תחזיות שוריות לביטקוין: האם נראה מחיר של 100 א' ד' בשנה הבאה?
סיכום הקריפטו השבועי עובר ליום חמישי, עם אותם תכנים - כל מה שמעניין בעולם הקריפטו.
לקראת השנה החדשה החזאים מפזרים תחזיות אופטימיות במיוחד ביחס לביטקוין; הסולנה לא עוצרת לרגע, איך זה קשור למטבע ה"ממ" שזינק השנה ב-10 אלף אחוזים? עוד צעד בדרך לאישור תעודת הסל, וקוינבייס יוצאת למאבק משפטי ברגולטור.
סיכום שבוע בקריפטו עובר יום!
לא התבלבלתם. היום יום חמישי לא יום שישי. ובכל זאת אנחנו פה עם סיכום הקריפטו השבועי. המדור שמביא לכם את כל החדשות והפרשנויות מתחום הקריפטו עבר יום משיקולי מערכת, אבל נשאר בדיוק אותו דבר, וימשיך לסקר בהרחבה את כל מה שמעניין בעולם הנכסים הדיגיטליים.עונת התחזיות המופרכות
לקראת סוף 2023 ניתן לראות כמה רחוקים היינו בתחזיות של תחילת השנה כששוק הקריפטו היה בשיא הפסימיות. בתחילת ינואר סקרנו את תחזיות המומחים ביחס למחיר הביטקוין בסוף השנה שהציגה קשת בלתי אפשרית של אפשרויות – בין 5 אלף דולר למטבע ועד 250 אלף דולר למטבע. פרופסור קארול אלכסנדר, פרופסור לפיננסים מאוניברסיטת סאסקס הייתה קרובה למדי. היא צפתה מחיר של כ-50 אלף דולר למטבע, לא רחוק מהמחיר הנוכחי שנע בין 40 ל-45 אלף דולר בימים האחרונים. גם בשנת 2022 היא לא הייתה רחוקה בתחזית שלה. אולי כדאי לעקוב אחר פרופסור אלכסנדר. אליסטייר מילן, מנהל קרן אטלנטה דיגיטל קיורנסי פאנד היה מדויק אף יותר (נכון לעכשיו, שבוע וחצי לפני סוף השנה) כשהימר על 45 אלף דולר עם צפי לראלי בשנה הבאה של עד 150 אלף דולר.מבין הקוראים שבחרו להשתתף בסקר שערכנו בטור זה האחוז הגבוה ביותר היה בטווח הנכון, אבל הטווח הזה היה רחב למדי. 27% צפו שהביטקוין ייסחר במחיר של בין 30 ל-100 אלף דולר. כלומר יתאושש פי 2 ממחירו בתחילת השנה. זהו הטווח הנכון אם כי הלא מאד מדויק. 25% היה מאד דוביים וצפו מחיר של מתחת ל-13 אלף דולר. 15% נוספים הימרו על 21 עד 30 אלף דולר ולא היו מאד רחוקים, ו-14% היו שוריים מאד עם צפי למחיר של מעל 100 אלף דולר.
אם שום דבר מהותי לא ישתנה בשבוע וחצי הקרובים הביטקוין ייכנס ל-2024 במומנטום מאד שורי. הסיבות המרכזיות – שגעת תעודות הסל והאישור הצפוי (לפי רוב מומחי התעשייה) בתחילת השנה הבאה, יחד עם אירוע החצייה הצפוי באפריל 2024 בתוספת אווירה חיובית בשווקים הפיננסים סביב הצפי להורדות ריבית של הבנקים המרכזיים.
אז מה התחזיות ביחס לשנת 2024? מספר הקסם 100 אלף דולר מתחיל לרחף באוויר: קאדאן סטדלמן מחברת קומודו פלטפורם סבור ש-"הביטקוין הגיע למחיר של קרוב ל-70 אלף דולר במהלך השוק השורי הקודם, אז 100 אלף דולר זו אפשרות לאור העובדה שיותר משקיעים מוסדיים בוחנים את האפשרות לרכוש ביטקוין".
בבנק סטנדרד שבאופן מסורתי שורי על הביטקוין כבר תקופה ארוכה נקבו במספר 120 אלף דולר, ואליהם הצטרפה גם חברת שירותי הקריפט מטריקספורט שסבורים שבאפריל יגיע הביטקוין למחיר של 63,140 דולר (בדיוק!?), ועד סוף השנה ל-125 אלף דולר, כלומר פי 3 בערך ממחירו כעת. "בהתבסס על מודל האינפלציה שלנו, הסביבה המאקרו כלכלית צפויה להמשיך להעניק רוח גבית חזקה לקריפטו. צפויה ירידה נוספת באינפלציה מה שיקדם את הורדות הריבית של הפד'. בשילוב הזרמים הגיאופוליטיים (מה זה בדיוק?) המינון הבריא הזה של תמיכה מוניטרית ידחוף את הביטקוין לשיאים חדשים בשנת 2024" כתבו בחברה.
תחזיות נוספות שפורסמו: חברת Coincodex פרסמה תחזית של כ-84 אלף דולר בסוף השנה. בחברת הקריפטו BitQuant מאמינים שאירוע החצייה יטיס את הביטקוין למחיר של 250 אלף דולר. בבלומברג פרסמו תחזית סולידית שהביטקוין "יעבור את ה-50 אלף דולר" במהלך שנת 2024. אתר קריפטו נוסף, Cryptonews, נקב בטווח של 60 עד 90 אלף דולר בעקבות אירוע החציה באפריל, עם אפשרות שבהמשך הביטקוין יכול להגיע גם ל-300 אלף דולר עד שנת 2028 – אירוע החצייה הבא.
מת'יו סיגל, ראש מחלקת הנכסים הדיגיטליים של חברת VanEck מוצא סיבה נוספת להיות אופטימי ביחס למחיר הביטקוין בשנת 2024. לדבריו אם בבחירות לנשיאות ארצות הברית בנובמבר ייבחר הנשיא לשעבר דונלד טרמפ הביטקוין יזנק לשיא כל הזמנים בנובמבר, שלוש שנים לאחר מחיר השיא הקודם שלו. דונלד טראמפ עצמו אמר בעבר כי הוא נגד עולם הקריפטו, אם כי לא נמנע מלייצר כמה גרושים בסדרות של טוקני NFT, אבל ההנחה היא שהמפלגה הרפובליקנית תהיה חיובית הרבה יותר ביחס לקריפטו. סיגל כתב שהתחזית שלו באה על רקע "אופטימיות עולה שהגישה הרגולטורית העוינת של ה-SEC תיפסק". האנליסט גם נקב במספר 100 אלף כאפשרות ריאלית למחיר הביטקוין בסוף השנה הבאה.
תעודות סל
החברות המנפיקות ממשיכות לעבוד על קבלת האישור. השבוע חברת בלקרוק ביצעה מספר התאמות לבקשה שלה בהתאם לדרישות ה-SEC. בין השאר היא הציגה מכינזם שיאפשר יצירת מזומן ופידיון מזומנים על פי המודל המועדף על ה-SEC. חברות אחרות כבר ביצעו התאמות דומות. בנוסף, נציגים של בלקרוק ושל בורסת נאסד"ק נפגשו עם נציגי ה-SEC בפעם השניה בתוך חודש במטרה למצוא דרכים למניעת סיכונים למניפולציות על מחיר הביטקוין. נראה שהדיון על פרטים מעין אלו מאשר את התחושות בשוק שהתעודות הללו יאושרו בתחילת ינואר.חדשות נוספות מהשבוע האחרון
החברה המפעילה את מטבע הסולנה מייצרת טלפון בשום סאגה שידידותי לקריפטו ובמיוחד לדברים הקשורים בסולנה. הפרויקט נחשב לכישלון יחסי ולא הרבה טלפונים נמכרו, החברה חתכה את המחיר מ-1000 דולר למחיר הידידותי יחסית – 599 דולר לטלפון פלח שוק בינוני – גבוה, מה שעדיין לא סייע לפופלריות שלו.אבל לאחרונה זינקו המחירים של הטלפון באתרי המכירות הפומביות עד ל-2000 דולר ואף יותר. טלפון אחד אף נמכר ב-5000 דולר. הסיבה – אירדרופ של מטבע ה"ממ" BONK לבעלי הטלפונים. אירדרופ הוא חלוקה של טוקנים בחינם שנעשית לעיתים בתעשיית הקריפטו כדי לקדם מטבע וכדו'. רובם לא שווים כלום. אבל, כפי שכתבנו בשבוע שעבר, מחיר ה-BONK זינק השנה כבר ב-10 אלף אחוזים, כך שהאירדרופ למעשה מחלק לבעלי הטלפון מטבעות בשווי של 700 דולר על טלפון שעולה 599 דולר.
ההתעוררות סביב מטבעות הפועלים על רשת סולנה מגיעה מעבר ל-BONK, וזה חלק מהסיבות לראלי המתמשך במטבע, שגם השבוע לא עוצר עם זינוק שבועי של כמעט 20% נוספים, מה שמביא את העליות מתחילת השנה ל-730%. השבוע לראשונה מזה חודשים ארוכים עקפה הסולנה את הריפל כמטבע החמישי בגודלו בשוק עם שווי של 35.5 מיליארד דולר לעומת 33.2 של הריפל. לפני מטבע הסולנה נמצאים רק הביטקוין, האת'ר, הטית'ר ובייננס קוין, שגם אליו היא מתקרבת בצעדי ענק. ההבדל ביניהם מבחינת שווי עומד על פחות מ-4 מיליארד דולר.
מספר גורמים בעולם הקריפטו התאחדו כדי להקים קרן בשווי 78 מיליון דולר שתתמוך בפוליטיקאים אוהדי קריפטו בבחירות הקרובות בארצות הברית. בין השאר שותפים מנכ"ל קוינבייס ברייאן ארמסטרונג, חברת המטבעות היציבים סירקל, קוינבייס עצמה, קראקן ואנדרסן הורוביץ מנכ"ל קרן הגידור a16z. מטעם האחרון נמסר: "ישנו קרב בוושינגטון על עתיד טכנולוגיית הבלוקצ'יין. כמה מקובעי המדיניות מאמינים שצריכים לאסור על קיומנו, בעוד אנשים אחרים חושבים שלא צריכים להיות שום הגבלות. אף אחת מהאופציות הללו לא תאפשר לטכנולוגיה לממש את מלוא הפוטנציאל שלה, ולהרחיק את האינטרנט משליטת חברות הטק הגדולות לשליטת האנשים שמשתמשים בו".
קוינבייס ממשיכה להיאבק ב-SEC למען כללים ברורים יותר לרגולציית הקריפטו. ה-SEC השיב ריקם את בקשתה לקביעת כללים ברורים וקוינבייס החליטה לפנות לבית המשפט.
Today the SEC denied Coinbase’s petition for rules for crypto. After 18 months of silence, we went to court to get the response the law requires. With appreciation for the Third Circuit, later today we'll again seek its help by challenging the SEC’s abdication of its duty. 🧵⬇️ pic.twitter.com/tFjiW53eF7
— paulgrewal.eth (@iampaulgrewal) December 15, 2023
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון
שבוע מעורב עבר על המטבעות הגדולים עם כמה זנוקים מרשימים, וכמה מטבעות שדשדשו ואף ירדו.
BITCOIN +3.91% BITCOIN 98,158 +3.91% בסיס:94,461 פתיחה:0 גבוה:99,121 נמוך:93,859 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : הביטקוין טיפס בסופו של דבר כ-2% השבוע ונסחר כעת תמורת 43.6 אלף דולר, לאחר שקודם לכן איתגר את רף ה-45 אלף דולר.
ביטקוין (BTC)את'ר (ETH) ETHEREUM +8.8% ETHEREUM 3,354.3 +8.8% בסיס:3,083 פתיחה:0 גבוה:3,390 נמוך:3,005.8 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : האת'ר ירד ב-2% למחיר של 2200 דולר למטבע.
בייננס קוין (BNB): ביננס קויין עלה בכמעט 4% ומטבעאחד נסחר תמורת 258 דולר.
סולנה (SOL): הסולנה, כאמור, זינקה ב-19% נוספים השבוע למחיר של כמעט 83 דולר למטבע וכעת היא המטבע הרביעי בגודלו (אם לא כוללים מטבעות יציבים). בקצב הזה בקרוב ממש היא תאתגר גם את הבייננס קוין.
ריפל (XRP): הריפל ירד 1.4% השבוע ומטבע אחד נסחר תמורת 0.614 דולר.
קרדאנו (ADA): לאחר הזינוק המרשים בשבוע שעבר הקרדאנו התממש בכמעט 10% ונסחר כעת תמורת 0.594 דולר ושווי שוק של 21 מיליארד דולר.
אבלנש (AVAX): המטבע שהצטרף לרשימת הגדולים בשבוע שעבר ממשיך לזנק, השבוע עם 14% נוספים. מתחילת החודש זינק ערכו ב-112% ומתחילת השנה ב-305%. מחיר מטבע אחד עומד על 44.15 דולר ושווי השוק הוא 16.1 מיליארד דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.ניראה כהרצה ועכשיו יתחילו הירידות (ל"ת)בבי 26/12/2023 09:11הגב לתגובה זו1 1סגור
-
2.זהב סוף 2024 = 50000$ לאונקיה !!! (ל"ת)דן 21/12/2023 08:26הגב לתגובה זו3 6סגור
-
1.דרך קלה לנפח (ל"ת)משחק של טרוריסטים 21/12/2023 06:20הגב לתגובה זו3 3סגור