
ההכנסות של רשתות השיווק מזנקות בזמן המלחמה, אז למה המניות יורדות?
אחת הידיעות המקוממות ביותר שרצה ברשתות החברתיות עם פרוץ המלחמה היתה ניסיון להעלאת מחירים של רשתות השיווק. הטיקטוק לא סולח: הגולשים מיהרו לדווח על עליות מחירים בסניפי הסופר ברחבי הארץ והדור הצעיר פתח מצלמות סמארטפון והעלה את הממצאים.
סופרמרקט, צילום: תמר מצפי
היינו מצפים שבתקופה כזאת יקום מרד חברתי נגד רשתות השיווק שמנצלים את המצב, אבל למי יש זמן למחאות בזמן מלחמה? בכל מקרה, המלחמה "עוזרת" למכירות של הרשתות.
רכישות המזון עלו ב-20% לפחות מאז המלחמה, כשהמכירות ברשתות הקמעונאיות המובילות עלו על פי ההערכות בין 10% ל-20%. אבל המניות יורדות. עובדתית, מדד רשתות השיווק ירד כ-5% מתחילת החודש - רוב הירידה נרשמה מאז המלחמה. מניית שופרסל 1.12% ירדה בכ-5%, יוחננוף 2.13% ב-7%, מניית רמי לוי נפגעה הכי פחות - 1%. הירידה במניות השיווק נמוכה דרמטית מהירידה בשוק כולו שעומדת כ-10%. ועדיין - השאלה היא למה המניות האלו יורדות כאשר דווקא צפוי שיפור במכירות על רקע הלחמה?
נתונים על הרשתות הקמעונאיות שנסחרות בבורסה
- דוחות טובים ליוחננוף - מה צפוי בהמשך?
- איתן יוחננוף: "אנחנו מתעסקים במכירה במחיר זול, הורדנו מחירים לטובת הצרכנים"
המכירות עולות - המניות יורדות
הירידות במניות הרשתות נובעות מכך שבזמן מלחמה כמעט כולם בסופו של דבר נפגעים. גם הרשתות עלולות להיפגע. הגדלת המכירות בשבועות הראשונים זה יפה, אבל האם זה הגדלה של המלאים בבתים? ואם כך, אז מה המשמעות בעצם? אנשים רכשו למלאי והם יצררו את המלאי באותו הקצב? זה נראה הגיוני ובהתאם לכך, לא צריך להתרגש ממכירות מוגברות. מה שחשוב בסוף זה הצריכה השוטפת והיא לא אמורה לעלות, אבל יש כמה הסתייגויות - תקופת הקורונה לימדה אותנו שלמרות המלאי שנאגר בתחילת המגפה, המכירות המוגברות היו לאורך כל הדרך. הרשתות נהנו מתוצאות טובות למשך פרק זמן ממושך. מעבר לכך - כן, אנחנו אוכלים יותר - אנחנו צורכים יותר. על הדרך יותר מזון גם נזרק ומתבזבז. בשבועות האחרונים גם היו רכישות גדולות מאוד עבור החיילים.המכירות המוגברות אולי ירדו, אבל לא בטוח שהן חד פעמיות. למעשה, יש סיכוי טוב שהמכירות כמותית יהיו גבוהות יותר וגם כספית. וכאן מגיעים לאלמנט הבא - ברגע שהמחירים גבוהים יותר או ברגע שנעלמות ההנחות, הרווחים משתפרים הרבה יותר מהשיפור במכירות. זה יכול להיות מאוד דרמטי עבור הרשתות שגם כך סובלות מתחרות חריפה. עם זאת, השוק והמשקיעים מסתכלים על המצב כארוע חד פעמי. נניח שהרשתות אכן יינו מהתקופה הזו, אבל לכמה זמן - חודשיים, שלושה, חצי שנה? זה מרשים ומוסיף ערך, אבל אלו בעצם סוג של רווחים חד פעמיים בסופו של דבר, שי כאן שוק תחרותי ורווחיות נמוכה.
וזאת גם הסיבה הנוספת שעשויה להסביר את הירידות במניות הרשתות למרות השיפור במכירות. התחרות החזקה שגרמה לדוחות חלשים אצל הרשתות, לרבות של קרפור - חברה בת של אלקטרה צריכה ופרשמרקט - חברה בת של פז, לא נעלמה והיא גורם ממתן רווחים שצפוי להימשך.
- נור חתמה על הסכם אספקה ארוך טווח - המניה מזנקת
- באבלס מתרחבת לתחום הפצת הריח: תקים חברה משותפת עם מיו תעשיות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בהינתן התחרות, ההערכה שהמכירות המוגברות לא יימשכו כנראה לאורך זמן, התגובה בבורסה כנראה סבירה. אבל, כל שינוי בהתפתחות הלחימה תשפיע כמובן גם על הרשתות.
- 5.אורי 25/10/2023 15:30הגב לתגובה זואנשים קונים המון בסופר לא לצורכי מלאי אלה לצריכה יומית , צריך לזכור שהמסעדות ברובם סגורות ואנשים קונים ומבשלים בבית ולכן מניות הסופרים צריכים לעלות
- 4.דניאל 25/10/2023 15:17הגב לתגובה זושופרסל נדלן בדרך לבורסה אם מחברים שווי קמעונות ונדלן שופרסל שווה לפחות 2750 סבלנות זה יגיע
- השוק משערך את הנדל"ן שלהם בפחות ממה שהם ולכן הפער (ל"ת)אורי 28/10/2023 18:31הגב לתגובה זו
- המגיב 26/10/2023 22:26הגב לתגובה זומפרידים את הנדלן לחברה נפרדת, במחיר מזערי, מעלים לעצמם את שכר הדירה, מרוקנים את הקופה, ומרסקים את החברה. כל הרווחים יוזרמו ישירות למנהלים הגדולים.
- 3.בוז 25/10/2023 15:17הגב לתגובה זוהכול למען הרווחיות. אחר כך הם מתגאים בתרומות. בתקופה כזאת לעלות מחירים ולמשוך רווחים זה גועל. אם ממשלה הייתה דואגת לאזרחיה בחיים לא הייתה מאפשרת את זה בזמן כמו היום!!!
- 2.לא לשכוח שגם אוכלים פחות במסעדות ויותר בבית (ל"ת)יהושוע 25/10/2023 15:00הגב לתגובה זו
- 1.רק רמי לוי שווה (ל"ת)25/10/2023 14:58הגב לתגובה זו
- שווה לתחת! (ל"ת)שי 25/10/2023 19:42הגב לתגובה זו