סולנה היא המנצחת הגדולה של 2023 בקריפטו; איזה מטבע זינק ב-3000%?

שנה מופלאה לקריפטו עם זינוקים של עד ארבע ספרות, אבל רוב המטבעות עדיין רחוקים מהשיא; כמה הפסידו השנה מחזיקי קריפטו לגנבים ונוכלים? מה מצב המאבק בין את'ריום לסולנה? טור אחרון לשנת 2023 - השנה של הקריפטו

 | 
telegram
(6)

המנצחים והמפסידים של שנת 2023

שנת 2023 מתקרבת לסיומה וזה הטור האחרון לשנה זו. זו הזדמנות לראות מה עשו המטבעות השונים במהלך השנה, לאור הסיומת החזקה שלה. למעשה, בקרב מטבעות הקריפטו כמעט אין מפסידים. 95% מהמטבעות ברשימת מאה המטבעות הראשונים רשמו עליות במהלך השנה, כמעט כולם בשיעור דו ספרתי לפחות, לא מעט גם בשיעור תלת ספרתי, וכמה הגיעו גם לזינוק ארבע ספרתי, כלומר למעלה מ-1000%.
 

>> למדור הקריפטו של ביזפורטל

המנצח הגדול בקרב המטבעות שנחשבים לגדולים הוא ללא ספק הסולנה שמפלרטטת עם עליה של 1000% בשנה האחרונה (בזמן כתיבת שורות אלו - 997%). זהו המטבע היחיד מבין 25 המטבעות הגדולים ביותר שמגיע לתשואה ארבע ספרתית, אבל גם כל שאר המטבעות הגדולים סיימו את השנה בירוק, עם תשואה דו ספרתית לפחות. הביטקוין, האת'ריום, קרדאנו, אבלנש, ופולקדוט עם תשואה תלת ספרתית. המטבע הראשון ברשימה שמציג תשואה שלילית נמצא רק במקום ה-41 (ארביטרום). סך הכל האינדקס של מטבעות הקריפטו של אתר קוינדסק (CMI) עלה השנה פי 5 מה-SP500 עד ה-21 בדצמבר, או סך הכל 125%.

חשוב לזכור שלמרות העליות המדהימות לכל אורך ורוחב השוק, רוב המטבעות הגדולים עדיין רחוקים מאד מהשיא של סוף 2021. כך שמי שנכנס בשיא ההייפ הקודם עדיין מופסד על השקעתו. מטבעות קריפטו הם נכס מאד תנודתי ומסוכן ונתון לספקולציות ולהונאות רבות. לכן גם לאחר שנה כל כך מוצלחת חשוב להישאר זהירים בהשקעה בתחום. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הסולנה הוא לא המטבע היחידי בעל תשואה ארבע ספרתית בין מאה המטבעות הגדולים. ישנם 5 מטבעות שונים כאלו. נזכיר את ה-Injective, שהוזכר בעבר בטור זה, ונמצא במקום ה-30. המטבע זינק ב-3000% השנה. מדובר במטבע לייר 1, כלומר שרוכב על גבי רשת אחרת, במקררה זה הקוסמוס, ומשמש בעיקר למטרות פיננסיות ומשלב אלמנטים של בינה מלאכותית (עוד סיבה להייפ) עם אפליקציות DeFi.

בנוסף אליו ניתן למצוא את ה-Kaspa שבמקום ה-39 שעלה השנה ב-1880%, Render ממוקם כעת במקום ה-47 עם 1125% השנה, ה-Sei במקום ה-70 עם עליה של 5400%. והמטבע עם הזינוק הגדול ביותר מבין 100 הראשונים עם עליה שנתית של  7340% הוא מטבע ה"ממ" BONK, מה שמעיד על כך שמשקיעי קריפטו עוד לא נגמלו משטויות חסרות משמעות שמתנפחות לשווי מיליארדים. 

כאמור, אין הרבה מפסידים השנה, ובכל זאת בצד של המטבעות הגדולים (יחסית) נמצא במקום ה-41 את הArbitrum שצנח השנה ב-87% (לאחר עליה של 50% בחודש האחרון). מדובר בפרויקט לייר 2 שפועל על רשת האת'ר. לאחריו ניתן למצוא את ה-Sui עם ירידה של 51% השנה וה-ApeCoin המטבע של סדרת ה-NFT בעלת השם הדומה עם ירידה שנתית של 52%. ישנו רק עוד מטבע אחד שירד כמה אחוזים בודדים מתחילת השנה וכל שאר ה-100 הראשונים עלו. אכן שנה מדהימה למשקיעי הקריפטו.

בשנת 2023 נגנבו 2 מיליארד דולר לעומת 3.8 מיליארד שנה קודם לכן

אם מתעקשים למצוא מפסידים בקריפטו, ניתן ללא ספק להוסיף לרשימה את כל אלו שסבלו מאובדן נכסים בדרכים לא כשרות - הונאות, פריצות וגנבות. בסיכום השנה (במידה ולא יתרחשו גניבות נוספות בימים שנשארו) נגנבו סך הכל 2 מיליארד דולר. 455 מיקרים שכאלה תועדו בשנה האחרונה. מתוך הסכום הזה מומחי אבטחה וחברות הקריפטו הצליחו להחזיר כ-200 מיליון דולר. 70% מהנכסים האלו היו במטבע האת'ריום. הסיבה  לכך היא השימוש הנרחב שנעשה במטבע באפליקציות פיננסיות מבוזרות ושימושים אחרים. הסכומים האלו מראים את הבעיות העמוקות שעדיין קימות בתחום הבטיחות בעולם הקריפטו. למי שרוצה בכל זאת להתעודד נציין שמדובר בשיפור לעומת הנתונים של 2022, אז נרשמו הפסדים של יותר מ-3.8 מיליארד דולר.

נזכיר שהפריצה האחרונה שעלתה לכותרות ארעה בערכת החיבור של הארנק הקר של חברת לדג'ר. כעת מודיעה החברה שהיא תפצה את כל המשתמשים שנפגעו מהפירצה. בסופו של דבר הנזק הידוע מהפירצה אינו גדול יחסית ומסתכם בכ-600 אלף דולר בלבד.

פעילות לא לגיטימית ברשתות בלוקצ'יין כוללת לא רק גניבות ופריצות אלא גם שימוש מכוון בקריפטו לפעילות לא חוקית. הרשויות בסין מדווחות על פעילות כזאת, לפחות לפי הסטנדרטים הסיניים, שעסקה בהעברת כספים לא לגיטימית בין סין למדינות אחרות באמצעות קריפטו בהיקף של 2.2 מיליארד דולר. מדובר במעין בנק מחתרתי לא חוקי. בסין אסור לאזרחים לסחור במטבע חוץ בסכום העולה על 50 אלף דולר בשנה. אזרחים השתמשו בקריפטו כדי לעקוף את החוק הזה. כעת הממשל בסין עצר את הפעילות הזו.
 

מחכים לתעודות הסל

תנודתיות מוגברת נרשמת בשוק הקריפטו בשבועיים האחרונים. מדי יום מטבע כזה או אחר עולה או יורד (לרוב עולה) בשיעור דו ספרתי. אבל שני המטבעות הגדולים האת'ר והביטקוין נעים בטווח צר יחסית, כשנראה שהשוק מחכה לידיעות בנוגע לתעודת הסל שאמורות להגיע בשבוע הבא או לכל המאוחר בזה שלאחריו. נראה שאם תאושר תעודת הסל על מחיר הספוט של הביטקוין נראה זינוק במחיר, לפחות זמני. האם זה יהיה סימן ל"מכור בידיעה"? האסטרטגים של בנק ג'יי פי מורגן סבורים שכל החדשות הטובות כבר מגולמים במחיר הביטקוין, כך שגם אם יאושרו תעודות הסל הפוטנציאל לעליות נוספות מוגבל.
 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון

מי שממשיך להמר בגדול על הביטקוין הוא מייקל סיילר מייסד מיקרוסטרטג'י שרכשה לאחרונה מטבעות ביטקוין נוספים ב-615 מיליון דולר (לכתבה המלאה).

עוד חדשות טובות לסולנה. לראשונה היא עברה את האת'ריום מבחינת נפח מסחר בבורסות המבוזרות (DEX - להבדיל מהבורסות הריכוזיות כמו קוינבייס, קראקן או בייננס). העניין הגובר שמעורר המטבע המזנק של השנה מושך אליו עוד ועוד סוחרים. בשבעת הימים האחרונים נפח המסחר בסולנה בבורסות המבוזרות הסתכם ב-10 מיליארד דולר לעומת 8.8 מיליארד של האת'ריום באותה תקופת זמן. העליה בנפח המסחר מיוחסת למחיר הגז הנמוך יותר של הסולנה לעומת האת'ריום כמו גם לזינוק במטבע ה"ממ" הפועל על גבי הרשת, מטבע ה-BONK, שאף נרשם למסחר בבורסות הלא מבוזרות הגדולות קוינבייס ובייננס. מטבע "ממ" נוסף שפועל על רשת הסולנה, ה-WIF, גם החל לאחרונה לתפוס תשומת לב וכבר הגיע לשווי שוק של מאות מיליוני דולרים ומעלה אף הוא את נפח המסחר בסולנה בבורסות המבוזרות.

באת'ריום לא קופאים על השמרים אל מול התחרות הגוברת מצד רשתות הלייר 1 המתחרות המציעות מהירות משופרת ועמלות נמוכות יותר, וממשיכים לטפל בבעיות המובנות המפורסמות של הרשת הגדולה ביותר שמפעילה חוזים חכמים. השלב הבא בשדרוג הרשת המכונה Dencun יתחיל את הבדיקות ב-testnet (רשת מקבילה שנועדה לבחון פיתוחים חדשים) ב-17 בינואר. השדרוג כולל כמה כלים שנועדו להוריד את עמלות הפעילות, לאפשר פיצ'רים חדשים ל"גשרים" (שמאפשרים מעבר בין רשתות בלוקצ'יין שונות) ולבריכות סטייקינג (משתמשים שמתאחדים כדי לכרות את'ריום באמצעות סטייקינג) ועוד.

האת'ריום הגיב בחיוב לידיעה, אך מי שבאמת נהנה מכך הן רשתות הלייר 2 שיהנו מההקלה על מחיר העמלות, וביניהן אפטימיסם (OP) שזינק ב-30% וארביטריום (שהזכרנו לעיל כאחד המטבעות הגרועים של 2023) שזינק בכ-16%.
 
מנהלי פשיטת הרגל
של קרן הגידור AC3 הקפיאה נכסים של מייסדי הקרן סו זו וקייל דייוויס כמו גם אשתו של דייוויס קלי צ'ן, בשווי 1.4 מיליארד דולר. נושי AC3 מחכים להיפגש עם 3.5 מיליארד דולר שהקרן פושטת הרגל חייבת להם, עם סיכויים קלושים להיפגש עם כל או אפילו רוב הכסף. לאחרונה זו נעצר בשדה התעופה בסינגפור אך ככל הנראה שוחרר מאז.

שימוש בביטקוין לחוזים ועסקאות הופך לחוקי בארגנטינה. המשטר החדש במדינה בראשות הכלכלן חבייר מילאי הוא מאד פרו קריפטו, ומתחיל כבר לפעול בנידון. שרת החוץ והסחר הבינלאומי החדשה דיאנה מודינו אישרה שעל פי החוק שאושר ב-20 לדצמבר מותר להשתמש בביטקוין ובמטבעות דיגיטליים אחרים  במדינה, אף על פי שבחוק עצמו לא הוזכר בפירוש ביטקוין או מטבע קריפטו אחר, אלא סתם "כל מטבע". 
 

ביטקוין (BTC)  BITCOIN -0.73% BITCOIN 98,740 -0.73% BITCOIN בסיס:99,470 פתיחה:0 גבוה:99,800 נמוך:97,236 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  : הביטקוין, כאמור, לא ממש זז השבוע ועדיין נסחר תמורת 43.4 אלף דולר כשהוא נע בטווח צר שבין 41 ל-45 אלף דולר למטבע כבר זמן מה. סך הכל עלה הביטקוין עד כה השנה ב-162%. 

את'ר (ETH)  ETHEREUM +0.87% ETHEREUM 3,347.5 +0.87% ETHEREUM בסיס:3,318.7 פתיחה:0 גבוה:3,429.2 נמוך:3,262.3 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  : האת'ר נסחר רוב השבוע ביציבות, אך בשעות האחרונות חזר לטפס עקב ההודעה על השדרוג, וכעת מסכם עליה שבועית של כמעט 10%, 8.5% מתוכה ב-24 השעות האחרונות. מטבע אחד נסחר תמורת 2413 דולר. העליה השנתית של הסולנה מסתכמת ב-102%. 

בייננס קוין (BNB): בשבוע האחרון של השנה הבייננס קוין נזכר להצטרף לראלי הקריפטו, רק כדי לשמור על מיקומו ברשימת הגדולים, לאחר שבמשך השבוע הסולנה עקפה אותו באופן זמני. כעת, לאחר עליה של 26% השבוע הוא נסחר תמורת 325 דולר למטבע. סך הכל טיפס השנה הבייננס קוין ב-32%. 

סולנה (SOL): הסולנה נסוגה מעט ביממה האחרונה, אך עדיין בסיכום שנתי היא עלתה ב-25% נוספים למחיר של 104 דולר. סך הכל עלתה השנה הסולנה קרוב ל-1000%. 

ריפל (XRP): הריפל עלה בשיעור צנוע יותר של 4.5% השבוע, וסך הכל 89% השנה. כעת נסחר מטבע אחד תמורת 0.64 דולר. 

קרדאנו (ADA): גם הקרדאנו רשם שבוע חיובי עם עליה של 10% שמסכם שנה עם עליה של 166%. המחיר הנוכחי הוא 0.655 דולר למטבע. 

אבלנש (AVAX): לאחר שנה מופלאה עם עליה של 285% למטבע "מפולת השלג" התממש האבלנש השבוע בכ-6% למחיר של 42 דולר למטבע. 

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    רעל עכברים
    מוני 28/12/2023 08:06
    הגב לתגובה זו
    0 2
    קזינו למימון הטירור
    סגור
  • כסיל
    בורות 28/12/2023 09:58
    הגב לתגובה זו
    5 0
    כי מזוודות עם שקלים שמצאו בעזה זה לא כסף טרור, כי מיליארדי דולרים במזומן בקרטלי הסמים בכל העולם הם סתם. בקריפטו, כל טרנסאקציה רשומה בלדג'ר וגלויה לכולם, מי העביר ולאיפה. אבל תמשיך להיות בור
    סגור
  • 2.
    חציית הביטקוין במרץ 2024
    שמשון הגיבור 28/12/2023 07:21
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מי יכול להסביר לי את מה שעומד לקרות כאשר יתחולל התהליך של חציית הביטקוין . מה המשמעות ????
    סגור
  • זה אומר שעבור כריית 1 מטבע של ביטקויין
    דרדמל 28/12/2023 18:39
    הגב לתגובה זו
    0 0
    יצטרכו יותר כוח חישוב - יהיה יותר קשה לכרות ביטקויין . מה שזה אומר שכדאי שישתלם לכרות ביטקויין מחירו יצטרך בפועל להיות יותר גבוהה .
    סגור
  • אירוע חצייה
    איציק 28/12/2023 09:46
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בעצם הכורים של המטבע יקבלו חצי מהכמות שהיו מקבלים עד היום, בעצם יוריד מההיצע שלו שגם ככה מוגבל. הרעיון מאחורי התהליך זה מניעת אינפלציה.
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    פוטנציאל לעליות במחירי הדירות קריית חיים מערבית שדרות (ל"ת)
    בן 28/12/2023 05:48
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות