התיאבון של מגדל לחברות הסלולר גדל - תרכוש 8% מסלקום
תחזיק אחרי הרכישה מעל 16% מסלקום ומחזיקה גם 8% מפרטנר
העסקה בהיקף של 925 מיליון שקל ביטאה מחיר של 15.7 שקל למניה והיא היתה בפרמיה של כ-17% ביום העסקה כשמאז הפרמיה התכווצה במקביל לעליית המניה ל-15.3 שקלים.
מגדל צפויה לקנות מניות סלקום בערך של 200 מיליון שקל. בנוסף מחזיקה קבוצת מגדל במניות נוספות בסכום העולה על 200 מיליון שקל כך שאחרי העסקה היא תחזיק ב-16% מסלקום. מגדל גם מחזיקה 8% מפרטנר. מדובר בחשיפה גבוהה יחסית לשוק הסלולר והדבר מעיד על ההערכה האופטימית של ארז מגדלי, מנהל ההשקעות הראשי במגדל לכיוון השוק הסלולר.
הכניסה של מגדל לסלקום במקביל להעברת שליטה, מזכירה את הכניסה של הפניקס לפרטנר במקביל להעברת השליטה בפרטנר מקרן האצ'יסון לשלמה רודוב ואבי גבאי. אלא שהעיתוי כעת יותר נוח - עסקת פרטנר נעשתה לפני שלוש שנים ומאז מניית פרטנר איבדה כ-15%, וסלקום איבדה יותר. מגדל נכנסת במחיר יותר נוח ועם נראות יותר טובה לשוק הסלולרי, אם כי יש עדיין סיכונים לא מעטים, במיוחד התחרות בשירותי הנדידה מטכנולוגיית ה-eSIM.
סלקום היא אחד המותגים החזקים בארץ, אלא שסלקום וחברות הסלולר בכלל, נמצאות בסיכון מתמיד. הסיכון הראשון הוא הרגולציה, אם כי הסיכון הזה כעת נמוך. פשוט - הוא כבר התממש בצורה הכי קשה שלו בשנים האחרונות. לפני עשור הכתה בחברות הסלולר הרגולציה והפילה את חשבון הסלולר של משפחה ממוצעת ב-80% וכך גם את הרווחים של החברות ובהתאמה - גם מחיר המניות בתחום התכווץ. סיכון מוחשי יותר הוא מכיוון ענקיות הטק שעלולות להגיע לארץ ולספק שירותי תקשורת וכאמור גם התחרות בשירותי הנדידה המאוד רווחיים לחברות האלו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.סלקום ופרטנר הן גם חברות תשתית סיביםdw 29/01/2024 11:10הגב לתגובה זו1 0הסלולר הוא רק חלק מהפעילות שלהן. בגלל הסיבים סרצ'לייט האמריקאית הגיעה לכאן כדי להשתלט על בזק (ביקום). מדובר בפעילות שבה משקיעים הרבה בשנים אלה (שנות ההקמה של תשתית הסיבים בישראל) ולאחר מכן חולבים את הפרה לאורך עשרות שנים. לכן אפשר להבין מדוע מגדל בוחרת להגדיל חשיפה לסקטור.סגור