בנק אוף אמריקה: הורדות הריבית יורידו את הלחץ מטה על מחירי הנפט

למרות הערות נציגי הפד האחרונות שקיררו את ציפיות המשקיעים בנוגע להורדת ריבית קרובה, בבנק עדיין צופים הורדות ריבית משמעותיות השנה
 | 
telegram
(1)

מחירי האנרגיה העולמיים נמצאים במגמת ירידה כבר כמעט שנתיים, הברנט נפל משיא של 139 דולר לחבית ב-2022 לשפל של 70 דולר לחבית בסוף השנה שעברה. עם זאת, מאז תחילת דצמבר, הנפט מציג התאוששות על רקע קיצוצי אופ"ק והנוף הגיאופוליטי המורכב.  בבנק אוף אמריקה צופים כי במידה והמדיניות המוניטרית תוקל, הלחץ כלפי מטה על מחירי האנרגיה צפוי להתהפך. 

הבנק מציין כי צעדי מדיניות מרכזיים של ממשל ביידן בנוגע לרוסיה, איראן וונצואלה, זינוק בתפוקת פצלי השמן בארה"ב, יחד עם מזג אוויר חם ויותר אנרגיות מתחדשות, כמו גם העלאות ריבית חדות על ידי הפד וה-ECB, אילצו את ארגון מדינות הנפט אופ"ק לקצץ שוב ושוב בתפוקת הנפט. קיצוצי התפוקה תורגמו לעלייה בכושר הייצור הרזרבי. הנפט נראה זול יחסית, במיוחד בהתחשב במקום שבו המלאים העולמיים עומדים כיום.

האינפלציה בארה"ב אכן ירדה עם עלויות אנרגיה נמוכות יותר, אך אינפלציית הליבה, כמו גם צמיחת השכר, היו דביקות במשך זמן מה. למרות הערות נציגי הפד האחרונות שקיררו את ציפיות המשקיעים בנוגע להורדת ריבית קרובה, בבנק אוף אמריקה עדיין צופים הורדות ריבית משמעותיות השנה. בנוסף, הכלכלנים מציינים כי במידה והמדיניות המוניטרית תוקל הם צופים כי הלחץ כלפי מטה על מחירי האנרגיה שנצפה בשנתיים האחרונות צפוי להתהפך אם המשמעת של אופ"ק תחזיק מעמד.
 

מלאי הנפט הגולמי

מלאי הנפט הגולמי המסחרי בארה"ב עדיין מצוי כ-4% מתחת לממוצע של חמש השנים האחרונות לתקופה זו של השנה. יבוא הנפט הגולמי של ארה"ב עלה בכ-1.3 מיליון חביות, והגיע בממוצע לכ-6.9 מיליון חביות ליום, נכון לשבוע שהסתיים ב-2 לפברואר. יבוא הבנזין לארה"ב עלה בשבוע הזה ב-33.7%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

סך מוצרי הנפט שסופקו בארבעת השבועות האחרונים הגיע בממוצע לכ-19.9 מיליון חביות ליום - ירידה של 0.8% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. תחזית ה-EIA (יחידת הסטטיסטיקה של משרד האנרגיה בארה"ב) לטווח הקצר צופה שהפקת הנפט הגולמי בארה"ב תגיע בפברואר בממוצע לכ-13.3 מיליון חביות ליום. על פי דיווח של ה-EIA, הודו עדיין רחוקה משיא הביקוש שלה לנפט.

על פי סקירה שפרסם לאחרונה הכלכלן הראשי של בנק לאומי, ד"ר גיל בפמן,  קיים עדיין אי שקט במזרח התיכון, ויש ציפיות להסלמת המצב. האירועים האחרונים הובילו לעלייה בפרמיית הסיכון הגלומה במחירי הנפט.
 

הביקושים בכלכלה הסינית מתרחבים 

בסין נרשמה האצה בפעילות בינואר הנובעת מהתאוששות בייצור, ובמיוחד בענף הבנייה. הסנקציות האמריקאיות מקשות על רוסיה, שמתמקדת כעת בשווקים בסין ובהודו, ומתמודדת עם מסלולי שילוח ארוכים יותר. על פי הערכות של EIA, ההכנסות של איראן מנפט מגיעות לכ-62 מיליארד דולר - דבר שעשוי לאפשר את התבססות כוחה הגלובלי. ונצואלה רשמה עלייה בייצור הנפט בשנתיים האחרונות, הודות לסיוע ממדינות כמו איראן, סין ורוסיה.
 

הגז הטבעי


מחירי הגז הטבעי בארה"ב ירדו בשבוע האחרון אל מתחת ל-2 דולרים ל-MMBtu, כנראה בעקבות חורף חם מהצפוי, שמפחית את הביקוש לחימום. מהצפוי, שמפחית את הביקוש לחימום. זו הפעם הראשונה מזה כמעט 11 חודשים, שמחירי הגז הטבעי בארה"ב יורדים אל מתחת ל-2 דולרים. מלאי הגז הטבעי בארה"ב הסתכם ב-2,584 Bcf, שהם 11% יותר מהממוצע של חמש השנים האחרונות, ו-8% יותר מאשר השבוע המקביל אשתקד.

באירופה היה מחיר הגז הטבעי, TTF, תנודתי תוך מגמת ירידה לכ-26.8 יורו למגה-ואט לשעה בסוף השבוע החולף. באיטליה ירד מלאי הגז אל מתחת לכ-62%. גם בגרמניה נרשמה ירידה, לכ-73% מסך האחסון הכולל.

הביקוש לגז טבעי בארה"ב זינק מ-2012 ועד ל-2022 ב-43%. על רקע התרחבות הביקוש לגז באירופה, סגרה באפריל האחרון גרמניה שלוש תחנות כוח גרעיניות, וסימנה את סוף עידן האנרגיה הגרעינית במדינה. הצפי לטווח הקצר והבינוני.


תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ורק אצלנו מחירי הדלק בשיא (ל"ת)
    דני 21/02/2024 20:17
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות