.jpg)
התחום שממשיך לגדול מתחת לאף של סקטור הטכנולוגיה
הטרנד התורן בעולם הטק הוא ללא ספק הבינה המלאכותית, ובצדק - שבבי הבינה המלאכותית של אנבידיה NVIDIA COR הכניסו אותה למועדון טריליון הדולר והטיסו את המניה שלה בכמעט 240% מתחילת השנה. בנוסף ההתקדמויות בצ'אט בוטים כמו ChatGPT של OpenAI, שבבעלות מיקרוסופט MICROSOFT , או בארד של גוגל GOOGLE מאפשרות לציבור הרחב להינות ולהשתמש בטכנולוגיה החדשה והמרתקת הזו.
אבל יש תחום אחד שמראה צמיחה עקבית כבר שנים, והביקוש אליו רק הולך וגדל, ואולי בגלל שהוא קצת פחות נוצץ מ-AI או המטאוורס, הפוקוס התקשורתי קצת ירד ממנו, והתחום הזה הוא שירות הענן.
התחזית: מעונן עם צמיחה בהכנסות
תראו את אמזון AMAZON למשל - שירות הענן שלה, AWS, חולש על נתח השוק הגדול ביותר עם 32%. ברבעון השלישי אמזון דיווחה על נתונים המעידים על צמיחה שנתית של 12% כאשר ההכנסות שלה מהתחום הזה הסתכמו ב-23.1 מיליארד דולר - זה 16% מכל ההכנסות של אמזון, ולהזכירכם, אמזון היא בכלל חברת מכירות. שירות הענן של מיקרוסופט MICROSOFT למשל, Azure, הכניס לה ברבעון השלישי 32 מיליארד דולר - צמיחה שנתית של 24%, ושירות הענן של גוגל GOOGLE צומח בקצב שנתי של 22%.
התחום הזה נשלט בעיקר על ידי החברות הגדולות - אמזון כאמור, מיקרוסופט MICROSOFT , גוגל GOOGLE וגם עליבאבא ALIBABA GROUP ו-IBM INTERNATIONAL BUSINESS MACHINES חזקות בתחום. המרכיב העיקרי והחשוב ביותר של שירות הענן הוא מרכזי המידע או חוות השרתים - מרכזים גדולים עם מספר גדול של מסדים שמאחסנים את הנתונים - הם בעצם הענן, ובתחום הזה יש גם כמה חברות יותר קטנות שהמעורבות שלהן בתחום משמעותית.
חברות הענן שכנראה לא שמעתם עליהן
ביום חמישי האחרון, דיווחה חברת שניידר אלקטריק SCHNEIDER ELECTRIC S , שעוסקת בדיגיטציה של ניהול אנרגיה, על הרחבת ההסכם שלה עם חברת השרתים קומפאס ל-3 מיליארד דולר על פני 5 שנים. תחום הפעילות היחידי של קומפאס הוא ניהול חוות שרתים והשכרה שלהם לחברות שרוצות לאחסן שם (בענן) את המידע שלהן, ולקומפאס יש את הכלים לעשות את זה - יש לה מרכז בגודל של מעל 10,000 מטר רבוע שכל כולו מלא בשרתים שמאחסנים מידע, ועם הכסף מהעסקה עם שניידר היא רק תתרחב עוד יותר.והתחום הזה רק הולך וגדל - שניידר עצמה דיווחה על כך שהיא הגדילה את מספר שרתי הענן שהיא משתמשת בהם בשיעור דו-ספרתי רק במחצית הראשונה של 2023 (שניידר ממוקמת באירופה ומדווחת פעמיים בשנה). חברה נוספת המנהלת מרכזי מידע של שרתי ענן היא ורטיב VERTIV HOLDINGS LLC. , שלפי הצפי ההכנות שלה ממרכזי מידע צפויות להסתכם ב-6.8 מיליארד דולר ב-2023 - 19% יותר מההכנסות שלה מהתחום הזה ב-2022, ובוול סטריט צופים שהתחום הזה יכניס לה כבר 7.4 מיליארד דולר ב-2024.
"בעידן הפוסט-קורונה, הצמיחה הדיגיטלית זינקה כמעט בכל התעשיות, מה שהוביל לגידול משמעותי בתשתיות הדיגיטליות כמו מרכזי הנתונים", כתב האנליסט של RBC, דין דריי, בדו"ח האחרון שלו על מרכזי המידע.
והשוק מזהה את המגמות בתחום הזה - המניה של שניידר אלקטריק עולה כבר ב-21% מתחילת השנה, ונסחרת במכפיל רווח של 18 על הרווחים הצפויים לשנת 2024. מדד ה-S&P 500 עלה ב-15.5% בתקופה הזו ונסחר במכפיל רווח של 17.5. המניה של ורטיב לעומת זאת כבר בכלל מזנקת - היא עלתה מאז תחילת השנה ב-215% ונסחרת במכפיל רווח של 19.