אלפבית חושפת את ג'ימיני - מודל ה-AI החדש שלה

ג'ימיני נחשב למודל הבינה המלאכותית הגדול ביותר שיחידת ה-AI של גוגל - DeepMind - סייעה ליצור, אבל הוא נחשב זול יותר מבחינת כוח עיבוד באופן משמעותי ביחס למודלים הקודמים הגדולים של החברה
 | 
telegram

חברת האם של גוגל, אלפבית GOOGLE -1.58% GOOGLE 166.57 -1.58% GOOGLE סגירה:0 פתיחה:166.98 גבוה:168.26 נמוך:165.71 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , הציגה היום (רביעי) את מודל הבינה המלאכותית החדש והמתקדם ביותר שלה - ג'ימיני - המסוגל לעבד כמויות גדולות של מידע כמו וידאו, אודיו וטקסט במהירות ולספק בעזרתו תובנות או לבצע פעולות. 

"עידן חדש זה של מודלי בינה מלאכותית מייצג את אחד המאמצים הגדולים בתחומי המדע וההנדסה שעשינו כחברה", כתב מנכ"ל אלפבית, סונדאר פיצ'אי. מאז השקת ה-ChatGPT של OpenAI לפני כשנה, גוגל פעלה רבות בכדי לייצר תוכנת בינה מלאכותית שיכולה להיות יריבה ראויה לזו סטארטאפ הבינה המלאכותית. גוגל ציינה גם כי כבר הכניסה חלק מהטכנולוגיות עליהן בנוי ג'ימיני לצ'טבוט שלה בארד ומתכננת לשחרר את הגרסה המתקדמת ביותר של ג'ימיני דרך בארד בתחילת השנה הבאה.

לפי אלפבית, היא מייצרת שלוש גרסאות של ג'ימיני שכל אחת מהן נועדה להשתמש בכמות שונה של כוח עיבוד. הגרסה החזקה ביותר נועדה לפעול במרכזי נתונים והקטנה ביותר תפעל ביעילות במכשירים ניידים. ג'ימיני נחשב למודל הבינה המלאכותית הגדול ביותר שיחידת ה-AI של גוגל - DeepMind - סייעה ליצור, אבל הוא נחשב זול יותר מבחינת כוח עיבוד באופן משמעותי ביחס למודלים הקודמים הגדולים של החברה. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"המודל לא רק מסוגל ליותר, הוא גם הרבה יותר יעיל", אמר אלי קולינס, נשיא DeepMind. אימון המודל האחרון של גוגל עדיין דורש כוח מחשוב רב, אבל גוגל פועלת בכדי לשפר את התהליך, הוסיף קולינס. אלפבית הכריזה גם על דור חדש של שבבי AI שנבנו בהתאמה אישית. ה-Cloud TPU v5p נועד לאמן מודלי AI גדולים והוא מורכב מאשכולות של 8,960 שבבים. הגרסה החדשה של המעבדים המותאמים אישית מסוגלת לאמן מודלי שפה גדולים כמעט פי 3 יותר מהר מהדורות הקודמים. 

החששות בנוגע לבינה מלאכותית


לאחרונה דווח כי חוקרים ב-OpenAI כתבו מכתב לדירקטוריון החברה והזהירו מפרויקט פנימי בשם *Q או Q-Star, שעשוי לייצג פריצת דרך בפיתוח בינה מלאכותית שעלולה להתעלות על האינטליגנציה האנושית במגוון תחומים. לא OpenAI  ולא מיקרוסופט אישרו בפומבי את קיומו של *Q ואת האפשרות שמדובר בפריצת דרך מסוכנת. כבר ב-2022 מהנדס של גוגל טען כי מערכת בינה מלאכותית סודית של החברה הפכה לאינטליגנטית ברמה מסוכנת. ברשתות התלהבו מהסיפור לזמן קצר עד שהמהנדס פוטר והחברה דחתה את הטענות. 

לפי המידע המועט שפורסם עד כה לגבי *Q, נאמר שהמודל יכול לפתור בעיות מתמטיות מסוימות ברמה של תלמידי בית ספר תיכון. הדיווח גרם לספקנות בנוגע לאמיתות הדיווחים לגבי פריצת הדרך שהושגה בפיתוח המודל. אילון מאסק הצהיר כי צ'טבוט הבינה המלאכותית שלו - Grok - כבר עכשיו מסוגל להתעלות על *Q בפתרון של בעיות מתמטיות ושאלות פילוסופיות בסיסיות. 

קיימות המון ספקולציות סביב היכולות של *Q. הספקולציות התרכזו בעיקר בתיאוריה לפיה ה-*Q הוא שילוב של שני סוגי אלגוריתמים. הראשון Q-learning, אלגוריתם ללימוד המודל על ידי חיזוקים, או ניסוי וטעיה. והשני הוא A*, אלגוריתם המשפר את היעילות בחיפוש אחר פתרונות כשהוא צופה מה סביר שיתבקש ממנו בעתיד הקרוב וכך ממזער את עלויות החישוב.  השילוב של טכנולוגיות חיפוש ולמידה היווה את המקור להתקדמות המשמעותית של AI בעבר. ג'ים פאן, חוקר בינה מלאכותית באנבידיה, ציין שהשילוב של שני האלגוריתמים הוא שאפשר את פיתוחו של AlphaGo, בוט ה-AI שהפך לשחקן הטוב בעולם במשחק הסיני Go עוד ב-2017. עם זאת, כרגע עדיין מדובר בספקולציות בלתי מאומתות.

מנכ"ל אנבידיה  NVIDIA CORP -3.22% NVIDIA CORP 141.95 -3.22% NVIDIA CORP סגירה:0 פתיחה:145.86 גבוה:147.16 נמוך:141.1 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  , ג'נסן האנג, אמר גם הוא לא מזמן כי ההתקדמות הגדולה בתחום הבינה המלאכותית, המאפשרת למכונות לחשוב וללמוד בעצמן, עשויה להיות לא רחוקה. הטכנולוגיה הזו, המכונה בינה כללית מלאכותית או AGI, היוותה את המטרה המרכזית של חוקרי בינה מלאכותית במשך עשרות שנים. כשג'נסן נשאל האם ה-AGI יכול להגיע תוך 10 שנים, המנכ"ל אמר שהוא סבור שזה יקרה אפילו מוקדם יותר.

 

דוחות אלפבית לרבעון השלישי


בדוחותיה לרבעון השלישי דיווחה גוגל על רווח למניה של 1.55 דולר והכנסות של 76.69 מיליארד דולר לעומת צפי האנליסטים לרווח למניה של 1.46 דולר והכנסות של 76 מיליארד דולר. ההכנסות מפרסומות ומיוטיוב גם כן עקפו את הצפי אבל הסעיף היחיד בו גוגל פספסה הוא שירות הענן.

ההכנסות של גוגל משירות הענן הסתכמו ב-8.4 מיליארד דולר לעומת הצפי ל-8.6 מיליארד דולר - זאת עליה של 22% מהרבעון המקביל, אבל מעיד על האטה מכיוון שהרבעון הקודם הציג גידול של 28% לעומת הרבעון המקביל אליו. הסיבה היא כנראה שגוגל התמקדה יותר מדי בבינה מלאכותית - חלק מהפרויקטים מבוססי בינה מלאכותית שלה הניבו רווח, הפרויקטים של רכב אוטונומי מבוסס AI ויחידת המחקר המדעי מבוסס AI הניבו יחד רווחים של 297 מיליון דולר לעומת 208 מיליון דולר ברבעון המקביל, אבל כל תחום ה-AI הציג הפסד של 1.19 מיליארד דולר.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות