דווקא המשברים מוכיחים – הקריפטו כאן כדי להישאר
המהלומות לגופים הגדולים והמרכזיים בקריפטו לא מפסיקות, אז איך זה שהשוק ממשיך לעלות? המשבר בבייננס: החברה תחסל את כל פעילותה בארה"ב, תשלם קנס של 4.3 מיליארד דולר והמנכ"ל המייסד מתפטר; דרום קוריאה מקדמת מטבע דיגיטלי מדינתי, מחזיקי הביטקוין לא מוכנים למכור, עמלה של 3 מיליון דולר ומגעים בנושא תעודות הסל
הקריסה שלא קרתה
מה היה קורה למערכת הבנקאות האמריקאית אם מנכ"ל ג'יי פי מורגן היה נאלץ להתפטר עקב עבירה על חוק הבנקאות והחוק למניעת הלבנת הון, והבנק היה מסכים לתשלום קנס של מיליארדים ועומד למשפט, וזאת לאחר שבנק סיטיגרופ היה פושט את הרגל עקב שחיתות והמנכ"ל היה מורשע במשפט, במקביל לכך שחברת צ'ארלס שוואב הייתה מתרסקת ועוד עשרות בנקים קטנים ובינוניים היו קורסים? מן הסתם המערכת הפיננסית כולה הייתה קורסת והמטבע היה נקלע למשבר אמון חסר תקדים. אולי קצת בהגזמה, אבל לא רחוק באופן יחסי לסדרי הגודל של התרחשויות האחרונות בעולם הקריפטו. <אם לפני שנה וחצי מישהו היה מספר לנו ש-FTX הולכת לקרוס, טרה לונה להימחק, צלזיוס לפשוט את הרגל יחד עם עוד עשרות חברות ויוזמות, ושבורסת הקריפטו הגדולה בעולם בייננס הייתה מסכימה לשלם קנס של 4.3 מיליארד דולר יחד עם התפטרות המנכ"ל והעמדתם לדין, קרוב לוודאי שהיינו חושבים שעולם הקריפטו יתרסק לחלוטין. מדובר בחברות הגדולות והפעילות ביותר בעולם הקריפטו של לפני שנה וחצי, בסוג של ג'יי פי מורגן, סיטיגרופ וצארלס שוואב של הנכסים הדיגיטליים.
והנה כל זה קרה ובכל זאת הביטקוין נסחר במעל 37 אלף דולר, האת'ר במעל 2000 דולר למטבע, וערך השוק הכולל של מטבעות הקריפטו עומד על 1.33 טריליון דולר. אמנם מדובר כמעט 2 טריליון דולר פחות מהשיא, אבל הקריפטו מפגין עמידות יוצאת דופן אל מול המכות האדירות שחטף. נראה שדווקא לאור ההתפתחויות האחרונות אפשר להגיד די בוודאות שהקריפטו כאן כדי להישאר. שיש חבלי לידה, ופגמים קשים שצריך לתקן, אבל זה עובד ומתפתח, ולא תלוי בגורם כזה או אחר, גדול ככל שיהיה.
השינויים הדרמטיים בבורסת הקריפטו הגדולה בעולם
השבוע, כמעט בהפתעה, הודיע מנכ"ל בייננס זהאו צ'אנגפנג המכונה CZ על התפטרותו לנוכח האישומים נגד החברה. החברה גם הסכימה לשלם קנס של 4.3 מיליארד דולר. מדובר באחד הקנסות הגבוהים בהיסטוריה התאגידית של ארצות הברית. עוד מתברר שבייננס עתידה לסגור לחלוטין את כל פעילותה בארצות הברית.Today, @USTreasury announced the largest enforcement action in our history against Binance, the world’s largest virtual currency exchange. This action is a result of Binance’s egregious violations of U.S. anti-money laundering and sanctions laws. https://t.co/V4IM0b16H3
— Treasury Department (@USTreasury) November 21, 2023
חדי העין הבחינו ברמז מטרים יומיים לפני. בציוץ ברשת החברתית X כתב CZ ביחס לסם אלטמן כמה זה קשה למנכ"ל מייסד לעזוב את החברה שהקים, אבל שלפעמים זה הזמן ללכת וזה טובת החברה. סם אלטמן בינתיים כבר חזר לחברה הבינה המלאכותית אופן AI, אבל CZ כבר לא יחזור לבייננס.
Today, I stepped down as CEO of Binance. Admittedly, it was not easy to let go emotionally. But I know it is the right thing to do. I made mistakes, and I must take responsibility. This is best for our community, for Binance, and for myself.
Binance is no longer a baby. It is…
— CZ 🔶 BNB (@cz_binance) November 21, 2023בנוסף לעזיבתו את תפקיד המנכ"ל הוא יודה באשמות המיוחסות לו במשפט שיתנהל בסיאטל וישלם באופן אישי קנס של 50 מיליון דולר. ריצ'ארד טנג, בכיר בחברה ורגולטור לשעבר (המסר הנכון....), יתפוס את מקומו.
האישומים בהם הודו בבייננס קשורים לשבירת הסנקציות על אירן ועל גופים כמו החמאס, דעאש וגורמים עוינים נוספים. האישומים כוללים עוד שלל סעיפים כמו הפרת חוק הבנקאות, הפרת החוק למניעת הלבנת הון, הפעלת מערכת העברת כספים לא חוקית ועוד. מלבד ההסכם עם משרד המשפטים האמריקאי גם משרד האוצר וה-CFTC (הגוף האחראי על מסחר בחוזים עתידיים וסחורות) הודיעו בנפרד על יישוב האישומים נגד בייננס.
התפתחויות נוספות בנושא בייננס
בינתיים התביעה במשפט חוששת מטריקים ושטיקים של CZ, אולי בדומה לדו קוואן חברו מנכ"ל הטרה-לונה שנעלם לשלטונות לחודשים ארוכים עד שנתפס לבסוף עם דרכון מזויף במונטנגרו. התובע ביקש מבית המשפט לאסור על יציאתו מהמדינה עד המשפט שיערך בפברואר. לדברי התובע לצ'אנגפנג, אזרח איחוד האמירויות, מעט מאד קשרים לארצות הברית ולכן אם יצא מהמדינה אין לו ממש סיבות לחזור למשפט שיכול לשלוח אותו לכלא ליותר משנה. התובע אינו מבקש לכלוא את המנכ"ל לשעבר לפני המשפט אלא רק למנוע את יציאתו מהמדינה. העובדה שזאהו הפקיד 15 מיליון דולר ונתן התחייבויות נוספות בגובה של קרוב ל-200 מיליון דולר לא הספיקו לתובע, שכן את רוב הנכסים הללו לא ניתן לממש אם יצא מהמדינה, ועושרו מאפשר לו לשלם את 15 המיליון ללא בעיה מיוחדת. כמו כן, אין הסכם הסגרה בין האמירויות לארצות הברית.
המתחרים בקראקן מרוצים. למרות שגם בורסת קראקן הפעילה בעיקר בארצות הברית עומדת בפני אישומים חמורים, מנכ"ל החברה ג'סי פאוול כתב שכעת עולם הקריפטו "מעט יותר הוגן". לדבריו עד כה חברות כמו קראקן, קוינבייס וריפל היו "מטרות קלות" עבור ה-SEC כיון שהן חברות אמריקאיות. נדרש מאמץ מהרשויות ללכת על הראש של הגוף הגדול ביותר בתעשייה שפועל מחו"ל, מה שסוף סוף קרה.
The game feels a bit more fair today. The last 12 months have answered 2 nagging questions from shareholders:
1. How are they going so fast?
2. How are they getting away with it?
"Trust me, any day now..." is only believable for so many years. It's hard to keep faith while…
— Jesse Powell (@jespow) November 23, 2023
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
מטבעות הביטקוין שלא פעילים יותר משנה מגיעה לשיא של 70%. מדובר בשיא כל הזמנים. נראה שמחזיקי הביטקוין לא הולכים לממש ברמות המחיר הנוכחיות ונוצמרת תמיכה חזקה למחיר הביטקוין הנוכחי. גם האחזקות של היו פעילות בשנתיים, שלוש וחמש השנים האחרונות נמצאות בשיא כל הזמנים.
עוד דבר שהגיע ל"שיא כל הזמנים" הוא ה"Hash" כלומר כוח החישוב לשניה המשמש לכריית המטבעות, מה שמעיד על יציבותה ועוצמתה של הרשת לקראת אירוע החציה הצפוי בשנה הבאה, אז יחתך התגמול על כריית מטבעות בחצי, כפי שקורה כל ארבע שנים.
דרום קוריאה ממשיכה להתקדם בנתיב להשקת מטבע דיגיטלי מדינתי (CBDC). המדינה האסיאתית הודיעה על פיילוט שיכלול 100 אלף אזרחים ותופעל על ידי הבנק המרכזי של דרום קוריאה ורגולטורים נוספים במדינה. האזרחים שישתתפו בניסוי יוכלו לרכוש מוצרים בלבד בשלב זה באמצעות כסף דיגיטלי שיונפק על ידי בנקים מסחריים. הבנק המרכזי של דרום קוריאה סבור שמטבע דיגיטלי מדינתי יכול להיות פתרון לנושאים כמו תשלומים ממשלתיים לקצבאות ילדים או תשלומים שהועברו במהלך מגיפת הקורונה. לדברי הבנק המערכת הנוכחית כללה עלויות תפעול גבוהות ובעיות של הונאות. מטבע דיגיטלי מאפשר מעקב של הממשלה (ומכאן החשש בנושא הפרטיות) והממשלה יכולה לוודא מה השימוש שנעשה בו.
חברת איזי קריפטו מניו זילנד משיקה מטבע יציב הצמוד לדולר הניו זילנדי בשם NZDD בשיתוף פעולה עם חברה מאוסטרליה. תחילה יושק המטבע על רשת האת'ריום, אולם יותר מאוחר הוא צפוי לפעול גם על רשתות נוספות כמו פוליגון, בייס (הרשת של קוינבייס) ועוד. המטבע יפוקח על ידי הרגולטור הניו זילנדי ומבטיח שקיפות ורזרבות בשיעור של אחד לאחד על המטבע.
עמלה של 3.1 מיליון דולר – זה מה ששילם משתמש ביטקוין על העברה בודדת. הוא שילם 83.65 מטבעות ביטקוין על העברה של 55.77 מטבעות. לא ברור עדיין מה גרם למחיר יוצא הדופן. עמלת השיא הקודמת ששולמה עמדה על 500 אלף דולר, והוגדרה כטעות שהוחזרה אחר כך למשלם על ידי חברת Paxos. לא ברור מי החברה שביצעה את ההעברה הנוכחית והאם יתבצע החזר.
מגעים בנוגע לתעודות הסל על מחיר הספוט של הביטקוין. השבוע נפגשו בכירים בחברת בלקרוק ונציגי בורסת הנאסד"ק עם פקידי ה-SEC כדי לדון בקידום ההליכים. הדיונים נסבו על כמה פרטים טכניים הקשורים לאפשרות לפידיון יחידות בתעודות הסל. גם נציגים של חברת גרייסקל שמנסה להפוך את קרן הנאמנות שלה לתעודת סל נפגשו עם נציגי ה-SEC לאחרונה. העובדה שדנים בפרטים מחזקת את ההנחה הרווחת שהתעודות יאושרו בסופו של דבר. יחד עם זאת אי הוודאות עדיין גדולה ואין עדיין ידיעות ברורות בנוגע להחלטה הצפויה. בינתיים ב-SEC לא ממהרים לשום מקום, והשבוע קיבלו שתי חברות נוספות מבין ה-12 שהגישו בקשות להשקת תעודות סל על דחייה נוספת במתן התשובה לבקשתן.
הבנקים באירופה ממשיכים לאמץ אל חיקם את עולם הקריפטו. בשבועות האחרונים מתגברים הידיעות על שיתופי פעולה של בנקים מסחריים באירופה עם חברות קריפטו, ודווחנו על לא מעט מהם בטור זה. השבוע מצטרף בנק סנטנדר הספרדי שיספק שירותי משמורת ומסחר בקריפטו ללקוחותיו המחזיקים חשבונות בשוויץ.
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון
השבוע היה תנודתי מאד בקריפטו עם עליות חדות וירידות חדות לא פחות, אבל השבוע מסתיים בנימה אופטימית יחסית, כשהביטקוין שוב מעל 37 אלף דולר והסולנה מעל 2000 דולר למטבע.BITCOIN +0.7% BITCOIN 98,757 +0.7% בסיס:98,066 פתיחה:0 גבוה:99,500 נמוך:95,639 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : בסופו של דבר עלה הביטקוין ב-3% השבוע למחיר 37.3 אלף דולר.
את'ר (ETH) ביטקוין (BTC) ETHEREUM +0.15% ETHEREUM 3,353.3 +0.15% בסיס:3,348.3 פתיחה:0 גבוה:3,429.2 נמוך:3,241 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : גם האת'ר סיים את השבוע בנימה חיובית עם עליה של 5% והוא נסחר כעת תמורת 2066 דולר למטבע.בייננס קויין (BNB): הביננס קוין ממשיך להיות הכבשה השחורה השנה עם ירידה נוספת של כמעט 4% והוא שוב באזור אדום ביחס לתחילת השנה. מטבע אחד נסחר תמורת 235 דולר.
ריפל (XRP): הריפל נסחר ביציבות יחסית ללא שינוי מהותי משבוע שעבר. מחיר כעת 0.6215 דולר למטבע.
סולנה (SOL): הסולנה איבדה השבוע 5% כשהראלי שנרשם בשבועות האחרונים נעצר סוף סוף. האם זו עצירה למנוחה או שינוי מומנטום? בינתיים מטבע אחד שווה כעת 57 דולר ושווי השוק הכולל הוא 24.2 מיליארד דולר.
קרדאנו (ADA): רשת הלייר 1 המתחרה דווקא עלתה ב3% השבוע, אם כי עדיין היא רחוקה מאד מהביצועים של הסולנה מתחילת השנה. מחיר מטבע אחד הוא 0.382 ושווי השוק עומד על 13.7 מיליארד דולר.
דוג'קוין (DOGE): מטבע הכלב איבד גם הוא 3% השבוע ונסחר כעת תמורת 0.0758 דולר למטבע אחד ושווי השוק הוא 10.8 מיליארד דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.SOLLL מס 1 (ל"ת)בן 25/11/2023 06:15הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.זהב סוף 2024 = 50000$ לאונקיה !!!דן 24/11/2023 08:02הגב לתגובה זו0 0היזהרו מקריפטו , רק זהב - הזהב מוכר ומוכח אלפי שנים ( מוזכר עוד בתנ"ך ) - אם לא היה מבוטל תקן הזהב ב 1971 , אונקיה הייתה שווה 100000$ לפחות ......הסימנים מצביעים כי פריצת 2100$ קרובה , ומשם השמיים הם הגבול !!!סגור
-
1.העליות האחרונות הם מלכודת דבש ...קשקש 24/11/2023 07:51הגב לתגובה זו0 0לפי דעתי העליות יכולות להסתיים בחודש דצמבר ומשם קורס צלילה מים עמוקים. להכין מסכות חמצן .סגור