ההתנגדות העקרונית של וונגראד לעומת הגמישות המוסרית של ג'יימי דיימון

מי מתנגד עקרונית לעולם הקריפטו ונשאר מחוץ לחגיגה ומי מתנגד אבל בכל זאת נהנה להפיק רווחים בדרך?  כמה כסף הפסידו השורטיסטים בראלי האחרון ומה חדש בתחום הרגולציה? כל ההתפתחויות בעולם הקריפטו מהשבוע האחרון 

 | 
telegram
(5)

מסרבים להשתתף בחגיגה

יש מי שמתעקש לא להשתתף בחגיגת תעודות סל. למרות שנראה שכל גופי ההשקעות הגדולים עטו על ה-SEC והגישו בקשה להנפקת תעודות סל על מחיר הספוט של הביטקוין (או האת'ר), ישנם כאלה שלא מוכנים להצטרף למגמה. שני גופי השקעות מהגדולים בעולם לא הגישו בקשה כזו, ולא במקרה. בלקרוק היא בית ההשקעות הגדול בעולם וגם מנפיקת תעודות ה-ETF הגדולה בעולם, והיא זו שהחלה את הטרנד ויצרה את ההייפ סביב הנושא, שהוא בין האחראים לזינוקים האחרונים במחירי הנכסים הדיגיטליים, אבל שני בתי ההשקעות שאחרי בלקרוק מבחינת היקף הנכסים בשוק תעודות הסל, חברות וונגארד וסטייט סטריט, אינן בין 12 הגופים שרוצים להנפיק ETF כזה.<

נראה שלפחות אחת מהן גם לא תגיש לעולם בקשה כזו מסיבות אידיאולוגיות: "העמדה שלנו ברורה. לוונגראד אין כל כוונה להציע תעודת סל על מחיר הספוט של הביטקוין או כל מוצר אחר הקשור לקריפטו. וונגארד מאמינה שתזת ההשקעה בקריפטו חלשה. שלא כמו מניות או אגרות חוב, רוב נכסי הקריפטו חסרים ערך כלכלי עצמי ולא מייצרים זרם הכנסות. בנוסף, התנודתיות הגדולה של מטבעות הקריפטו עומדת בניגוד למטרתנו לסייע למשקיעים לייצר תשואה חיובית ריאלית בטווח הארוך".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

וונגארד ידועה כחברה המתמחה בתעודות סל פאסיביות וזולות, הפופלריות מאד בקרב המשקיעים המוסדיים והפרטיים. העמדה הזו מתאימה לאסטרטגיה הכללית שלה, אך מפתיעה בכך שהיא ככל הנראה יכולה הייתה להרוויח הרבה כסף אם הייתה מצטרפת לטרנד, אך היא נמנעת מהאפשרות לייצר כסף מהיר עקב התנגדות עקרונית והמחשבה שזה עלול לפגוע במשקיעים שלה, למרות שבדרך זה ייצר לה כמה דולרים. עמדה הראויה להערכה. 

החברה שלישית בגודלה, סטריט סטייט, מפעילת מותג תעודות הסל SPDR, לא אוחזת בעמדה אידאולוגית כל כך ברורה. "אנחנו ממשיכים להעריך את עמדתנו בנוגע ל-ETF, אבל בשלב זה אנחנו לא מציעים תעודות סל על קריפטו".

יש גם מי שמפגין "גמישות מוסרית" מרשימה. ג'יימי דיימון המנכ"ל המיתולוגי של הבנק הגדול בעולם ג'יי פי מורגן ידוע כמתנגד וותיק וחריף למטבעות הקריפטו. לאחרונה היה נראה שהוא שינה קצת את עמדתו כשהבנק בניהולו נכנס לעסקי הקריפטו, עובד על פיתוח טכנולוגיית בלוקצ'יין ולאחרונה אף השיק פיילוט לניהול נכסים דיגיטליים בשיתוף פעולה עם רשת הבלוקצ'יין אבלנש. האם באמת מדובר בשינוי עמדה?

השבוע הראה דיימון שהוא לא שינה את עמדתו. בשימוע בסנאט אמר דיימון ש"תרחיש השימוש" (Use Case) העיקרי של הקריפטו הוא למטרות קרימנליות, כמו כספי סמים, הלבנת הון והונאות מס, וזאת בזכות המהירות והאנונימיות שבה אפשר להעביר הון ממקום למקום. מהירות ואנונימיות נשמע כמו פיצ'ר מצוין גם לעסקים פיננסים לגיטימיים, אבל דיימון אמר בשימוע ושאילו הוא היה בממשלה הוא היה "סוגר" את כל הקריפטו". מוקדם יותר השנה אף כינה את הביטקוין "הונאה עם הייפ", ולדעתו כאשר יסיימו לכרות את הביטקוין ה-21 מיליון סטושי יגלה שהכל היה הונאה את גדולה. 

אז איך אחרי התנגדות כל כך חריפה הבנק של ג'יימי דיימון מגביר את פעילותו בעסקי הקריפטו? כנראה, שעוד לא נולד הדולר שבג'יי פי מורגן יסרבו לקבל.

פלילים

הטבעת מתהדקת סביב דו קוואן, מייסד פרויקט טרה-לונה. לפי הוול סטריט ג'ורנל מונטנגרו מתכננת להסגיר אותו לארצות הברית.

אזרח ספרדי בשם אלחנדרו קאו דה בנוס נעצר במדריד בחשד שסיפק מידע לצפון קוריאה בנוגע לשימוש במטבעות קריפטו כדי להתחמק מהסנקציות של ארצות הברית. משטרת ספרד עצרה את האיש לאור מידע שהגיע מהאינטרפול. על פי החשד הוא ארגן מספר וועידות בנוגע לרשתות בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים בפיונגיאנג בירת צפון קוריאה. קאו דה בנוס דוחה את האשמות ומכנה אותן "שקר גמור". לצפון קוריאה מיוחסות הונאות קריפטו שהביאו להפסדים של כ-3 מיליארד דולר.
 

רגולציה

ניצחון לתומכי הקריפטו בבית המחוקקים. וועדת האנרגיה והמסחר של הקונגרס אישרה פה אחד חוק שנחשב חיובי לתעשיית הקריפטו. החוק נועד לעודד את התחרותיות של טכנולוגית הבלוקצ'יין בארצות הברית. למרות שלא מדובר בחוק בפרופיל גבוה כמו חוקים אחרים שנמצאים כעת על המדוכה בבתי הנבחרים, בכל זאת הצבעה של 46 – 0 לטובת חוק שמעודד טכנולוגיית קריפטו מראה על תמיכה גוברת בקרב המחוקקים.

גם ביפן הרשויות נוטות חסד לאחרונה למשקיעי הקריפטו. הרגולטור מנסה לעודד את התעשייה בעזרת שינויי תקנות המיסוי ביחס להשקעות קריפטו ארוכות טווח. בטיוטת הרפורמה בחוקי המס המתוכננת לשנת 2024 מחריגים המחוקקים בהובלת המפלגה השלטת מחובת מיסוי את הרווחים לא ממומשים של חברות המשקיעות במטבעות דיגיטליים כהשקעה לטווח ארוך. במקביל ממשיכה יפן במאמציה להשיק מטבע דיגיטלי מדינתי (CBDC) באמצע השנה הבאה.

חברת המסחר המקוון האמריקאית רובין הוד החלה להציע את שירותי מסחר הקריפטו שלה ללקוחותיה ביבשת הישנה. לדברי החברה אירופה נבחרה להתרחבות מחוץ לארצות הברית עקב הרגולציה הנוחה יחסית באזור. כדי לעודד את לקוחותיה לסחור במטבעות דיגיטליים החברה תשלם בחזרה חלק מעמלות המסחר שלהם מדי חודש, והתשלום יתבצע בביטקוין. כמו כן לקוחות שיפנו לקוחות חדשים יתוגמלו אף הם באמצעות תשלום בביטקוין. ג'ונתן קרברט, מנהל עסקי הקריפטו של רובין הוד שיבח את הרגולציה האירופית: "האיחוד האירופי פיתח רגולציה עבור נכסים דיגיטלים שהיא מהמובנות בעולם, זו הסיבה שבחרנו באזור זה כעוגן לתוכניות ההתרחבות הבנלאומית שלנו" כתב בבלוג החברה. בדוחות הרבעון השלישי החברה דווחה גם על כוונה להפעיל שירותי ברוקראג' בבריטניה. 

ה-SEC לעומת זאת ממשיך בשלו. השבוע הודיע הרגולטור כי הוא מעכב את תשובתו בנוגע לתעודת הסל על מחיר הספוט של האת'ריום של חברת גרייסקייל עד ה-25 בינואר. ה-SEC  הדגיש עד כמה חשוב שיהיה לו מספיק זמן לבחון בצורה מקיפה את ההצעה ואת החששות שהיא יוצרת.

חדשות נוספות מהשבוע האחרון

לעשות שורט זה מסוכן, ולפעמים סיכונים מתממשים. סוחרי השורט על מניות הקשורות לביטקוין נתפסו עם המכנסיים למטה עם התפרצות הראלי בשבועות האחרונים וסופרים כבר הפסדים של יותר מ-2.6 מיליארד דולר בפחות משלושת החודשים האחרונים. מאז ה-11 בספטמבר זינק הביטקוין ב-75%. במקביל לזינוק במטבע עצמו החברות הקשורות אליו ונסחרות בקורלציה גבוהה אל מחירו חוות ראלי נחמד משלהן. קוינבייס זינקה ביותר מ-50%, מיקרוסטרטגי, מחזיקת הביטקוין הגדולה ביותר, זינקה מאז אוקטובר ביותר מ-80%. קוינבייס הנחילה לשורטיסטים יותר מחצי מההפסדים הנ"ל ומיקרוסטרטגי כ-25%. השורטיסטים על מטבעות הקריפטו עצמם הפסידו כבר מעל 6 מיליארד דולר מאז ספטמבר. ביום שלישי השבוע כששוק הקריפטו רשם שוב זינוק פתאומי הם הפסידו 387 מיליון דולר ביום אחד. 

אל סלבדור עוברת לרווחים. ההשקעות של נשיא אל סלבדור בוקלה בקריפטו זכו ללא מעט ביקורת וגם לעג לאחר שנכנס להשקעה הראשונית פחות או יותר במחיר השיא של הביטקוין. כעת ההשקעה המתמשכת סוף סוף מראות תשואה חיובית בממוצע. בציוץ של בוקלה ברשת X הוא טוען שכעת המדינה הרוויחה כבר 3 מיליון דולר, אך שאין לו שום כוונה למכור. יש לציין, עם זאת, שגם אם במקרה יש כעת תשואה חיובית, ניהול מאזן של מדינה בהתבסס על נכס כמו ביטקוין עדיין נראה כמו צעד מטופש.

איתאו אוניבנקו, הבנק הגדול בברזיל גם השיק שירותי מסחר קריפטו במדינת הענק. הפעילות ההתחלתית כוללת מסחר בביטקוין ואת'ריום בלבד. לדברי גוטו אנטונד, ראש מחלקת הנכסים הדיגיטליים של הבנק, בכוונתם להרחיב את הפעילות למטבעות נוספים בעתיד.

Bitkey הוא ארנק הביטקוין החדש של בלוק, החברה של ג'ק דורסי. הוא יושק בקרוב ביותר מ-95 מדינות. המוצר כולל אפליקציה, מכשיר וכלי שחזור. הוא מאפשר ללקוחות לבצע העברות ביטקוין באמצעות מכשיר הטלפון שלהם, בעוד המכשיר עצמו שומר על הנכסים ללא חיבור לאינטרנט (ארנק קר).

מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון

ביטקוין (BTC)  BITCOIN -1.45% BITCOIN 98,027 -1.45% BITCOIN בסיס:99,470 פתיחה:0 גבוה:99,517 נמוך:97,226 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  : בהמשך למגמה החיובית בשלושת החודשים האחרונים, השבוע פרץ הביטקוין את מחסום ה-40 אלף דולר למטבע והמשיך עם המומנטום עד למחיר של 45 אלף דולר לפני שהתממש קצת לאחר מכן. סך הכל זינק הביטקוין ב-14% השבוע ונסחר כעת תמורת 43.4 אלף דולר למטבע אחד.

את'ר (ETH)  ETHEREUM +3.34% ETHEREUM 3,429.6 +3.34% ETHEREUM בסיס:3,318.7 פתיחה:0 גבוה:3,500.4 נמוך:3,302.2 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  : האת'ר זינק בשיעור דומה למחיר של 2380 דולר למטבע, מחיר בו לא ביקר כ-20 חודשים. 

בייננס קויין (BNB): משקיעי בייננס המדוכאים ממשיכים להתעקש שלא להשתתף בראלי. בעוד הביטקוין עלה מתחילת השנה ב-163%, האת'ר ב-99% והסולנה ב-619%, מטבע הבייננס ירד מתחילת השנה ב-4%. מחירו כעת 236 דולר לאחר עליה שבועית של כ-3%. 

ריפל (XRP): הריפל רשם עליות צנועות יותר משני המטבעות הגדולים ונסחר כעת תמורת 0.648 דולר למטבע, עליה שבועית של כ-6%. 

סולנה (SOL): לאחר מנוחה קלה של שבוע שבועיים הסולנה חוזרת לזנק. השבוע היא טיפסה ב-18% נוספים ונסחרת כעת תמורת 72 דולר למטבע עם שווי שוק של 30 מיליארד דולר, רק 4 מיליארד פחות מהריפל. 

קרדאנו (ADA): הקרדאנו רשם את העליה החזקה ביותר השבוע, 23%, ונסחר כעת תמורת 0.465 דולר למטבע אחד. שווי השוק שלו עומד על 16.4 מיליארד דולר. 

דוג'קוין (DOGE): הדוג'קוין נגע השבוע סוף סוף במחיר של 10 סנט למטבע, אך נסוג לאחר מכן וכעת הוא נסחר תמורת 9.7 סנט למטבע. מדובר בעליה שבועית של 15%. 

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    עמדה ראויה להערכה??! הצחקת... הנה תרגיל מחשבתי:
    בומר 08/12/2023 10:20
    הגב לתגובה זו
    12 1
    אילו וואנגארד היו דבקים באידאולוגיה הזו בשנות ה 70: "העמדה שלנו ברורה. לוונגראד אין כל כוונה להציע תעודת סל על מחיר הספוט של זהב או כל מוצר אחר הקשור למתכות יקרות. וונגארד מאמינה שתזת ההשקעה במתכות יקרות חלשה. שלא כמו מניות או אגרות חוב, רוב נכסי המתכות היקרות חסרים ערך כלכלי עצמי ולא מייצרים זרם הכנסות. בנוסף, התנודתיות הגדולה שלהם עומדת בניגוד למטרתנו לסייע למשקיעים לייצר תשואה חיובית ריאלית בטווח הארוך".
    סגור
  • השוואה מוזרה, ובכל מקרה זו לא הנקודה
    גיא טל 08/12/2023 18:59
    הגב לתגובה זו
    3 3
    א. לזהב יש ערך פנימי. ב. בסחורות התנודתיות בכלל לא קרובה לזו של הקריפטו. בכל מקרה זה לא הנקודה. הערכה היא לא לעצם העמדה של וונגראד שיכולה להיות נכונה או לא אלא לעובדה שהם פועלים לפי מה שהם תופסים לנכון עבור הלקוחות שלהם, להבדיל מדיימון, ששונא קריפטו אבל מציע אותו ללקוחות שלו.
    סגור
  • ולגבי התנודתיות במחיר הביטקוין, ראה את הכיוון
    בומר 09/12/2023 11:54
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אליו היא מתפתחת עם השנים: https://www.theblock.co/data/crypto-markets/prices/bitcoin-volatility-index-bvx
    סגור
  • לא השוואה מוזרה כלל
    בומר 09/12/2023 11:50
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מסכים איתך גיא לגבי דיימון, אין מה להכביר מילים באשר לצביעות שלו בהצהרותיו הפומביות בנושא לאורך השנים.   לגבי ההשוואה לזהב אני חולק עליך לחלוטין: א) לזהב יש אכן "ערך פנימי" בשימושיו לתעשיות האלקטרוניקה וכו' אבל רוב שווי השוק שלו נובע מהיותו store of value כבר אלפי שנים. ולראיה גרף המחיר שלו מרגע שרכישתו הפכה לנגישה עם האפשרות לרכוש בעלות עליו בקלות דרך ETF בשנות ה70. ב) לביטקוין ערך פנימי מובהק בהיותו נכס אנטי-אינפלציוני נדיר (יותר ויותר עם השנים), בטוח, עצמאי משליטה ממשלתית או ריכוזית כלשהי, ובנוסף לכל הוא קל לאחזקה ולניוד באופן חופשי, בפרט בין מדינות. זהו זהב דיגיטלי - עם כל היתרונות העצומים (וגם סכנות, נכון) של להיות "דיגיטלי". מהפכת המידע הביאה שינויים דרמטיים בכל היבט של הקיום האנושי, רק טבעי שזה יקרה גם לדבר הזה שנקרא "כסף" וביטקוין הוא מועמד טבעי להוביל את השינוי. גם בלאקרוק ופידליטי שינוי דעתם ב 180 מעלות בנוגע לביטקוין רק לאחרונה; קח כמה שנים וזה יקרה גם למנכ"ל וואנגרד, הרי אין שום דבר מעורר הערכה בדבקות בעמדה ש"העולם הוא שטוח".אם זה לא יבוא לבד הוא כבר ישמע מבעלי המניות שלו.
    סגור
  • 1.
    תבנית הביטקוי בסוף הראלי והדרך חזרה לאזור 16.000/20.000
    קשקש 08/12/2023 06:43
    הגב לתגובה זו
    1 3
    לפי דעתי הביטקוין יחזור לרמת הפריצה 16.000 20.000
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות