על ההחלטה ואמר כי היה מפרה את עקרונות כלכלת השוק והתחרות ההוגנת.
"לפני הסנקציות, מפעלי הייצור הסינים המובילים היו משתמשים במספר מועט של מכונות מספקים סיניים והתנסו בציוד חדש רק לאחר שהקיבולת גדלה", אמר בכיר בתעשייה. כעת, יצרניות השבבים מחפשות תחליף סיני לכל מכונה שנמצאת בבעלותם וכשהם מוצאים הם מחליפים בבת אחת את כל המכונות שברשותם, במטרה שיהיו כמה שפחות מכונות מייצור זר".
ההכנסות מציוד של 10 יצרניות הציוד לייצור שבבים המובילות בסין צמחו ב-39% משנה לשנה במחצית הראשונה של 2023, מה שמייצג מכירות בסך 2.2 מיליארד דולר, לפי דוח של חברת המחקר CINNO. חברות סיניות עד היום צברו ציוד מתוצרת יפן והולנד, אך גם זה הולך להשתנות כשהמדינות הללו צפויות להצטרף לארה"ב בהגבלות.
על פי מקורות אנונימיים בסין, יצרניות הציוד לייצור שבבים משתפרות בהתמדה ובמהירות. "בהחלט מתרחשת התקדמות עצומה בכל הקשור לציוד סיני למוליכים למחצה, כפי שמוצג בצמיחה בהכנסות", אמר. השיפור הרציני ביותר נמצא בייצור ציוד שמשמש לתחריט וניקוי, שם היצרניות הסיניות מתחרות עם חברות כמו אפלייד מטיריאלס ו-Lam. הפערים נמצאים בתחום הליתוגרפיה, שדורש אופטיקה מורכבת יותר ודיוק בתהליכים. סין לא מצליחה לרכוש מכונות מתקדמות ליתוגרפיה אולטרה סגול מתקדמות(EUV) הדרושות לייצור השבבים המתקדמים ביותר וארה"ב דאגה גם לאסור על מכירה לסין של מערכות פחות מתקדמות (DUV).
הייבוא בסין של מכונות ליתוגרפיה ורכיבים המשמשים במכונות הללו מהולנד קפץ ב-81.2% לעומת השנה שעברה ל-3.3 מיליארד דולר בין החודשים ינואר ואוגוסט. חברת ASML ההולנדית, המשמשת כחברת הטכנולוגיה הגדולה באירופה, אמרה היום (רביעי) כי המכירות לסין מהוות כמעט מחצית מהכנסותיה ברבעון השלישי של 2023. ההגבלות לא הצליחו למנוע לחלוטין מחברות סיניות להשיג פריצות דרך ועל פי הערכות, החברות הצליחו לייצר שבב מתקדם למכשיריה של Huawei על ידי התאמות של מכונות DUV שכן הצליחו לרכוש מ-ASML.
"לשחקנים המקומיים בסין אין עדיין את היכולת לספק ציוד מלא לייצור שבבים, כמו EUV", אמר נורי צ'יו, מנהל השקעות ב-White Oak. "יש עוד דרך ארוכה עד שנראה ציוד מתקדם לייצור שבבים בסין".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.בנתיים, טרם התגלגל למשקיעים בחברות הסיניותארגוס 18/10/2023 22:56הגב לתגובה זו1 0לדוגמא, DQ, חברה סינית בתחום עם p/e בקרקעית האוקיינוס, שהיה נמוך מאוד גם שהייתה בשער של כפול 3, צנחה בדלוש שנים האחרונות לשליש מחיר וזו מנייה ללא דיוידנד, ככה שהמשקיעים שנכנסו אחרי 2020, סביר שרשמו הפסד על הניירסגור
-
לא עדיף לקנות גרביים? (ל"ת)ארז 19/10/2023 10:27הגב לתגובה זו1 0סגור