לקראת דוחות קוואלקום - מה הציפיות וממה המשקיעים חוששים
ענקית השבבים קוואלקום תדווח היום אחרי המסחר על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי, כאשר רק בחודש שעבר הודיעה על חידוש ההסכם עם אפל עד לשנת 2026. קוואלקום ואפל משתפות פעולה כבר משנת 2019.
חששות המשקיעים בנוגע לדוחות היום מתמקדים בעיקר בצמיחה מואטת בגלל המגבלות האחרונות של ממשל ארה"ב על פעילותן של חברות שבבים אמריקאיות בסין בשילוב עם החמרה ברגולציה מצד סין עצמה. האנליסטים צופים לקוואלקום הכנסות של 8.55 מיליארד דולר, לעומת 11.4 מיליארד הדולר עליהם דיווחה החברה ברבעון המקביל, ורווח למניה של 1.92 דולר, בהשוואה לרבעון המקביל בו רשמה החברה רווח למניה של 3.31 דולר.
מה שמעניין במיוחד בתחזיות האנליסטים הוא שהן עלו במעל 2% ב-30 הימים האחרונים - בד"כ האנליסטים מורידים את התחזית שלהם ככל שמתקרבים לדו"ח בשביל להגדיל את הסיכויים שלהם לתחזית מדויקת, אבל כאן הצפי הממוצע דווקא עלה מה שמעיד על כך שדווקא קיימת אופטימיות לגבי דוחות קוואלקום. בנוסף, חשוב לציין שיצרנית השבבים עקפה את צפי האנליסטים ב-3 מתוך 4 הדוחות הרבעוניים האחרונים. ברבעון הקודם למשל, האנליסטים ציפו שקוואלקום תדווח על רווח למניה של 1.81 דולר, בעוד החברה דיווחה על רווח למניה של 1.87 דולר.
כאמור, ממשל ביידן החליט לפעול להגבלת הפעילות של חברות שבבים בסין על מנת למנוע שימוש לרעה במוצרים של חברות אלה מול ארה"ב. הכללים החדשים צפויים להטיל פיקוח על סוגים נוספים של מוליכים למחצה ויבטיחו עוד יותר שחברות אמריקאיות לא יוכלו לספק תמיכה לייצור של מוליכים למחצה סינים מתקדמים. "הכללים הללו שומרים על המיקוד שלנו ביישומים צבאיים ומתעמתים עם האיומים על הביטחון הלאומי שלנו", אמרה מזכירת המסחר, ג'ינה ריימונדו. "כאשר אנחנו מיישמים את ההגבלות הללו, אנחנו ממשיכים לפעול על מנת להגן על הביטחון הלאומי שלנו על ידי הגבלת הגישה לטכנולוגיות קריטיות, תוך מזעור כל השפעה לא מכוונת על הסחר".
בשורה התחתונה, הדבר שיעיד על מצבה של קוואלקום בטווח הקרוב והבינוני הוא לאו דווקא עמידה בציפיות האנליסטים. הרבה חברות רואות את המניה שלהן דווקא יורדת במסחר אחרי דוחות בהן הן עוקפות את צפי האנליסטים, וזאת בגלל גורמים אחרים שלא בהכרח קשורים לתוצאות לרבעון. ועדיין, קוואלקום נראית כמועמדת הגונה לחלוטין לעקוף את צפי האנליסטים. כנראה שמה שישפיע יותר על מחיר המניה יהיו התחזיות של החברה לשנה הנוכחית ולשנה הבאה כמו כן הודעות על השפעת ההגבלות של הממשל האמריקני על פעילות החברה בסין.
לרבעון האחרון רשמה קוואלקום ירידה של 23% בהכנסות שעמדו על 8.44 מיליארד דולר, לצד רווח נקי של 1.87 דולר למניה. זאת, על רקע החולשה המתמשכת בשוק המובייל, וכן ההתאוששות האיטית בכלכלה הסינית, שהכבידה גם היא על עסקיה של קוואלקום. כעת מעריכים בשוק כי המשך המכירות לאפל יגביר את פעילות המכשירים של קוואלקום, כאשר על פי ההערכות כ-21% מההכנסות השנתיות של קוואלקום ב-2022 הגיעו מאפל.
האנליסטים מדויטשה בנק אמרו אז בתגובה לדוחות כי התוצאות מעלות שאלות בנוגע להתאוששות שוק השבבים למובייל והאם מדובר ביותר מירידה זמנית. האנליסטים הנמיכו את הדירוג למניית קוואלקום ל-"החזק" והורידו את מחיר היעד ל-120 דולר מ-130 דולר. "כבר תקופה שקוואלקום מתמודדת עם קשיים בגזרת המובייל, מה שמעלה שאלות מבניות (שילוב, תמחור, הפוגה לאחר ה-5G ועוד) ", כתב רוס סיימור מדויטשה בנק. עוד הוסיף האנליסט כי קוואלקום כבר עכשיו נסחרת במכפיל רווח עתידי של 14, בהתאם למכפיל הממוצע ל-5 שנים ולא נראה שקיימת סיבה לשיפור בקרוב.
ב-Susquehanna דווקא היו יותר אופטימיים היות והחברה מרחיבה את עסקיה בשוק הרכב וה-IoT. "למרות שהתאוששות החברה היא איטית בעקבות החולשה בשוק המובייל, המלאי וסביבת המאקרו, אנו עדיין מאמינים כי מנכ"ל החברה כריסטיאנו אמון מוכיח כי קוואלקום יכולה להתרחב מעבר לעסקי המודמים והרשתות הסלולאריות ולהפוך לחברה חזקה בתעשיית השבבים", כתבו מבית ההשקעות.
יצרנית השבבים נסחרת כיום לפי שווי של 122.5 מיליארד דולר עם מכפיל רווח עתידי של 12.9, זאת לאחר שמנית החברה עלתה ב-1.9% מתחילת השנה וירדה ב-4% בשנה האחרונה כולה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה