לאן הולכת כלכלת יפן והאם כדאי להשקיע בין היפני?

האינפלציה ביפן ירדה, אבל פחות מהצפוי; גוברים ההערכות שהריבית תעלה - מה זה יעשה למטבע היפני ולשוק המניות?
 | 
telegram
(3)

האינפלציה ביפן אומנם יורדת, אבל בקצב איטי מהצפוי. האינפלציה ירדה לקצב של 2.2%. אבל בניכוי מוצרי המזון והאנרגיה (אינפלציית הליבה) האינפלציה נותרה מאוד גבוהה והסתכמה ב-3.5%.

מדובר באינפלציה גבוהה מדי ביחס לריבית השלילית ביפן. הבנק המרכזי ביפן מחזיק אותה בשיעור כזה כבר תקופה ארוכה, אבל בהינתן החזרה לצמיחה שהיתה מטרה עיקרית של הבנק (ולכן הריבית השלילית) צפוי שהבנק לא יוכל להשאיר את הריבית על כנה ויצטרך להעלותה. 

עלייה בריבית ביפן תשפיע על המטבע המקומי שיתחזק בהמשך לצפי להזרמת כספים מזרים, כשבמקביל אגרות החוב צפויות לספק תשואה גבוה יותר מהקיימת, משמע - גיוסי החוב של הבנק המרכזי יהיו בריבית גבוהה יותר, אבל אגרות החוב הנסחרות בשוק צפויות לרדת כדי לשקף את הריבית שתעלה. הניקיי, מדד המניות היפני נמצא בשיא  ניקיי 225 -0.85% ניקיי 225 38,026.17 -0.85% ניקיי 225 סגירה:38,352.34 פתיחה:38,352.87 גבוה:38,374.69 נמוך:37,945.21 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים הרכב מדד ביצועים כתבות נוספות בנושא: . הוא עבר את השיא הקודם שנקבע בשנת 1989. השיאים במניות הן לאור האופטימיות לגבי כלכלת יפן, התאוששותה מעשרות שנים של דפלציה וסימנים לכך שהבנק המרכזי יספק שפע של תמריצים לכלכלה, המניות צפויות להמשיך במגמה החיובית. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

> "אנחנו אוהבים מניות יפניות" - וורן באפט השקיע ואחריו הגיעו ההמלצות


בתחילת שנות ה-90, יפן ספגה התרסקות של שוק הנדל"ן שהלחיצה את הכלכלה הרחבה יותר ולקחה אותה לתקופה ממושכת של ירידות מחירים לצרכן. האוכלוסייה המזדקנת החמירה עוד את המצב. הדברים השתנו לבסוף לאחר שמגפת הקורונה הסתיימה והכניסה אינפלציה למערכת ואילצה חברות יפניות להיות פרודוקטיביות ורווחיות יותר.

למרות האופטימיות בנוגע לצמיחה, המדינה נמצאת בהאטה במחצית השנייה של 2023 כחלק מהמשבר העולמי. הבנק המרכזי היפני שמר על מדיניות מוניטרית רופפת במיוחד גם כאשר האינפלציה עלתה, אלא שלאור האינפלציה, נראה שהוא לא יוכל להשמיך לעשות זאת. 

בינתיים הין היפני מאבד גובה -הין כבר איבד שליש מערכו מול הדולר מאז שנת 2021, ובעוד הריבית ביפן בין מינוס לאפס והופכת את ההשקעה באג"ח ללא משתלמת (משקיעים סולידים יכולים לקבל תשואה של 4%-6% בהשקעות באירופה או בארה"ב), הין החלש הופך את ההשקעות בשוק המניות ליותר אטרקטיביות, כאשר כוח הקניה של המשקיעים הזרים גדל. אבל, בדיוק מאותה סיבה, עליית הריבית הצפויה תחזק את הין, תשפיע על זרימת הכספים ליפן, תהפוך את האג"ח ליותר אטרקטיביות גם על חשבון שוק המניות. 

אלא שבאופן יחסי המניות היפניות עדיין נסחרות במכפילי רווח נמוכים, מדובר על דיסקאונט של כ-40% ביחס לשוק האמריקאי. מעבר כספים מהמניות לאג"ח, גם אם יהיה, רק יוסיף לאטרקטיביות שלהם כשבנוסף - עליית הין הצפויה במקביל לעליית הרייבת ייצרו למשקיעים במניות היםניות רווחי מטבע.  רוב הכלכלנים והאנליסטים עדיין ממליצים על שוק המניות היפני.

 

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    יחס חוב תוצר ביפן - 250% מהגבוהים בעולם. לא להתקרב (ל"ת)
    בדיחה 27/02/2024 15:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    אז להשקיע ביפן או לא? (ל"ת)
    ביאליק 27/02/2024 11:20
    הגב לתגובה זו
    2 1
    סגור
  • או שכן או שלא (ל"ת)
    או שאולי למה לא וכן 27/02/2024 12:48
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות