הרגולציה מעיקה על עסקי הדלקים הנקיים בארה"ב - שברון כמשל
ענקית האנרגיה שברון CHEVRON CORP +0.45% CHEVRON CORP 162.36 +0.45% סגירה:0 פתיחה:161.5 גבוה:162.61 נמוך:161.15 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הודיעה כי היא סוגרת שני מפעלים שלה בארה"ב שמייצרים דלק למשאיות מפולי סויה, תירס ושומנים מהחי, זאת בטענה שהרגולציה שמטיל הממשל הפכו את העסק ללא רווחי. סגירת המפעלים באיווה ובוויסקונסין היא עדות נוספת לקושי בו מצויים עסקי הדלקים הנקיים שהתנהלו תחת התוכנית הפדרלית שנקראת "תקן דלק מתחדש". בתי זיקוק וספקי דלק מאובנים אחרים צריכים לקזז את ייצור הבנזין והסולר שלהם בחלופות נקיות יותר כמו ביו דיזל או לשלם סוג של קנסות.
הירידה פוגעת במפעלים שמייצרים דלקים נקיים מכיוון שהם תלויים בתשלום הקנסות לתמיכה בפעילות. תשלום קנסות של דלק דל פחמן בקליפורניה, אורגון ומדינת וושינגטון ירדו גם הם בשנה האחרונה. במובנים מסוימים, נפילת המחירים היא תוצאה של הצלחה: כל כך הרבה חברות מייצרות כיום דלקים נקיים שהן מהוות יותר ממחצית מהדלק המשמש את המשאיות בקליפורניה ובקרוב גם יניעו את כל כלי הרכב הכבדים בניו יורק. אבל זה גם הופך לבעיה עבור החברות שמייצרות את החומר, כי ייתכן שהן תצטרכנה להאט את צמיחת הייצור כדי להישאר רווחיות.
שני המפעלים ששברון הודיעה שהם יסגרו ללא הגבלת זמן מהווים חלק קטן מאוד מהאספקה של ארה"ב. המפעל שבאיווה מייצר 30 מיליון גלונים בשנה של ביודיזל בעוד המפכל שבויסקונסין מייצר 20 מיליון גלונים. לפני סגירתם, לשברון הייתה יכולת לייצר 400 מיליון ליטרים של ביו-דיזל מדי שנה באזורים שונים של המדינה ובאירופה. עם זאת החברה גם מייצרת 90 מיליון ליטרים של דלקים נקיים אחרים כמו סולר מתחדש (גרסה צומחת של סולר נקי שניתן לערבב ישירות לתוך מיכלי דלק ללא צורך לערבב עם דלק מאובנים) ומרחיבה את מפעל הדיזל המתחדש שלה בלואיזיאנה כך שתהיה לה יכולת לייצר 350 מיליון גלונים.
הפעילות בישראל
שברון שותפה כבר שנים רבות בעסקי הגז הטבעי בישראל. החברה מחזיקה (35%) ביחד עם ניו-מד הישראלית, חברה-בת של קבוצת דלק, במאגר אפרודיטה שיכול על פי ההערכות להכיל 4.2 טריליון רגל מעוקב של גז ומשמשת כמפעילת הקידוח. החברה היא גם זו שמפעילה את מאגר הגז הטבעי תמר ומחזיקה ב-40% ממאגר לויתן.
החברה מבססת את מעמדה באזור כמפעילת קידוחים וכמי שמנהלת חיפושי נפט באזור מזרח הים התיכון, כלומר באזור קפריסין, מצרים וישראל במטרה להרחיב את הייצור כדי לעמוד בביקוש הגובר באזור ובאירופה. שברון ושותפתה Eni הודיעו בשנה שעברה על תגלית גז בזיכיון הימי של Nargis שאותו הן רוצות לחקור יותר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה