סם אלטמן מחפש טריליונים במטרה להרחיב את תעשיית השבבים
מנכ"ל OpenAI, סם אלטמן, ידוע כאחד שלא פועל בקטן. הוא משקיע בהיתוך גרעיני, מתכנן מערכת זיהוי ביומטרית גלובלית וכמובן מנהל את אחת מחברות הבינה המלאכותית המובילות בעולם. למרות כל זאת, על פי הדיווחים אלטמן מחפש השקעות של טריליוני דולרים במטרה להרחיב את תעשיית המוליכים למחצה.
אלטמן פועל להרחיב את יכולות ייצור השבבים העולמיות ולפיכך לפתור את המחסור במעבדים המשמשים להפעלת מערכות בינה מלאכותית. התוכנית שלו לפי הערכות דורשת השקעות של בין 5 ל-7 טריליון דולר. הטווח הזה בודק את יכולות ההשקעה של הממשלות השונות. ג'ו ביידן לדוגמה, שמתכנן להאיץ את תעשיית ייצור השבבים האמריקאית, הקדיש לכך רק 52 מיליארד דולר, מתוך תקציב כולל של 280 מיליארד דולר. אלטמן נמצא בשיחות בין היתר עם איחוד האמירויות, ענקית ייצור השבבים TSMC וסופטבנק היפנית.
לא ברור עדיין באיזה מקום התוכנית של מנכ"ל OpenAI מציבה את המממנת הגדולה ביותר של החברה - מיקרוסופט MICROSOFT -0.43% MICROSOFT 412.9 -0.43% סגירה:0 פתיחה:419.77 גבוה:419.78 נמוך:410.29 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , בהתחשב בכך שאחת הסיבות העיקריות לשותפות בין החברות היא המשאבים אותם מיקרוסופט מספקת לחברת הבינה המלאכותית. בעוד ההשקעה של מיקרוסופט בסך 13 מיליארד דולר במפתחת ChatGPT נחשבת כהשקעה מוצלחת שעזרה לענקית הטכנולוגיה לייצר הובלה משמעותית בתעשייה המתגברת, פרוייקט ענק להרחבת ייצור השבבים צפוי לבחון את הקשר בין החברות.
בינתיים, עוד אפשר להשאיר את שאלת הקשר בין החברות לשלב יותר מאוחר ומיקרוסופט יכולה להמשיך להנות מהצלחת ההשקעה שלה. OpenAI הגיעה לאחרונה ליותר מ-2 מיליארד דולר בהכנסות שנתיות והחברה מאמינה כי תצליח יותר מלהכפיל את ההכנסות ב-2024.
גיוס ההון וההדחה
בחודש דצמבר האחרון הודיעה OpenAI כי תגייס הון לפי שווי של כ-100 מיליארד דולר. אם יושלם הגיוס תהיה OpenAI הסטארט אפ השני בשוויו אחרי ספייס איקס (SpaceX) של אילון מאסק שמוערך ב-130-150 מיליארד דולר. החברה של מאסק ערכה גיוס לפי שווי של 150 מיליארד דולר לפני יותר מחצי שנה. גיוס והנפקה ב-OpenAI נועד כדי למלא את הקופה, כאשר החברה ממשיכה לשרוף מזומנים בקצב מסחרר וכן על מנת לאפשר לעובדים בחברה למכור את מניותיהם
לפני מספר חודשים דירקטוריון OpenAI הדיח את אלטמן מהחברה, רק בשביל להחזיר אותו לתפקידו חמישה ימים לאחר מכן בעקבות איומים מצד המשקיעים והעובדים. החזרה של אלטמן גרמה לכך ש-OpenAI תהיה אפילו יותר מחוברת למיקרוסופט. בוול-סטריט עדיין מנסים להבין מה היו הסיבות בגינן פוטר אלטמן מלכתחילה. ההנפקה הקרובה מסמנת שמיקרוסופט בהחלט בונה על OpenAI ואם היא תשתתף בהנפקה זה יהיה סימן נוסף להבעת אמון בחברה ובאלטמן.
בינה מלאכותית בסין
בסין הזכירו לנו לאחרונה כי הבינה המלאכותית צפויה להגיע בסופו של דבר לכל המכשירים הקיימים, כאשר ענקית החיפוש הסינית, באיידו, חתמה על הסכם להכנסת הבינה המלאכותית הג'נרטיבית שלה לסמארפונים של לנובו. עידן הבינה המלאכותית בסמארטפון כנראה כבר כאן וחברות ממהרות לבסס את מערכות ההפעלה שלהן כמערכת ההפעלה הטובה ביותר למכשירים ניידים. בדיוק כמו שמיקרוסופט וגוגל פועלות בכדי לשלוט בשוק הבינה המלאכותית בארצות הברית, באיידו נאבקת עם יריבות סיניות כמו עליבאבא וטנסנט בכדי להפוך למובילת הבינה המלאכותית בסין.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.בסך הכל רציתי לדבר עם שכן אז דפקתי בדלת בלי AIילדי ישראל 10/02/2024 09:21הגב לתגובה זו2 0כדי לדבר עם השכן אתה לא צריך AI . החברות הגדולות צריכות AI כדי לדעת מה תרצה לקנות ולמכור את המידע למפרסמים . היום 90% ממשאבי המחשב או הסמרטפון מנוצלים ע"י החברות הגדולות גוגל , מיקוסופט , אפל , וכו . הAI עדיין לא מחליף עובדים אבל משכלל ביצועים למי שיודע לעבוד עם AI.סגור
-
1.הדירוג ירד עם ירידה בעתיד. ביבי מחריב ישראל (ל"ת)נתניהו מחריב ישראל 10/02/2024 08:49הגב לתגובה זו4 6סגור