החברה הגדולה בעולם - למה לצפות מדוחות אפל?
ענקית הטכנולוגיה אפל APPLE +0.59% APPLE 229.87 +0.59% סגירה:0 פתיחה:228.17 גבוה:230.72 נמוך:228.16 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: תדווח היום על תוצאותיה לרבעון השלישי, ובוול-סטריט מצפים להמשך מגמת הירידה כשאפל צפויה להציג רבעון רביעי ברצף של ירידה בתוצאות - צפי האנליסטים הוא לרווח מתואם למניה של 1.31 דולר והכנסות של 84.18 מיליארד דולר - מתוכם 43.73 מיליארד דולר ממכירת אייפונים, 21.36 מיליארד דולר ממכירת מחשבי מאק ו-21.36 מיליארד דולר מתחום השירותים (אפל מיוזיק, אפל TV ועוד).
ברבעון הקודם אפל רשמה רווח למניה של 1.26 על הכנסות של 81.8 מיליארד דולר - כך שבוול סטריט יש הסכמה שאפל תציג ביצועים פחות טובים מהרבעון השני, וזה הופך את התחזית לרבעון הרביעי של השנה ובעיקר זו של הרבעון הראשון של שנה הבאה למעניינות יותר.
וול סטריט צופה שברבעון הרביעי אפל תעבור למגמת שיפור - היא צופה לה רווח למניה של 1.98 דולר על הכנסות של 116.37 מיליארד דולר, וברבעון הראשון של שנת 2024 המגמה תימשך כאשר וול סטריט צופה לאפל רווח למניה של 2.09 דולר על הכנסות של 122.9-123 מיליארד דולר.
אחת הסיבות העיקריות לצמיחה שצפויה לחזור ברבעון הרביעי היא עונת החגים בארה"ב, ובעיקר חג המולד - במידה ואפל תאכזב בתוצאות הרבעון הרביעי, אפשר לצפות שטים קוק ועמיתיו יצטרכו לספק הרבה תשובות בשיחה עם המשקיעים. וזה לא שלאפל מצפה רבעון חלק - בנוסף לכלכלה הסינית שמכבידה על המכירות של אפל בסין, היא גם נתקלת שם בתחרות הולכת וגוברת מהמכשירים של חברת וואווי הסינית. בנוסף, יש חששות בארה"ב מדעיכה נוספת בהוצאות של האמריקנים ודיווחים על כך שהביקושים למכשיר האייפון 15 החדש נמוכים ושקיים מחסור בחלק מהרכיבים שמאיטים את הייצור.
עוד תחום בו אפל לא מעורבת כמעט בכלל, והודעה על כניסה אליו דווקא יכולה לעודד את המשקיעים, הוא הבינה המלאכותית. בעוד החברות הגדולות האחרות בסקטור כמו מיקרוסופט, גוגל ואמזון משקיעות כספים רבים בשביל לקדם את עצמן בתחום, נראה שאפל, במודע או שלא, נשארת מאחור. המשקיעים של אפל שמשתוקקים לראות חידוש אמיתי בחברה ישמחו לראות אותה נכנסת לתחום, והיא אפילו לא צריכה לבנות שום דבר חדש מאפס - יש לה כבר את סירי, העוזרת הדיגיטלית במכשירים של אפל שלא באמת קיבלה חידוש פורץ דרך מאז שהושקה ב-2011.
עניין נוסף המרחף מעל לראשה של אפל, ועלול לגרום לה לאיבוד של אפיק הכנסה גדול, הוא ההסכם עם גוגל לגבי מנוע החיפוש - לפי הדיווחים גוגל משלמת לאפל 18 מיליארד דולר בשנה, כאשר יש דיווחים שאפילו מעידים על כך שבשנת 2021 הסכום הזה עמד על 26 מיליארד דולר, בשביל שמנוע החיפוש ברירת המחדל במכשירי אפל יהיה גוגל. העניין מתנהל בבית משפט וההערכות הן שהוא ימנע מהחברות להמשיך בקשר הזה, וזה יקזז לאפל סכום נכבד מההכנסות.
לאחרונה הודיעה יצרנית האייפון כי תעלה את המחירים עבור כמה מהשירותים אותם היא מציעה, ביניהם: אפל TV, אפל ארקייד ואפל ניוז בארה"ב ובשווקים בינלאומיים נבחרים. מחיר אפל TV יעלה ל-9.99 דולר מ-6.99 דולר. אפל ארקייד עולה כעת 6.99 דולר, לעומת 4.99 לפני כן, בעוד שירות אפל ניוז עלה ל-12.99 דולר לחודש מ-9.99 דולר. גם המחירים לחבילות שכוללות מספר שירותים יחד הועלו. מנויים חדשים יתחילו לשלם מיד את התעריפים החדשים, בעוד מנויים קיימים יתחילו לשלם את התעריפים בעוד 30 ימים.
לפי הערכות האנליסט עמית דריאנני מ-Evercore ISI, העלאת המחירים של אפל היא רק הראשונה והעלאות נוספות צפויות בהמשך. "עליות מחירים הן מנוף שיכול לעזור לאפל בהמשך", אמר דריאנני. "אנו מצפים שאפל תמשיך לעלות את המחיר היות ואפילו במחיר החדש של 9.99 דולר היא נגררת מאחורי המתחרות כמו נטפליקס (15.49 דולר) ומקס (15.99 דולר).
האנליסטים מצביעים על מספר סיבות מדוע יש לגלות משנה זהירות בנוגע לאפל בהן הערכת השווי, האטה במכירות ועוד. אפל ממשיכה להיסחר במכפיל רווח עתידי של 27.8, זאת בהשוואה למכפיל רווח היסטורי של 23.5 בממוצע - ובפרמיה גדולה על הנאסד"ק. בנוסף הם סבורים שהמכירות בארה"ב יראו קשיים, בהתבסס על ניתוח קנייני של יותר מ-1.8 מיליון מחזיקי כרטיסי KeyBanc בארה"ב. הם מדגישים כי תעריפי השדרוג של מכשירי האייפון בארה"ב או מבצעים לרכישת אייפון ראשוני כבר פחות אטרקטיביים.
מנית אפל מגיעה לדוח במצב לא הכי מזהיר - מאז הדוח של הרבעון השני אפל ירדה כבר 7.5%, ולמרות זאת היא עלתה ב-41.5% מתחילת השנה. היא נסחרת במגמת ירידה מאז אוגוסט ועומדת כעת על מחיר של 177 דולר.
מנית אפל מתחילת השנה
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה