"אנו ממליצים להגדיל את הרכיב הממשלתי בתיקים"
הפד שוב הותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 5.25%-5.5% בהחלטה שהתקבלה פה אחד. בדברי נגיד הפד היו רמזים לכך (אך לא התחייבות) שיתכן ותהליך העלאות הריבית בארה"ב כבר הסתיים.
"לאור זאת ולאור גורמים נוספים אנו ממליצים להגדיל את הרכיב הממשלתי בתיקים לאחר זמן רב בו נמנענו מהמלצה זו", כותב שמואל קצביאן, אסטרטג שווקים בבנק דיסקונט.
קצביאן מנתח את ההודעה של הפד וכותב: "בהודעת הריבית עצמה היו מספר שינויים מתונים שבעיקר שיקפו את המגמות שהיו מאז ההחלטה הקודמת:
צוין כי האינדיקטורים האחרונים מצביעים כי "הפעילות הכלכלית התרחבה בקצב חזק ("strong pace") ברבעון השלישי". זאת לעומת נוסח קודם בו צוין כי "הפעילות הכלכלית מתרחבת בקצב איתן" ("solid pace"). הנוסח הפעם אופטימי יותר לגבי הצמיחה. זאת בשל פרסום נתון הצמיחה החזק יחסית ברבעון השלישי: צמיחה של 4.9% שהינה חזקה מאוד לעומת הממוצע הרבעוני בעשור שלפני משבר הקורונה (2.4%) וחזקה יחסית לרבעונים האחרונים."
"לגבי שוק העבודה צוין כי "הגידול במשרות התמתן מאז מוקדם יותר השנה". מדובר בשינוי קל לעומת פעם קודמת בה צוין כי "הגידול במשרות הואט בחודשים האחרונים". כמו בפעם קודמת גם הפעם צוין כי תוספת המשרות נותרה חזקה ושיעור האבטלה נותר נמוך."
בהודעת הריבית הפעם לא היה עדכון של תחזיות מאקרו וריבית, אך קצביאן מצביע על כך שהמסר של נגיד הפד נטה לכיוון הפחות ניצי (פחות תומך בהעלאות ריבית):
"פאואל ציין כי עדיין יש עוד "דרך ארוכה" עד שהאינפלציה תרד ל-2% באופן בר קיימא. להערכתנו: אין זה אומר שנגיד הפד מאותת על עוד העלאת ריבית מאחר ורמת הריבית הנוכחית והתנאים הפיננסים כיום הם הדוקים יחסית".
פאואל שב והדגיש כי התנאים הפיננסים התהדקו באופן ברור והפנה את תשומת הלב לעלייה בריבית המשכנתאות "שיכולה להיות לה השפעה די משמעותית על הדיור". נראה כי העלייה החדה בתשואות ובריבית המשכנתאות מפחיתה את הצורך של הפד לבצע העלאות ריבית נוספות בעתיד.
"אולם חשוב לציין גם את דברי הנגיד כי הוא וחברי הפד (ע"פ רוב) מאמינים כי שצריך לראות צמיחה איטית יותר וריכוך של שוק העבודה בכדי להחזיר את יציבות המחירים במלואה."
קצביאן מסכם ואומר: "בשורה התחתונה סביר מאוד להניח כי תהליך העלאות הריבית בארה"ב הסתיים ובפרט על רקע הערכתנו כי תימשך המגמה הכללית של התמתנות באינפלציה בארה"ב בעתיד, לצד ההערכה כי הכלכלה האמריקאית תתקשה לצמוח בקצב החזק שהיה עד לאחרונה וצפויה לפחות חולשה בצמיחה. יחד עם זאת לא ניתן לשלול העלאת ריבית נוספת באם נתוני המאקרו (ובפרט האינפלציה) יפתיעו כלפי מעלה".
קצביאן מתייחס גם לישראל: "לגבי ישראל נציין בקצרה כי למרות שאנו צופים עלייה חדה בגירעון בשנה הבאה ומעבר לתחזית הגירעון של בנק ישראל, עדיין נראה כי גורם זה לא יהיה Game Changer על התשואות, בוודאי שלא לאורך זמן. נראה כי הערכת האוצר לגירעון של 5% בשנה הבאה נראית סבירה ובפרט שצפוי להתבצע קיצוץ/ תוכניות מיוחדות למימון חלק מההוצאות. המגמה בתשואות בארה"ב והמגמה בריבית בישראל ימשיכו להיות הגורמים העיקריים שישפיעו על התשואות בישראל".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מעלה את התיק במניות לדעתי יהיה שווה יותר (ל"ת)מנשה 06/11/2023 18:20הגב לתגובה זו0 0סגור