המושבעים הכריעו פה אחד: בנקמן פרייד הורשע בכל שבעת סעיפי כתב האישום
סם בנקמן פרייד נמצא אשם
לאחר משפט בן חמשה שבועות הכריעו המושבעים כי סם בנקמן פרייד אשם בכל שבעת סעיפי כתב האישום שהוגש נגדו. המושבעים הסתגרו בחדר לדיון שנמשך כ-4 שעות במהלך יום חמישי לאחר שמיעת נאום הסיכום של התובעת, דניאלה ששון, ולאחר שנאום ההגנה של הסנגור מארק כהן נאמר יום קודם לכן. תאריך לקביעת העונש נקבע ל-28 במרץ 2024. בנקמן פרייד עלול לבלות עשורים רבים בכלא. סך העונשים הקבועים בחוק לסעיפים בהם הורשע עלולים להצטבר לסך של 115 שנים.בדצמבר האחרון נעצר בנקמן פרייד לאחר שחודש קודם לכן קרסו החברות שייסד וניהל - בורסת הקריפטו FTX וחברת ההשקעות אלמדה. על פי האישומים בנקמן פרייד השתמש בכספי המשקיעים בבורסת המסחר לצורך השקעות שבצע בחברת אלמדה ללא רשותם ובניגוד לחוג.
טענות ההגנה היו שלא מדובר בהונאה אלא בכשלון עסקי, שלחברה לא היה אחראי על ניהול סיכונים ולכן מעשיו של בנקמן פרייד נעשו בתום לב, ושהשותפים לשעבר שחתמו על הסכמים עם התובעים שיקרו בעדויותיהם. "סם עשה כמיטב יכולתו ליזום ולנהל שני עסקים בשווי מיליארדי דולרים בשוק חדש" אמר הסנגור בניאום הסיכום (במהלכו נראה בנקמן פרייד על סף דמעות), "כמה מההחלטות שהתקבלו היו טובות, כמה התבררו כגרועות". מאד גרועות.
בנאום הסיכום אמרה התובעת שלהבטיח ללקוחות שהנכסים שלהם בטוחים ואז לקחת אותם כדי לבזבז אותם על עצמך או על החברות שלך איננה "החלטה עסקית סבירה", אלא הונאה. המושבעים, כאמור, השתכנעו יותר מטענות התביעה.
הסולנה בשנה חלומית - מה הגורמים, והאם הראלי לפני סיום?
שבוע ירוק שלישי ברציפות במטבעות הקריפטו, אבל בעוד רוב המטבעות עלו בכמה אחוזים בודדים ישנו מטבע אחד שממשיך לבלוט מעל כולם. הסולנה זינקה השבוע 20% נוספים, לאחר שבשבוע שעבר זינקה ב-31%. סך הכל העליה החודשית היא של כ-70% ועליה של כ-300% מתחילת השנה. לשם השוואה אין אף מטבע אחר בין ה-15 הגדולים לבד מהביטקוין שעלה בשיעור תלת ספרתי. אז מה הסיפור של הסולנה, למה היא מזנקת והאם זה ימשך? נערוך, שוב, סקירה קצרה של המטבעות המרכזיים בעולם הקריפטו וההבדלים ביניהם.הקריפטו התחיל, ועדיין מובל, על ידי הביטקוין. לביטקוין עקרונית אין שימושים נוספים מלבד עצם הקוד עצמו ובדרך כלל לא נשמרים ברשת הזו נתונים נוספים (אם כי זה מעט משתנה עם השקת רשת הלייטנינג שמאפשרת שימושים נוספים). זהו היתרון הגדול של האת'ר שמאפשר אחסון קוד על גבי הבלוקים ובכך פותח את הדרך לשימושים נוספים, בעיקר חוזים חכמים, שמאפשרים בתורם פיתוח אפליקציות פיננסיות ואחרות, ושימושים נוספים כמו NFT ועוד. זו הסיבה שמבין כל אלפי המטבעות שהונפקו לאחר הביטקוין תפס האת'ריום את המקום השני בצורה מובהקת (שווי השוק של הביטקוין כעת הוא כ-675 מיליארד דולר, של האת'ר כ-215 מיליארד ושל המטבע הבא, הביננס קוין רק 35 מיליארד).
אולם במשך הזמן התגלו בעיות באת'ר, בעיקר בהתמודדות עם היקף פעולות נרחב מה שגורם לעלויות גבוהות לפעולות על גבי הרשת ("גז") ולעיתים איטיות מסוימת. השדרוגים שמתבצעים ברשת האת'ר במסגרת "מפת הדרכים" ששרטט מייסד הרשת ויטאליק בוטרין נועדו לפתור את הבעיות הללו, אבל לאנשים אין זמן לחכות למפת הדרכים של בוטרין.
כדי לפתור את הבעיה הזו נוצרו שני סוגי פתרונות המכונים לייר 1 ולייר 2. לייר 2 היא רשת שפועלת על גבי רשת קיימת באמצעים שונים (חלוקת בלוקים לבלוקים קטנים יותר (שריידיניג), שינוי המכניזם של יצירת הקונצנזוס וכד'). דוגמה ללייר 2 הוא רשת הפוליגון הבנויה על גבי רשת האת'ריום. לייר 1 לעומת זאת היא רשת נפרדת לחלוטין שמתיימרת להיות תחליף לאת'ריום, לא לעבוד על גביו. מבין מאות אם לא אלפי רשתות הלייר 1 שיצאו הבולטות הן הקרדאנו והסולנה שמציעות אף הן אפשרות לחוזים חכמים ופיתוח אפליקציות על גבי רשת הבלוקצ'יין.
בתקופת הראלי הקודמת של הקריפטו הסולנה הייתה מהמטבעות המובילים, ובשיאה, בתחילת נובמבר 2021 זינקה לשווי של מעל 75 מיליארד דולר ומחיר של מעל 250 דולר למטבע. עם התרסקות שוק הקריפטו ב"חורף הקריפטו" הגדול התרסקה גם הסולנה עד לשווי של פחות מארבע מיליארד דולר בסוף שנת 2022. להתרסקות הכללית של מטבעות הקריפטו התלווה במקרה של סולנה בעיות אמיתיות ברשת שחוותה תקלות משמעותיות שפגעו בשימושיות ובאמון המשתמשים.לכך ניתן להוסיף את המעורבות עמוקה של בנקמן פרייד וחברות FTX ואלמדה הכושלות בפעילות במטבע שאף היא פגעה באמינותו.
מאז היא התאוששה מעט יותר משאר המטבעות אך בשלושת השבועות האחרונים היא מציגה ביצועי יתר (למרות ירידה מסוימת בשעות האחרונות).
אז מה הגורם לזינוק הבולט יותר בסולנה? ראשית, נציין כי נקודת הפתיחה בתחילתה שנה הייתה נמוכה במיוחד לאור הבעיות הספציפיות של הסולנה. נוסיף לכך את האווירה השורית ששורה על מטבעות הקריפטו בשלושת השבועות האחרונים, ונקבל הסבר מסוים, אך חלקי לעליות.
אם נחפש סיבות לביצועי היתר ביחס לשאר המטבעות נוכל לומר שיותר תשומת לב מופנית לפתרונות שסולנה מציעה כאחת מהרשתות המובילות בתחום החוזים החכמים ויצירת האפליקציות. בנוסף, בחברת מחקר הנתונים אנגראם מזהים זרימה של כסף מוסדי והשקעות מצד גופים גדולים שנכנסו לסולנה בשבועות האחרונים. גם מייסד בורסת ביטמקס ארתור הייס שצייץ ברשת איקס (טוויטר) שהוא נכנס להשקעה בסולנה למרות שמדובר בזבל מהסוג של סם (בנקמן פרייד), ולאחר שהתנצל במבוכה (מה שמעיד על השם הלא טוב של הסולנה).
Fam I have something embarrassing I must admit.
I just bot $SOL, I know its a Sam-coin piece of dogshit L1 that at this point is just a meme. But it is going up, and I'm a degen.
Let's Fucking Go!
— Arthur Hayes (@CryptoHayes) November 2, 2023כך לדוגמה קרנות שמשקיעות בסולנה רשמו זרימה חיובית של 100 מיליון דולר השנה, שניות רק לביטקוין, וזאת לעומת קרנות המשקיעות באת'ר שראו פידיונות של 125 מיליון דולר.
עוד שמו לב באנגראם לעליה בפעילות המפתחים על גבי הרשת. בנוסף, שדרוג שנעשה לאחרונה ברשת איפשר לה להיות מבוזרת יותר שכן הוא הפחית את דרישות החומרה ליצירת מאמתים (וולידייטורס) החיוניים לתפקוד הרשת. לכך יש להוסיף סוג של שורט סקוויז שהתרחש ביום רביעי השבוע כשהרבה פוזיציות שורט נסגרו עקב מרג'ין קול. נראה ששילוב של כל ההסברים האלו ביחד יכול לתת כיוון לביצועים החזקים של הסולנה מתחילת השנה, ובמיוחד בחודש האחרון.
ומה לגבי ההמשך? יש הטוענים שהראלי בסולנה מיצה את עצמו שכן עדיין לא נרשם שינוי משמעותי בפעילות בפועל ברשת עצמה. כך לדוגמה ה"ערך הכלוא" (הערך של הנכסים בחוזים חכמים על גבי הרשת שלא ניתן להנזיל באופן מיידי) עומד על פחות ממיליארד דולר לעומת יותר מ-10 מיליארד דולר לפני כשנתיים. גם השורט סקוויז כבר הסתיים ככל הנראה ולא צפוי אפסייד נוסף מהכיוון הזה.
גוף נוסף שחוקר תנועות על גבי רשתות בלוקצ'יין בשם לוקונצ'יין מציין נקודה נוספת. באופן מסורתי מתקיימת בנובמבר וועידה שנתית של הסולנה. בדרך כלל לפני הוועידה הזו נוצר מיני ראלי בסולנה, ולאחריה נרשם מימוש. בשנת 2021 אמנם ניתן לייחס זאת לשינוי הכיוון הכללי בקריפטו, ובשנת 2022 לאירועים סביב קריסת FTX, אך בחברה טוענים שהדפוס חוזר על עצמו גם בשנים מוקדמות יותר. לכן, להערכתם, אנו צפויים למימוש מסוים בשבועות הקרובים.
בלוקונצ'יין מוסיפים הסבר ספקולטיביקונספירטיבי. מנהלי פשיטת הרגל של FTX מוכרים בעשרה הימים האחרונים סולנה כחלק ממימוש נכסי החברה שנועד להחזיר את החובות לנושים. בבלוקנצ'יין מנחשים שייתכן שיש מי שדואג לנפח את המחיר במקביל. הטענה נתמכת, לדעתם, בעובדה שהעליות מתרחשות תוך כדי נפח מסחר נמוך.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
פריצה שהתרחשה לפני כשנה בשירות שמירת הסיסמאות LastPass עדיין גובה קורבנות והשבוע נגנבו באמצעות המידע שדלף מן השירות 4.4 מיליון דולר מ-80 ארנקי קריפטו שונים, ובכך הגיע הסכום שנגנב עד כה לכ-35 מיליון דולר. אם אי פעם שמרתם סיסמא כלשהי בשרות הנ"ל עכשיו זה הזמן לנקוט בצעדים המתאימים.מאמין שהסולנה והקרדנו יביסו את האת'ר והוא בדרכו למטה? עכשיו יש דרך לעשות שורט על האת'ר גם באמצעות תעודת סל. חברת תעודת הסל ProShares השיקה את תעודת הסל ProShares Short Ether Strategy ETF (SETH), תעודת שורט על בסיס יומי על אינדקס החוזים העתידיים על האת'ר של סטנדרט אנד פור. לחברה יש כבר תעודות סל אחרות על הקריפטו - תעודת הסל הראשונה בארצות הברית על החוזים העתידיים של הביטקוין (BITO) וכן על החוזים העתידיים על האת'ר (EETH) ושתי תעודות מעורבות של ביטקוין ואת'ר אחת במשקל שווה ואחד לפי שווי שוק (BETH, BETE).
מייקל סיילור לא עוצר לרגע וכבר מחזיק באמצעות מיקרוסטרטגי 0.75% מאספקת הביטקוין העולמית. ברבעון השלישי ובאוקטובר רכשה החברה 6067 מטבעות נוספים בשווי 167 מיליון דולר וכעת היא מחזיקה ב-158,400 מטבעות שעלו לה 4.69 מיליארד דולר (29,586 בממוצע למטבע). בדוחות הרבעון השלישי הודיעה החברה על עליה של 3.3% בהכנסות ל-130 מיליון דולר והפסד נקי של 143.4 מיליון דולר לעומת 27 מיליון דולר בלבד בתקופה המקבילה אשתקד.
המטבעות היציבים פורחים לאחרונה עם התגברות העניין בקרב המוסדיים וזרימה חיובית של כספים למטבעות הקריפטו בכלל. חברת המטבעות היציבים המובילה טית'ר פרסמה את דו"ח הנכסים שלה לרבעון השלישי לפיהם המזומנים ושווי המזומנים שהיא מחזיקה מהווים 85.7% מהנכסים שלה. מדובר ב-72.6 מיליארד דולר שמוחזקים בעיקר באגרות חוב אמריקאיות קצרות. לטית'ר גם אחזקות של 1.7 מיליארד דולר בביטקוין ו-3.1 מיליארד דולר בזהב. האחזקות האלו ואחרות אמורות לגבות מטבעות טית'ר בשווי של קרוב ל-85 מיליארד דולר. במקביל התפרסם כי בברזיל 80% מהפעולות במטעות קריפטו מתקיימים במטבע הזה, מה שמעיד על אימוץ גובר של המטבע היציב.
הבנק המרכזי של שוויץ מצטרף לטרנד המטבעות המדינתיים הדיגיטליים (CBDC). לפי פרסום לתקשורת הבנק משתף פעולה עם ששה בנקים מסחריים ו-6 בורסות דיגיטליות כדי לקדם את רעיון הנפקת המטבע המדינתי במדינה.
חברת פייפל הודיעה כי היא נמצאת תחת חקירה רגולטורית ביחס להנפקת המטבע היציב שלה PYUSD, אותו הנפיקה באוגוסט, ושהיא משתפת פעולה עם החקירה. החקירה כרגע מתמקדת בעיקר באיסוף מסמכים הקשורים להנפקה, ולא מעידה בהכרח על חשדות פליליים.
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
השבוע, כאמור, המשיך הראלי בשוק הקריפטו, אם כי בהילוך נמוך יותר. עדיין מחכים בכיליון עיניים ל-SEC ולהחלטתו בעניין תעודות הסל על מחיר הספוט של הביטקוין.
ביטקוין (BTC) BITCOIN -0.25% BITCOIN 97,848 -0.25% בסיס:98,095 פתיחה:0 גבוה:99,035 נמוך:97,226 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : לאחר שמחיר הביטקוין טיפס שוב אל מעבר ל-35 אלף דולר הוא חזר שוב לרמה של 34.5 אלף דולר, עליה של 1.6% מהשבוע שעבר.
את'ר (ETH) ETHEREUM -0.28% ETHEREUM 3,410.2 -0.28% בסיס:3,419.9 פתיחה:0 גבוה:3,500.4 נמוך:3,314.1 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : האת'ר נסחר ביציבות ביחס לשבוע שעבר וממשיך להציג ביצועי חסר ביחס לביטקוין. מחיר מטבע אחד התייצב על 1788 דולר.
בייננס קויין (BNB): הבייננס קוין עלה השבוע בכ-3% ועדיין בתחום האדום מתחילת השנה. מחיר המטבע כעת הוא 228 דולר.
ריפל (XRP): הריפל טיפס בכ-7% למחיר של 0.6 דולר למטבע לשווי שוק של 32 מיליארד דולר.
סולנה (SOL): הסולנה היא כאמור הכוכבת הגדולה של השבוע עם זינוק של 20% לשווי שוק של 16 מיליארד דולר ולמחיר של 39 דולר למטבע. מוקדם יותר השבוע מחירה הגיעה כבר ל-48 דולר.
קרדאנו (ADA): גם הקרדאנו רושם שבוע מצויין עם עליה של 12% למחיר של 0.319 דולר למטבע ושווי שוק של 11.2 מיליארד דולר.
דוג'קוין (DOGE) הדוג'קוין התרסק השבוע ב-6% וגם הוא רושם תשואה שלילית מתחילת השנה. מחיר מטבע אחד הוא 0.067 דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.טיפש היה בא לישראלישראזבל 03/11/2023 17:20הגב לתגובה זו1 0היה מקבל 2.5 דקות עבודות שירות ואפילו על הקנס היה מקבל תספורת. אולי היה מפחיל כמה שרים שהיו מחוקקים חוק רטרואקטיבי שמי שהשם שלו בנקמן פרייד מותר לו להונות משקיעיםסגור
-
צודק, גן העדן למגה רמאים זה פה.אלף 06/11/2023 09:13הגב לתגובה זו0 0תראו את משפחות הפשע הכלכלי חוגגות ( לרמאים קטנים זה פחות מתאים).סגור
-
3.שוק תרמיות הפונזי. מדהים כמה מפגרים ישנם בעולם. (ל"ת)סטנלי פישר 03/11/2023 11:39הגב לתגובה זו2 0סגור
-
2.תהיהפחות מ 20 03/11/2023 07:13הגב לתגובה זו0 0הפתעהסגור
-
1.אוהביםהאמריקנרים 03/11/2023 07:03הגב לתגובה זו0 0את הסכום העגול 20 לפושעים מג'ורייםסגור