האוצר השלים את ההנפקה השבועית הגדולה ביותר אי פעם

יחס הכיסוי, המעיד על הביקוש של האגרות ביחס להיצע, היה גבוה והביקוש עמד על פי 4.3 מסך ההנפקה. היכולת לגייס חוב ולממן את פעילות הממשלה, גם בעתות חירום, בהיקפים משמעותיים וביחס כיסוי גבוה מעידים על אמון השוק במדינת ישראל
 | 
telegram
(3)

אגף החשב הכללי במשרד האוצר השלים היום (שני) הנפקה בשוק המקומי של 4.4 מיליארד ש"ח - ההנפקה השבועית הגדולה ביותר שבוצעה אי פעם - עם ביקוש העומד על פי 4.3 מסך ההנפקה.

ההנפקה שבוצעה היום היא הנפקה שגרתית שמבוצעת אחת לשבוע בכל יום שני. ההנפקה השבועית כללה 3 סדרות שקליות, 2 סדרות צמודות, סדרה משתנה וסדרה קצרה אחת, ובמסגרתה גייסה המדינה סכום כולל של 4.4 מיליארד ש״ח - ההנפקה השבועית הגדולה ביותר שבוצעה אי פעם. בהנפקה השתתפו כל עושי השוק הראשיים הכוללים בנקים מקומיים וזרים שהם: בנק לאומי, בנק הפועלים, בנק דיסקונט, בנק מזרחי טפחות, הבנק הבינלאומי, ברקליס, גולדמן סאקס, מריל לינץ', ג'י פי מורגן, BNP PARIBAS, דויטשה בנק וסיטי בנק.

יחס הכיסוי, המעיד על הביקוש של האגרות ביחס להיצע, היה גבוה והביקוש עמד על פי 4.3 מסך ההנפקה. היכולת לגייס חוב ולממן את פעילות הממשלה, גם בעתות חירום, בהיקפים משמעותיים וביחס כיסוי גבוה מעידים על אמון השוק במדינת ישראל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עלות המלחמה - כ-200 מיליארד שקל והמספר לא סופי. חוץ מזה, יתווספו הוצאות פרמננטיות עתידיות  בעיקר במסגרת התקציב הביטחוני. מדובר על 4-5 מיליארד שקל נוספים לפחות בשנה, כשההערכות הלא שמרניות מדברות על סכומים כפולים. 

ארה"ב כנראה תסייע ועדיין מדובר על מספרים מאוד גדולים וחזרה לתקציב ביטחון שמקבל עדיפות על חינוך, רווחה ותחומים נוספים. אפשר להתווכח אם זה נכון - אחרי הכל, תקציב הביטחון הנוכחי בהיקף של 75 מיליארד שקל הוא ענק ועשוי לספק. השאלה היא ההרכב הפנימי. הסטה של תקציבים להגנה על ישובים ועל הגדרות במקום מטה רחב ושמן, היא הכי הגיונית בעולם, אבל במשרד הביטחון וצה"ל, ירחיבו את התקציב עד כמה שאפשר במקום לעשות טיפול שורש אמיתי וחיסכון בהוצאות המיותרות. 

במשרד האוצר מתכננים קיצוץ תקציבי ושמים על המדוכה את ביטול הפטורים ממסים, בעיקר ביטול הפטור על קרנות השתלמות. במקביל הם יצטרכו לקצץ בתקציבים כנראה באופן רוחבי ועדיין זה לא יספיק. חסרים מקורות ועל רקע זה, יהיו גיוסי אגרות חוב בהיקפים גדולים. בנובמבר גויסו 14 מיליארד שקל ובדצמבר צפוי גיוס של 12.5 מיליארד שקל.  הגיוסים עד עכשיו נעשים במחירי השוק ויש ביקושים. יש לגופים המוסדיים כספים בהיקף ענק  ומדי חודש מופקדים בחסכונות, בעיקר לטווח ארוך כ-5-6 מיליארד שקל לפחות. המוסדיים שרוב ההשקעות שלהן במניות הן מחוץ לים, עדיין מחזיקים ברוב התיק הסולידי שלהם בארץ - באגרות חוב ממשלתיות וקונצרניות.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    אם
    BABA 12/12/2023 07:42
    הגב לתגובה זו
    0 1
    אם מדינת ישראל היתה נסחרת בבורסה הינו רואים עשן סמיך בכל המזרח התיכון משריפת שורטיסתים.
    סגור
  • 2.
    גיוס באיזו ריבית ?
    באיזו ריבית ? 11/12/2023 23:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גיוס מוצלח מתבטא בריבית נמוכה
    סגור
  • 1.
    חובה לעצור את הביזה המתבצעת
    המגיב 11/12/2023 20:43
    הגב לתגובה זו
    9 0
    על ידי מקבלי הפנסיות התקציביות. 20 מיליארד בשנה. מחצית מסך הגירעות השנתי הולך לכיסיהם של הפנסיונרים התקציביים.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות