הרמאים חוזרים לפעילות: שיא שנתי של פריצות והונאות קריפטו בחודש נובמבר

רשוית המס במדינות רבות מתחילות להגביר פעילות לגביית רווחי המסחר בקריפטו; מירוץ תעודת הסל נמשך וגורם לעלייה במסחר בחוזים עתידים; בחודש נובמבר נרשם שיא שנתי בכספים שאבדו עקב פריצות והונאות; מי הגורם המסתורי שרוכש ביטקוין במאות מיליוני דולרים?

 | 
telegram
(5)

רשויות המס מתעוררות

לאחרונה רשויות המס ברחבי העולם מגבירות את פעילות האכיפה בתחום הקריפטו. משקיעים רבים פועלים באמצעות בורסות קריפטו ריכוזיות ולא ריכוזיות שפועלות ממדינות אחרות, בלא מעט מהמקרים מדובר גם בבורסות לא מפוקחות או לא מפוקחות מספיק, קל מאד לרווחי הקריפטו "ליפול בין הכיסאות" במציאות כזו, ואת זה רשויות המס רוצות לשנות.  <

>> למדור הקריפטו של ביזפורטל

לאחרונה נראה שיש עליית מדרגה בפעילות הזו. רק השבוע הודיעו לפחות שלוש מדינות שונות על יוזמות חדשות בנושא. 

בספרד רשויות המס פרסמו מסמך חדש בשם טופס 721 ואזרחי המדינה כמו גם תאגידים הפועלים בשטחה נדרשים לדווח באמצעותו לרשויות המס על נכסי קריפטו בשווי של מעל 50 אלף יורו המוחזקים בבורסות או ארנקים דיגיטליים מחוץ למדינה. באפריל האחרון שלחו פקידי המס הספרדים מעל 300 אלף אזהרות למחזיקי קריפטו שלא הצהירו כראוי בדיווחי המס לשנת 2022, 40% יותר מאשר שנה קודם לכן.

גם בבריטניה הרשויות יוצאות בעקבות רווחי הקריפטו האבודים. בניסיון להדק את הפיקוח על רווחי קריפטו שלא שולם עליהם מס רשות המס בממלכה מבקשת מהאזרחים להצהיר על רווחי הון או הכנסות הקשורות לנכסים דיגיטליים כמו מטבעות קריפטו, NFT וטוקנים אחרים, ולהימנע מסנקציות. על פי ההודעה אלו ש"טיפלו" כראוי בענייני המס שלהם הקשורים לנכסים דיגיטליים יצטרכו לשלם מס על רווחי 4 השנים האחרונות, אלו ש"לא טיפלו" יצטרכו לשלם על 6 שנים, ואלו ש"בכוונה הטעו" את רשויות המס יצטרכו לשלם על רווחים של עד 20 שנה (רק נציין שלפני 20 שנה עדיין לא היה קריפטו).

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בברזיל אושר מס חדש בגובה 15% על רווחי קריפטו בבורסות זרות. רווחי המינימום שימוסו הם כ-1200 דולר. רווחים שהצטברו לפני סוף 2023, זמן החלת החוק, ימוסו ב-8% בלבד. הממשלה מצפה שהמס החדש ייצר הכנסות בגובה 4 מיליארד דולר בשנת 2024.

תעודות הסל - יאושרו או לא?

בזמן ההמתנה מורטת העצבים לאישור או דחיית תעודות הסל על מחיר הספוט של הביטקוין, שוק החוזים העתידיים על המטבע סוער ונפח הפעילות בו מגיע לשיא כל הזמנים בבורסת הנגזרים והחוזים העתידיים CME בשיקגו. אין לטעות ולחשוב שמדובר בהבעת אימון בכך שאישור התעודות קרוב, שכן חוזים עתידיים עשויים או עלולים גם לשרת את המגמה ההפוכה. כידוע, חוזים עתידיים עשויים לשמש גם כגידור בפני נפילות, כך שייתכן שיש לא מעט החוששים שהתעודות דווקא לא יאושרו בסופו של דבר מה שיביא לצניחה בערך המטבע ולכן מגדילים את פעילותם בחוזים העתידיים. נפח המסחר בחוזים עתידיים על הביטקוין בבורסת CME קפץ ב-13% בנובמבר לעומת החודש הקודם, וב-35% לעומת ספטמבר.

נתון מעניין נוסף שמגיע משיקגו הוא שגם אחוז המחזיקים בחוזים גדולים היה בשיא כל הזמנים בשבוע הראשון של נובמבר. "זוהי אינדקציה ברורה שהמוסדיים נכנסים לתחום" אומר ג'יובני ביסיוסו, המנהל הגלובלי של מוצרי קריפטו של CME.

מצטרפת נוספת למירוץ תעודות הסל. חברת ניהול הנכסים השוויצרית פאנדו נכסים הגישה אף היא בקשה להנפקת תעודת סל על מחיר הספוט של הביטקוין, והצטרפה לשתים עשרה החברות שכבר הגישו בקשה כזו. גם במקרה זה קוינבייס צפויה לספק את שירותי המשמורת של התעודה והשירותים האדמינסטרטיבים יינתנו על ידי בנק ניו יורק מלון. לחברה פעילות קריפטו באירופה, אך עדיין ללא שום מוצר המוצע למסחר בארצות הברית. 

מי שבכל זאת ממשיכם להיות אופטימיים הם האנליסטים של בנק סטנדרד שמאשררים את תחזיתם שמחיר הביטקוין יגיע ל-100 אלף דולר עד סוף 2024. האנליסט גאוף קנדריק והצוות שבניהולו סבורים שאישור תעודות סל על מחיר הספוט של הביטקוין בארצות הברית יהווה את הקטליזטור לתנועה השורית הבאה בשוק הקריפטו. להערכת האנליסטים תעודות סל על הביטקוין ועל האתר יאושרו ברבעון הראשון של שנת 2024, ובכך יפתחו את הדרך להשקעות מוסדיות רחבות היקף במטבעות הדיגיטליים. עוד ציינו את אירוע ה"חציה" הצפוי בשנת 2024 כמנוע אפשרי נוסף לעליות מחירים. 

המוסדיים מתחילים לרכוש? קונה מיסתורי החל ב-10 בנובמבר לרכוש מטבעות ביטקוין בהיקפים גדולים באמצעות ארנק אנונימי. היקף הרכישות עד כה הגיע כבר ל-424 מיליון דולר וכעת הארנק הזה הוא מחזיק הביטקוין ה-74 בגודלו בעולם. ברחבי הרשת מתרבות הספקולציות לגבי השאלה מי יכול להיות הרוכש המסתורי. בורסת השמות כוללת כמה מנהלי נכסים גדולים בארצות הברית שלדעת הספקולנטים מצטיידים לקראת השקה פוטנציאלית של תעודות סל, אולם אין שום ראיה לכך, וגם לא ברורה החוקיות של מהלך כזה. 

מניות חברות הקריפטו חוגגות
מניות של חברות הקשורות לביטקוין ולקריפטו באופן כללי חוות שוב תקופה חיובית לאור התאוששות שוק הנכסים הדיגיטליים. מניות חברת קוינבייס, בורסת הקריפטו הגדולה בארצות הברית, זינקו החודש ב-75% - הרבה יותר מהביטקוין עצמו. קיית'י ווד ניצלה את העליות האחרונות כדי לממש מניות של קוינבייס בשווי של מעל 5 מיליון דולר בתעודות הסל שהיא מנהלת.

חברה נוספת שנהנתה מעליות הביטקוין היא מיקרוסטרטגי, החברה הציבורית בעלת אחזקת הקריפטו הגדולה ביותר, שמנייתה נמצאת כעת בשיא של שנתיים לאחר זינוק של 150% מתחילת השנה (שוב, יותר מהביטקוין), ומשקפת שווי של 7.2 מיליארד דולר. מייקל טיילור לא נח לרגע, ובחודש נובמבר רכש מטבעות ביטקוין נוספים בשווי של כ-600 מיליון דולר, הרכישה הגדולה ביותר מאז פברואר 21, אז רכשה החברה מטבעות בשווי של יותר ממיליארד דולר. הרכישה בחודש האחרון מעלה בכ-10% את מבפא מטבעות הביטקוין שברשות החברה. במקביל תגייס החברה 750 מיליון דולר על ידי הנפקת מניות. 

CBDC - מטבעות מדינתיים זה העתיד?

נשיאת הבנק האירופי המרכזי קריסטין לגרייד נחשבת למתנגדת קריפטו חריפה. ייתכן שהסיבה מתחילה מהבית. הנשיאה סיפרה השבוע שבנה, בשנות השלושים לחייו, השקיע בקריפטו בניגוד לעצתה ואיבד "כמעט את כל הכסף שהשקיע". לגרייד הביעה בעבר את דעתה שנכסים דיגיטליים הם חסרי בסיס ואין להם כל ערך. כמו כן היא התנגדה בתקיפות לרעיון שבנקים מרכזיים יחזיקו בביטקוין כרזרבה.

למרות התנגדותה העקרונית לקריפטו לגרייד דווקא תומכת ב-CBDC – מטבעות דיגיטליים מדינתיים, והבנק המרכזי האירופאי תחת הנהגתה מקדם פיתוח של אירו דיגיטלי. מטבעות דיגיטליים מדינתיים נחשבים לאיום על הפרטיות וחופש הפעולה של האזרחים שכן לממשלה יש עליהם שליטה מוחלטת, אך מצד שני הם יכולים לפשט מאד העברת כספים בין אזרחים, אפילו ממדינה למדינה, מבלי להזדקק לשירותי הבנקים או מתווכים אחרים. 

גם בסינגפור הטוטליטרית מאמינים במטבעות מדינתיים ופחות בנכסים דיגיטליים עצמאיים. לדברי נשיא הבנק המרכזי במדינה ראבי מנון מטבעות קריפטו "פרטיים שחסרים ערך עצמי" יעלמו בטווח הארוך אך המטבעות המדינתיים ישגשגו. "מטבעות דיגיטליים פרטיים נכשלו במבחן הכסף כיון שהם לא יכולים לשמר ערך. אף אחד לא שומר את החסכונות שלו בדברים האלה. אנשים קונים ומוכרים את הדברים האלו כדי לעשות כסף מהיר".

בניגוד לדבריו אחוז ומספר מחזיקי הקריפטו לטווח ארוך דווקא עולה בהתמדה. מלבד מטבעות מדינתיים מאמין מנון שנכסים דיגיטליים יפעלו גם באמצעות טוקניזציה של התחייבויות בנקים מסחריים, ומטבעות יציבים מפוקחים היטב עם גיבוי של נכסים יציבים באיכות גבוהה.

פלילים - שיא של הפסדים בחודש נובמבר

שופט בית המשפט האמריקאי הורה בסופו של דבר למנכ"ל בייננס לשעבר להישאר בארצות הברית עד למשפטו. בינתיים נאשם קריפטו אחר נעלם מהרדאר של הרשויות. ממשלת ארצות הברית "מתקשה" לאתר את ריצ'ארד הארט מנפיק מטבע הקריפטו HEX הנאשם בהונאת קריפטו בשווי מיליארד דולר, כך נמסר מטעם ה-SEC.

הרשויות סבורות שהוא גר בהלסינקי, פינלנד, אך כבר שלושה חודשים שהן לא מצליחות לקבל תשובה מהמדינה הסקנדינבית לגביו. בדיווח של ה-SEC לא ברור האם הרשויות הפיניות הן אלו שלא משתפות פעולה או שהארט עצמו הצליח להתחמק. הארט לאו דווקא שומר על פרופיל נמוך וממשיך לצייץ בחשבון שלו ברשת החברתית X, אך מבלי להסגיר את מיקומו.

רשימת אושיות הקריפטו שנמצאים במאסר או תחת חקירה או לאחר הרשעה, מלבד הארט וצאנגפאנג מנכ"ל בייננס, ממשיכה להתארך: דו קוואן (טרה-לונה), סם בנקמן פרייד (FTX), סו זהו (קרן הגידור AC3) ומנכ"ל צלזיוס הישראלי לשעבר אלכס משינסקי בין השאר.

עוד בתחום הפלילי: המחלקה לבקרת נכסים זרים במשרד האוצר האמריקאי הטילה סנקציות על פרויקט סינבאד שהוא "מיקסר", כלומר תוכנה שתפקידה להסוות את מקורות ההעברות הקריפטו כדי לשמור על הפרטיות של השולחים והמקבלים על ידי ערבוב של הרבה עברות יחד כך שלא ניתן לדעת איזה ארנק העביר לאיזה ארנק.

לטענת הרשויות התוכנה משמשת את קבוצת ההאקרים הצפון קוריאנית לאזארוס. בין השאר כספים שנגנבו בפריצה ל"גשרים" (שמאפשרים מעבר של מטבעות בין רשתות בלוקצ'יין שונות) הוריזון ורונין וכן מהארנק הדיגיטלי אטומיק. בפריצות אלו נגנבו נכסים בשווי כולל של 820 מיליון דולר.

סינבאד מהווה למעשה גלגול של אפליקציה קודמת בשם בלנדר שגם היא נאסרה על ידי הרשויות בארצות הברית. כעת גם היורשת זכתה לגורל דומה. בעבר "מיקסרים" נוספים הוחרמו על ידי הרשויות, המפורסם שבהם הוא טורנדו קש.

חודש נובמבר השחור: לאחר שבתחילת השנה נרשמה רגיעה בתחום הפריצות וההונאות בחודשים האחרונים שוב נרשם זינוק משמעותי, ונובמבר היה החודש הגרוע ביותר מתחילתה השנה מבחינת הפסדי הגניבות וההונאות.

