בריטיש פטרוליום וניו מד זכו ברישיון קידוח צמוד לכריש ותנין
הפקת הגז מהקידוחים הימיים בהפסקה בגלל המלחמה, אבל משרד האנריגה מתקדם בהליכי המכרז לקידוחים נוספים באזור. 12 רישיונות הוענקו ל-6 חברות, בהן 4 חברות חדשות במשק האנרגיה הישראלי, כאשר שתיים מתוכן מהחברות המובילות בעולם.
מפת הקידוחים העתידיים - משרד האנרגיה
הממונה על ענייני הנפט במשרד האנרגיה והתשתיות, חן בר-יוסף הכריז על הזוכים בשני מקבצים בהליך התחרותי הרביעי לחיפושי גז טבעי במימי ישראל, זאת בהתאם ללוח הזמנים שנקבע מראש ולאחר שקיבל את המלצות מועצת הנפט שדנה בשני מקבצים בהליך. ההחלטה, כך מסבירים במשרד האנרגיה, התקבלה לאחר בחינה מעמיקה שכללה עמידת החברות בתנאי הסף המקצועיים והפיננסיים המוגדרים בחוק ובמסמכי ההליך, עמידה בדרישות החוק לעניין השמירה על הסביבה ולאחר ניקוד ההצעות לפי דירוג מקצועי ודירוג כלכלי. התוצאות הוצגו בפני מועצת הנפט, אשר המליצה על העברתן לממונה על ענייני הנפט במשרד לקבלת החלטה.
הזוכות ברשיונות הקידוח ומפת הקידוחים העתידית
מקבץ G - 6 רישיונות יוענקו ל:· Eni – כחברה המפעילה
· Dana Petroleum
· רציו
מקבץ I - 6 רישיונות יוענקו ל:
· SOCAR – כחברה המפעילה
· BP
· ניו מד אנרג'י
במפה תוכלו לראות את מיקום הקידוחים, ניתן לראות שהקידוח של בריטיש פטרוליום וניו מד צמוד לכריש ותנין בהן נמצאו כידוע תגליות גז. הזכייה של Eni ורציו היא באזור דרומי יותר ושטח הקידוח נוגע בקצה השטח של קידוח לוויתן.
שר האנרגיה והתשתיות, ח"כ ישראל כ"ץ אומר על רקע הדיווח - "בשורה דרמטית למשק הישראלי. דווקא בעת הזו, חברות ענק של חיפושי גז טבעי מביעות אמון בחוסנה של ישראל ורוצות להשקיע כאן. החברות הזוכות התחייבו להשקעות חסרות תקדים בחיפושי גז טבעי כבר בשלוש השנים הקרובות, בשאיפה למציאת מאגרים חדשים, וכך לביצור הביטחון האנרגטי של ישראל, חיזוק קשריה הבינלאומים של ישראל, הוזלת יוקר המחיה וגיבוי אנרגטי להאצת מעבר המשק לאנרגיות מתחדשות. ברצוני להודות לאנשי מינהל אוצרות טבע במשרדי על עבודתם המאומצת, בשעת מלחמה, שרבים מעובדיו במילואים, להמשך קידום משק האנרגיה הישראלי לעבר עתיד בטוח ונקי יותר".
תוצאות ההליך מהוות בשורה למשק האנרגיה הישראלי, בין היתר בשל: · כניסה של 4 חברות חדשות לחיפושי גז טבעי בישראל. כניסה של שתי חברות מפעילות חדשות. ככל שימצא גז טבעי ברישיונות החדשים, יוביל הדבר לגיוון הספקים, ולהגברת התחרות במשק הישראלי. כמו כן, ישולמו מענקי חתימה בסכום של למעלה מ-15 מיליון דולר שישולמו לאוצר המדינה.
חן בר-יוסף, מנהל מינהל אוצרות טבע במשרד האנרגיה והתשתיות, אמר על רקע הדיווח: "תוצאות ההליך שפורסמו היום הן פרי העבודה המאומצת, המקצועית והבינלאומית אותה ערכנו באגף בשנה האחרונה. מדובר בתוצאה פורצת דרך בהיבט החברות הזוכות. אנו בטוחים כי כלל החברות שזכו יובילו להליכי חיפוש מקצועיים ונרחבים, על מנת למצות את הפוטנציאל האנרגטי והכלכלי של המאגרים השייכים לאזרחי ישראל. אנו נמצאים כעת בתחילתו של שלב נוסף וחשוב לעתיד משק האנרגיה של המדינה ובטוחים כי באמצעות שילוב נכון של טכנולוגיות קיימות ועתידיות, נדע להפיק את האנרגיה הזו במקסימום הכנסות לאזרחי ישראל ובמינימום השפעה על הסביבה. אני מבקש להודות לשר האנרגיה והתשתיות על האמון בנו להובלת ההליך וליצירת עתיד אנרגטי וכלכלי טוב יותר לאזרחי המדינה".
במסגרת ההליך התחרותי הרביעי שייצא לדרך בסוף השנה שעברה, הוצעו ארבעה מקבצים של רישיונות חיפוש (Zones). ההחלטה לשווק את השטחים במקבצים של רישיונות, נועדה לאפשר התאמה נכונה יותר של אזורי החיפוש למבנים הגיאולוגים הקיימים בים אשר עשויים להכיל משאבים טבעיים. ההליך הינו המשך ישיר של הליכי פתיחת הים לחלוקת רישיונות לחיפושי גז טבעי שהחלו לפני כשמונה שנים, במסגרתם הוענקו 18 רישיונות לחיפושי גז טבעי ונפט ונקדחו כבר 4 קידוחי אקספלורציה.
על פי עקרונות ההליך התחרותי הנוכחי, רישיון חיפוש יינתן למשך תקופה של 3 שנים. במהלך התקופה, בעלי הרישיון יבצעו את תכנית העבודה עליה התחייבו, שעיקרה בחינת פוטנציאל גילוי הגז הטבעי בשטח שקיבלו. לאחר ביצוע תכנית העבודה יכול בעל הרישיון לבקש ארכה לשנתיים נוספות, בתנאי שיגיש תכנית עבודה הכוללת ביצוע קידוח בלפחות אחד מהרישיונות במקבץ ותוכנית עבודה נוספת, שתאושר על ידי הממונה לענייני הנפט במשרד האנרגיה והתשתיות, ברישיונות האחרים.
לאחר ביצוע קידוח אחד לפחות ועמידה בכלל תכניות העבודה, ניתן יהיה להאריך את תקופת הרישיונות במקבץ בשנתיים נוספות, עד מקסימום 7 שנות רישיון, כפי שנקבע בחוק הנפט. ארכה זו אפשרית בתנאי שתוגש התחייבות לקידוח בכל אחד מהרישיונות שטרם נקדחו עד תום תקופת הרישיון. הבסיס להחלטה על תקופת הרישיון (3+2+2) הינו לאפשר לבעל הרישיון ללמוד היטב את השטח ובהתאם לקבל החלטה לגבי המשך הפעילות בו.
המציעים השונים עברו אישורים של כלל הגורמים הרגולטוריים לתחומי התחרות ונושא השקעות זרות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.בזמן האחרון הוא מחלק דיווידנדים (ל"ת)יובל 30/10/2023 13:01הגב לתגובה זו0 0סגור
-
5.אותם שחקנים של הקרטל הקיים . (ל"ת)לילי 30/10/2023 08:26הגב לתגובה זו0 1סגור
-
4.קידוח נפט ישראמקו ב"דקר"...מתקרב (ל"ת)שקל 30/10/2023 06:42הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.רציוהכריש 30/10/2023 01:09הגב לתגובה זו2 0תיקון חזק מחרסגור
-
2.תתכונננו לספר תשובהזאבי 30/10/2023 00:20הגב לתגובה זו0 1עוד קצת לתספורתסגור
- טען עוד
-
1.זה אומר השקעות והשקעות ולא חלוקות רווחים (ל"ת)לתם 29/10/2023 19:12הגב לתגובה זו3 1סגור
העמוד