הרשי'ז עולה ב-6% - הציגה יציבות למרות עליית מחירי הקקאו
יצרנית הממתקים הרשי'ז HERSHEY CO THE -0.33% HERSHEY CO 177.61 -0.33% סגירה:0 פתיחה:177.77 גבוה:181.56 נמוך:176.75 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: דיווחה על מכירות ורווחים ללא שינוי ברבעון הרביעי, למרות הקפיצה בעלויות הקקאו והאטה בביקוש הצרכני. המשקיעים לקחו את זה כחדשות חיוביות ומניית החברה קופצת. ברבעון הרביעי העלתה החברה את מחירי מוצריה ב-6.5% לעומת השנה שעברה, בעוד הביקוש למוצריה נשאר גמיש, אך כעת צצים סימני חולשה.
בדוחותיה לרבעון דצמבר רשמה החברה מכירות נטו של 2.66 מיליארד דולר, עלייה של 0.2% מהתקופה המקבילה אשתקד. 2% מתחת לצפי בוול-סטריט של 2.72 מיליארד דולר. הרווח למניה עמד על 2.02 דולר, יציב לעומת הרבעון המקביל אשתקד ומעל צפי האנליסטים של 1.95 דולר. היקף המכירות של החטיפים המתוקים של הרשי'ז ירד ב-5% בארה"ב לעומת השנה קודם לכן, בעוד במגזר החטיפים המלוחים נרשמו ירידות של 26%. לשנת 2024, הרשי'ז צופה גידול במכירות נטו של 2%-3%. הרווח למניה צפוי להישאר קבוע בעקבות העלויות הגבוהות של קקאו וסוכר, כמו גם הוצאות חד פעמיות אחרות המכבידות על שולי הרווח.
"למרות שמחירי הקקאו צפויים להגביל את צמיחת הרווחים השנה, אנו מאמינים שתוכניות השיווק החזקות שלנו, החדשנות וההשקעות במותג יניעו את הצמיחה בשורה העליונה ויענו על הצרכים המתפתחים של הצרכנים", אמרה מנכ"לית החברה, מישל באק.
מחירי הקקאו זינקו הודות למחלה הגורמת לריקבון בפולי הקקאו ולתנאי הבצורת במערב אפריקה. כבר בחודש הראשון של 2024, החוזים העתידיים על הקקאו זינקו ב-24% והגיעו לרמה הגבוהה ביותר מאז 1977. הרש'יז מסתמכת מאוד על הקקאו במוצריה. החברה מייצרת יותר מ-90% מהכנסותיה בארה"ב, כאשר כמעט 90% מההכנסות הללו הגיעו מקונדיטוריות. מוצרי השוקולד השונים מהווים כשני שלישים מסך המכירות של החברה בארה"ב.
בהתאם למלאי הקקאו או החוזים העתידיים שנותרו להרש'יז, החברה עשויה לעמוד בפני עלייה של בין 30% ל-90% בעלויות הקקאו השנה, כלומר בין 3% ל-7% מהמכירות הצפויות שלה לשנה כולה. גם רכיבים אחרים המשמשים את הרש'יז כמו סוכר ומחאה נמצאים במגמת התייקרות. בוול-סטריט צופים כי עלויות החברה יצמחו ב-9% בשנת 2024 ועל מנת לשמור על שולי הרווח החברה תצטרך לעלות מחירים בהתאם.
למרות שכל יצרניות השוקולד מתמודדות מול אותו אתגר, מחירים גבוהים יותר עלולים להוביל את הצרכנים לחטיפים אחרים. כבר עכשיו, מוכרים של קטגוריות חטיפים אחרות החלו לצאת במבצעים והנחות, בעוד קמעונאים מצמצמים את שטח המדף של השוקולדים ומפנים מקום לחטיפים נמכרים יותר. בהרשי'ז אומנם פעלו לגוון את ההכנסות והוסיפו חטיפים מלוחים כמו בייגלה ופופקורן, אבל עד כה זה לא ממש עזר. מכירות החטיפים המלוחים בצפון אמריקה התכווצו ב-26% לעומת השנה שעברה והיוו פחות מ-8% מסך הכנסות החברה.
שוק הממתקים צפוי להמשיך לצמוח
תעשיית הממתקים מייצגת קבוצה של חברות ברחבי העולם שמייצרות סוגים שונים של שוקולד, מסטיקים וסוכריות וכן מוצרים נוספים העשויים מקקאו. שוק הממתקים העולמי נאמד ב-240 מיליארד דולר בשנת 2022 וצפוי להגיע ל-419.76 מיליארד דולר עד 2032, לצמוח בקצב צמיחה שנתי מורכב (CAGR) של 5.8% מ-2023 עד 2032.
אירופה מובילה בצריכת ממתקים כאשר אסיה וצפון אמריקה מאחוריה. ממתקים מבוססי שוקולד מייצרים את ההכנסה הגבוהה ביותר בתחום למרות שמבחינת הצריכה ממתקי שוקולד נמצאים במקום השני אחרי ביסקוויטים וקרקרים.
אנליסטים מאמינים שממתקי השוקולד והסוכר יהיו מנופי הצמיחה בעשור הבא. מכירות ממתקי שוקולד נטו שב-2021 הגיעו ל-42.3 מיליארד דולר וב-2022 ל-46.6 מיליארד, חזויים להגיע ל-68 מיליארד ב-2030 כאשר שתי המובילות הן מארס והרשי. תעשיית הממתקים כוללת מזונות מתוקים על בסיס סוכר שנאכלים, בדרך כלל, כמזון חטיפים. זה כולל סוכריות סוכר, שוקולדים, פירות ואגוזים מסוכרים, מסטיק וגלידות.
"האויב" הגדול של התעשייה הוא החשש מהשמנה היות ורוב האנשים שמנסים דיאטה חושבים שצריך להפסיק את כל הפינוקים המתוקים. אבל מחקרים הוכיחו שהפסקה טוטאלית של ממתקים אינה מובילה לירידה בת קיימא במשקל. כלומר אפשר לאכול שוקולד במהלך דיאטה ועדיין לרדת במשקל. למעשה, תופתעו לגלות ששוקולד וירידה במשקל יכולים ללכת יד ביד מכיוון ששוקולד מכיל חומרים מזינים כמו נוגדי חמצון וסיבים . שוקולד יכול גם לרסן את התשוקה לצורות אחרות של סוכר שעלולות להזיק יותר. כמו בכל דבר, הכל זה שאלה של מינון.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.שאלה של מינוןהכל 09/02/2024 10:41הגב לתגובה זו0 0כ"כ נכון!סגור
-
1.לגרינברגכל הכבוד 09/02/2024 09:43הגב לתגובה זו1 0הפעם המליץ בזמןסגור