על פי דו"ח של חברת Immunefi´s בנובמבר נגנבו 343 מיליון דולר, פי 15 מהסכום שנגנב באוקטובר. עם זאת אוקטובר היה יוצא דופן לטובה יחסית לחודשים האחרונים. בספטמבר הסכום עמד על 340 מיליון דולר וביולי על 320 מיליון דולר. פריצות אחראיות למירב ההפסדים בנובמבר – 335 מיליון דולר ב-18 מקרים שונים והונאות ל-7 מיליון נוספים. בכך מגיע סכום ההפסדים מפעילות פלילית בשנת 2023 ליותר מ-1.7 מיליארד דולר שהתבצעו ב-296 פעולות פליליות שונות. 

לסיום: בשבוע שעבר כתבנו פה על העברת ביטקוין שחויבה בעמלה חריגה של 3 מיליון דולר. חברת אנטפול, האחראית על העמלה הזו, הודיעה שתחזיר את עמלת היתר במידה ומי שביצע את העברה יזדהה ויגיע לקבל את הכסף חזרה. אז במידה שזה היית אתה קורא יקר, אל תהסס לפנות לאנטפול ולהזדהות, ותקבל את כספך בחזרה. 

מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון

שבוע שקט יחסית עבר על המסחר הקריפטו לאחר כמה שבועות סוערים, ולא נרשמו תנודות משמעותיות במטבעות הגדולים.

ביטקוין (BTC)  BITCOIN -0.95% BITCOIN 98,523 -0.95% BITCOIN בסיס:99,470 פתיחה:0 גבוה:99,800 נמוך:97,236 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  :  הביטקוין נע למטה, ואז למעלה ושוב למטה, אבל בסופו של דבר הוא מסיים את השבוע פחות או יותר באותו מקום בו הוא התחיל אותו - 37.7 אלף דולר למטבע, עליה של פחות מאחוז. בחודש האחרון עלה הביטקוין בכמעט 10%.

את'ר (ETH)  ETHEREUM +1.94% ETHEREUM 3,383 +1.94% ETHEREUM בסיס:3,318.7 פתיחה:0 גבוה:3,406 נמוך:3,262.3 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  : האת'ר דווקא ירד, אבל גם פחות מאחוז, וכעת מטבע אחד נסחר תמורת 2052 דולר. בסיכום חודשי האת'ר טיפס כ-13%. 

בייננס קויין (BNB): בורסת בייננס ניצבת בפני עתיד לא ברור לאחר החלפת המנכ"ל והמשפט בו היא צפויה לעמוד בקרוב, בינתיים ירד המטבע השבוע ב-3% נוספים למחיר של 227 דולר למטבע. אין שינוי בשער המטבע לעומת החודש הקודם. 

ריפל (XRP): הריפל גם איבד קרוב ל-3% השבוע והוא נסחר כעת תמורת 0.6 דולר למטבע. בחודש האחרון סיפק הריפל עליה של כ-2% בלבד. 

סולנה (SOL): הסולנה חזרה לטפס, אם כי באופן מתון של 3% בשבוע האחרון ומחיר 59 דולר למטבע. החודש טיפסה הסולנה ב-53%. 

קרדאנו (ADA): המתחרה של הסולנה רשם אף הוא ירידה של 3% ונסחר כעת תמורת 0.371 דולר למטבע. בסיכום חודשי עלה הקרדאנו ב-28%. 

דוג'קוין (DOGE): דווקא הדוג'קוין סיפק עליה נאה של כמעט 8% השבוע ומחירו כעת עומד על 0.83 דולר למטבע. החודש טיפס הדוג'קוין ב-22%. 
 

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    אתם בדיחה - הקונה המסתורי זה פוטין
    ליאם 01/12/2023 23:40
    הגב לתגובה זו
    0 1
    עלק מוסדי. אף מוסדי לא ייגע בפונזי הזה שגרם לעשרות אלפים בעולם לאבד את כספם
    סגור
  • 4.
    ביזפורטל אנחנו מבקשים מכם להפסיק לעלות כתבות
    רון 01/12/2023 23:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    על ההונאה הזו הנקראת קריפטו. כל המטרה של הקמתה הייתה גניבה והלבנת כספים. הממציא סטושי נקמוטו התגלה כארגון טרור שמלבין כספי טרור. תפסיקו לתת להונאה הזו במה. דייי כבר. שייסגרו את כל ההונאות האלה
    סגור
  • 3.
    בן
    בן 01/12/2023 16:11
    הגב לתגובה זו
    1 0
    זהירות מ ITP עוקץ
    סגור
  • 2.
    שמשקיע שעות וימים
    כתב מגוחך 01/12/2023 10:25
    הגב לתגובה זו
    1 2
    לכתיבה לא פוסקת על תחום פלילי בעליל,ומסית/ט צעירים תמימים ואחרים להשקעה בסיכון מופרז
    סגור
  • 1.
    השקעה רק בזהב - סוף 2024 = 50000$ לאונקיה !!! (ל"ת)
    דן 01/12/2023 07:50
    הגב לתגובה זו
    5 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות