ההיסטוריה והעתיד של צ'ק פוינט; האם היא יכולה להגיע לשווי של 100 מיליארד דולר?
גיל שויד, שלמה קרמר ומריוס נכט הקימו את צ'ק פוינט ב-1993 אחרי שקיבלו הלוואה של 400 אלף דולר מ-BRM של ניר ואלי ברקת. לשויד היה רעיון והוא חלק אותו עם חבריו ליחידת 8200 שהפכו לשותפיו. נכט עזב את אופטרוטק (שלימים התמזגה עם אורבוט ויצרה את אורבוטק שנרכשה על ידי KLA) והשלושה חיפשו מימון. קרן ג'נסיס ביקשה 51% תמורת 400 אלף דולר. שויד הביא את האחים ברקת שאותם הכיר מהצופים שהסכימו לקבל "רק" 50% תמורת 400 אלף דולר. הגרידיות של ג'נסיס עלתה לה ביוקר.
וכך רעיון שנרקם בראשו של שויד שכנראה נולד ביחידת המודיעין שסיפקה לשויד ולבוגרי היחידה יכולות מרשימות, ניסיון, והבנה של צרכי השוק, הפך למוחשי. ב-1996 צ'ק פוינט הונפקה לפי שווי של 460 מיליון דולר וגייסה 40 מיליון דולר.
כשהשווי שלך מזנק פי 100 תוך שנים בודדות, אתה חושב שהגעת לשיא. ניר ואלי ברקת מכרו במהלך השנים מניות - הם הפכו למיליונרים. אם היו מחכים היו הופכים למיליארדרים. מריוס נכט ושלמה קרמר שעזבו את החברה, מימשו מניות בשלבים מאוחרים יותר, הם מיליארדרים - ההערכות מדברות על כ-4 מיליארד דולר. שויד נשאר בבייבי שלו, צמוד לכיסא המנכ"ל כשאתמול הודיע שיעבור לתפקיד יו"ר פעיל. זה ייקח זמן, בין חצי שנה לשנתיים, וזה כנראה יהיה מנכ"ל לא ישראלי. ב-31 שנות מנכ"לות, עם אופציות ועם הגדלת החזקה בנתח בחברה (בזכות רכישה עצמית - הסבר בהמשך) שויד הפך לבעל מניות דומיננטי עם 23.5% בחברה ששווים 4.5 מיליארד דולר. הונו הכולל על פי ההערכות מעל 5.5 מיליארד דולר.
צ'ק פוינט בשיא של כל הזמנים
מניית צ'ק פוינט בשיא של כל הזמנים בשווי של 19 מיליארד דולר. המניה עלתה פי 42 מאז ההנפקה ב-1996. מדובר על תשואה ממוצעת של 14% בשנה. מה שהכי מעניין - אחרי ההנפקה צ'ק פוינט נפלה, חשבו שהיא מנופחת. היא ירדה מ-4 דולר ל-2.4 דולר (במחירים מתואמים) תוך חודש וחצי. כן, לפני שהיא זינקה בגדול, היא נפלה כמו אבן - 40% בחודש וחצי כשהשנה הראשונה שלה כחברה בורסאית היתה שנה לא פשוטה למשקיעים.הדוח הראשון של צ'ק פוינט כחברה בורסאית היה טוב. המניה עלתה. ואז הגיע הדוח השני - המניה עלתה, אבל העליות האלו היו מגומגמות ולא החזיקו הרבה זמן. המניה היתה במשך שנה בדשדוש מורט עצבים. ואז "גילו" אותה. צ'ק פוינט צמחה מרבעון לרבעון. צ'ק פוינט לימדה את המשקיעים הישראלים מה זאת צמיחה. גם ביחס לחברות צמיחה אמריקאיות, צ'ק פוינט היתה תופעה, ואז הפנימו את גודל האירוע - הסייבר זה לא תת תחום, הוא תחום ענק בפני עצמו. מהר מאוד היא הפכה לחברה של מיליארד, 2 מיליארד, 3 מיליארד ויותר.
בתקופת בועת הדוט.קום מניית צ'ק פוינט הגיעה ל-110 דולר. הנפילה כמו כל השוק היתה כואבת - למתחת ל-30 דולר. חזרה לשיא נראתה דמיונית. צ'ק פוינט היום ב-164 דולר. אבל, יצירת הערך של צ'ק פוינט וגיל שויד היא מעבר למחיר המניה.
רכישה עצמית ששווה 23 מיליארד דולר
צ'ק פוינט לא חילקה דיבידנדים לבעלי מניותיה. היא האמינה ברכישה עצמית - רכישת מניות של עצמה שמייצרת ערך למשקיעים כי היא מעלה את חלקם בנתח החברה במקביל לכך יש ביקושים שוטפים למניות החברה. סכומי הרכישה העצמית מסתכמים ב-13.5 מיליארד דולר, ושווים במחייר שוק כיום כ-23 מיליארד דולר.במילים אחרות, צ'ק פוינט אומנם שווה 19 מיליארד דולר, אבל זה אחרי רכישות ענק. אלמלא הרכישות האלו היא היתה שווה הרבה יותר.
יצירת הערך מתבטאת גם בתעשיית הסייבר - צ'ק פוינט היתה המנוע ליצירת חברות נוספות בתחום, ליצירת אקו של סייבר, להכרה עולמית. קרמר הפך לאנג'ל ומשקיע גדול בתחום הסייבר המקומי עם מספר אקזיטים גדולים. יוצאי צ'ק פוינט וניר צוק בראשם הקימו חברות מדהימות. צוק הקים את פאלו אלטו שחצתה את השווי של 100 מיליארד דולר בשנה. פאלו אלטו רוכשת כאן חברות סייבר מדי שנה בהיקפים גדולים ויש לה מרכז גדול בישראל.
התפתחה כאן תעשיית סייבר גדולה ומרשימה ומה שמרשים יותר שעל פי שויד היא כנראה עדיין יחסית בתחילת הדרך. להבדיל מתחומים טכנולוגיים שעולים ומתפתחים 10-15 שנים ואז נעלמים או משתנים, הסייבר אליבא דשויד רחוק ממיצוי, אנחנו עדיין בתהליך צמיחה של צמיחה משמעותית. זה טוב לצ'ק פוינט וזה טוב לישראל.
הערכים שייצרה צ'ק פוינט ענקיים. שויד הוא אבי הסייבר המקומי, אבל הוא מפנה את כיסא המנכ"ל והאמת שזו יכולה להיות בשורה לבעלי המניות.
מי יהיה המנכ"ל הבא של צ'ק פוינט?
שויד הוא מנכ"ל שמרן, הוא יצר DNA מאוד ברור בחברה, בשיח עם המשקיעים, עם הלקוחות. הטכנולוגיה היא מעל הכל. המוצרים הכי טובים, היכולות והפתרונות המובילים. הוא התמקד בטכנולוגיה, התמקד במה שטוב לעסק בטווח הבינוני והארוך ולא נפל ושינה את המדיניות שלו לגבי עסקאות (קטנות ונחוצות), לגבי שכר לעובדים (לא להתפרע). כשהשווקים חלשים, שויד מנצח. הוא היציב, השמרן, החזק. כשהשווקים עולים ובעשור האחרון הם בעיקר עולים, יש מקום למנכ"ל שהוא גם חצי פיננסייר וחצי איש מכירות.מנכ"לים מוכרים חלומות. הם יכולים להתגשם, יכול להיות גם שלא. אבל החלום הוא זה שמביא חברות למכפילי רווח של 50 ו-100. החלום והצורך להגשים אותו מביא חברות לעסקאות שאומנם מסוכנות, אבל מכפילות ומשלשות את עסקיהן במהירות. פאלו אלטו של ניר צוק היא דוגמה לכך - רכישה אחרי רכישה, חלומות גדולים, צמיחה גדולה, מכפיל רווח של מעל 50 בשנים האחרונות.
אם צ'ק פוינט השמרנית היתה במכפיל 50, לאור הצמיחה האגרסיבית שההנהלה היתה מציבה לה, היא היתה חברה של 60 מיליארד דולר.
שויד אמר בשיחה אתמול כי המנכ"ל הבא צריך להיות איש שייצא יותר החוצה. שייצא ללקוחות, לספקים, שיבנה איתם רעיונות. שויד הוא כנראה יותר איש של פנים - עניני החברה, אנשים בחברה. פחות נגיש בחוץ, לעומת מה שכנראה צריך.
אבל כשמדברים על "לצאת החוצה", הכוונה גם לוול סטריט. לצאת החוצה, זה לדברר את עצמך בוול סטריט. שויד יודע שהוא עשה הכל לטובת החברה ובהצלחה גדולה, אבל גם הוא יודע שמנכ"ל אחר היה יכול להביא את החברה לשווי אפילו של 100 מיליארד דולר.
העתיד של צ'ק פוינט
צ'ק פוינט נסחרת היום במכפיל רווח של 17 על הרווח ל-2024 (מכפיל הרווח בניכוי מזומנים הוא 14-15). היא הכי זולה בכל תעשיית הסייבר בשל צמיחה נמוכה ושמרנות. הממוצע בסייבר הוא 35-40 (פאלו אלטו וסייבר ארק במכפילים גבוהים יותר).הצמיחה של צ'ק פוינט נמוכה על פני השנים האחרונות. היא לא רעה, אבל ממש לא דרמטית. אם החברה תדע לצמוח ב-15%-20% במקום 5%-10% בשנה, השוק יתלהב מאוד. הצמיחה זה כמעט הכל בשביל האנליסטים, זה מייצר באקסלים שלהם את הערך העתידי.
צ'ק פוינט עם האנשים, היכולות, הידע, והטכנולוגיה המובילה, ובהובלת המנכ"ל החדש, צריכה לרכוש, צריכה להשקיע, לפתח, במיוחד כשהיא חושבת שהשוק הזה עוד רחוק ממיצוי. ההשקעות האלו אולי יתבטאו בשלב הראשון גם בירידה ברווח, אבל האנליסטים יאהבו את שינוי הכיוון.
שינוי כזה לא יכול להיעשות על ידי שויד. זה לא ה-DNA שלו. הוא יהיה עדיין בתמונה כיו"ר פעיל, אבל אם הוא באמת מתכוון לשינוי ולתת את המושכות למנכ"ל חדש ועושה רושם שכן, אז הוא יביא מנכ"ל שינער את החברה אחרי 30 שנות שלטון שויד. הוא יביא מישהו שידבר לוול סטריט, שיצמיח את החברה, שיבנה עם הלקוחות והספקים פתרונות ורעיונות והכנסות, שיפסיק לקנות מניות של עצמו ויקנה פעילויות שיצמיחו את החברה. צ'ק פוינט שתצמח ב-20%, היא צ'ק פוינט שיכולה להגיע לשווי כפול ומשולש.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
9.איך תתמודד החברה עם מהפכת ה-AI שיוצרת איומים אדיריםהמבחן המכריע 08/02/2024 00:34הגב לתגובה זו0 0רק השבוע התפרסם שבנק בהונג קונג העניק הלוואה של 25 מיליון דולר, אחרי ששוכנע בשיחת ZOOM...בסוף התברר שכול הדמויות שאיתן דיבר היו וירטואליות ויוצרו ע"י תוכנת AIסגור
-
8.זהו צו השעה להפוך את הרישום שלה לדואלי. (ל"ת)אריק 07/02/2024 11:18הגב לתגובה זו4 0סגור
-
7.היסטוריה מרתקת (ל"ת)בנימין 07/02/2024 11:07הגב לתגובה זו6 0סגור
-
6.הדוגמא הקלאסיתלרון 07/02/2024 09:45הגב לתגובה זו0 0היא טבע שרצתה לשנות וראו לאן היגיעה,גיל שוויד מרופד במספיק מזומנים כדי לקחת סיכוןסגור
-
5.הסיכון בCHKPלרון 07/02/2024 09:33הגב לתגובה זו0 0יעלה כי זה מה שגיל שוויד מוביל לו,אך הוא אינו בנוי לצורת הניהול הזוסגור
- טען עוד
-
4.התנודתיותלרון 07/02/2024 09:31הגב לתגובה זו0 0של PANW מראה בדיוק את מידת הסיכון כנ"ל בהפוך היציבות של גיל שווידסגור
-
3.צריך להיותלרון 07/02/2024 09:30הגב לתגובה זו0 0עם אופי הבנוי ללקיחת סיכונים לצורך צמיחה מהירה,כידוע אין ארוחות חינם,מנגד לנאמר צמיחה מהירה ייכלה להביא ל 8 מיליארד....סגור
-
2.צ׳ק פוינט בשיאה הייתה כמעט שלושים מיליארדבמהלך שנותיה ביצעה שני ספליטים. 07/02/2024 08:36הגב לתגובה זו0 0במהלך שנותיה ביצעה שני ספליטים.סגור
-
1.הוא גר בישראל? כול אוהבי ישראלבא 07/02/2024 08:17הגב לתגובה זו1 5אוהבים אותה מרחוק..במקום לתרום לאנשים שגרים כאן ..הוא חי בחול..כאילו הוא יכול לעשות משהוא עם כאלה סכומים...עוד כמה שנים ימות וירד לגיהנום...כן גם אנשים שחושבים רק על עצמם לא ניכנסים לגן עדן.כדאי שתאמינו לי.סגור