זהירות, ספקולנטים! הביטקוין נגע בשיא כל הזמנים ומטבעות ה"ממ" מזנקים
הביטקוין נגע בשיא כל הזמנים ונסוג
מסחר אינטנסיבי ותנודתי מתנהל בימים האחרונים בשוק הקריפטו בכלל ובמטבע הביטקוין בפרט. ביום שלישי נגע הביטקוין לרגע בשיא ההיסטורי ואף עבר אותו מעט. כעת שיא כל הזמנים הוא 69,208.79. יש גירסאות אחרות, מ-69,325 עד 60,100 כיון שאין מחיר מוסכם של הביטקוין והוא משתנה מבורסה לבורסה. בכל מקרה מדובר בשיא חדש. מיד לאחר קביעת השיא החדש מחיר המטבע נסוג באגרסיביות וצנח ב-12% עד מתחת ל-60 אלף דולר. מאז הוא חזר לרמה של כ-66 אלף דולר בשעת כתיבת שורות אלו, כשהוא במרחק נגיעה ממחיר השיא של כל הזמנים. מדובר בפעם הראשונה שהביטקוין קובע "שיא כל הזמנים" חדש לפני אירוע החציה. בדרך כלל השיאים מגיעים לאחריו עם הירידה בהיצע.בהערת אגב נציין שאם נתחשב באינפלציה, אז הביטקוין לא נגע עדיין בשיא כל הזמנים, שכן 69 אלף דולר כיום שווים הרבה פחות מ-69 אלף דולר בשנת 2021 לאור אינפלציה גבוהה של השנתיים האחרונות. שיא כל הזמנים כיום מותאם אינפלציה הוא בסביבות 78,900 דולר.
לא כל כך ברור מה קרה במחיר השיא, אולי הרבה הוראות טייק פרופיט או סטופ לוז שהתממשו ויצרו מומנטום שלילי. אנליסטים טוענים שזו התנהגות מוכרת ביחס לביטקוין. כך לאחר שנגע בשיא שנת 2017 מחיר המטבע נפל ב-25%, ובשנת 2021, שנת השיא של מטבעות הקריפטו נרשמו לא פחות מ-10 תיקונים של לפחות 10% במסגרת הטיפוס של המטבע לשיא הקודם.
כרגיל, הזינוקים והתיקון האגרסיבי גרמו להרבה סגירות של פוזיציות ממונפות. הפעם המספרים חצו את מיליארד הדולר, גם בקרב הלונגיסטים וגם בקרב השורטיסטים. תנודתיות כזו יכולה להיות גן עדן לספקולנטים, אבל גם גיהנם. סך הכל הונזלו פוזיציות לונג בשווי 817 מיליון דולר ופוזיציות שורט של 234 מיליון דולר. 309 מיליון דולר נוספים הונזלו בשוק החוזים העתידיים על הביטקוין ו-185 מיליון דולר נוספים בחוזים עתידיים על האת'ריום.
כך או כך הגורמים הפונדמנטליים של ביקוש והיצע ממשיכים להיות מאד חיוביים למחיר הביטקוין. ביום שלישי הסוער תעודת הסל של בלקרוק לבדה הזרימה ביקושים של 12.6 אלף מטבעות ביטקוין לשוק. נזכיר שקצב הייצור היומי של מטבעות ביטקוין על ידי הכורים הוא כ-900. רוב הקניות של תעודות הסל זה "כסף חדש" שלא היה בשוק הקריפטו קודם לכן. כך שכל יום נוצר ביקוש חדש של אלפי מטבעות ונוצר היצע חדש של רק כמה מאות. אין שום דבר שיכול למנוע עליות מחירים במציאות הנוכחית אלא אם כן יתחילו מימושים אגרסיביים משחקנים אחרים בשוק או שהביקוש מצד תעודות הסל ייחלש. אך בינתיים לא נראה שזה קורה, מה שאומר שהביטקוין צפוי ככל הנראה לשבור מחדש את השיא בקרוב, והפעם לטווח ארוך יותר, במיוחד כשאירוע החציה כבר מעבר לסיבוב.
התקופה הטובה הזו של הביטקוין מדגימה היטב מה הוא לא – מטבע. אף אחד לא רוצה ולא יכול להשתמש במטבע עם תנודות יומיות של 20% למעלה ולמטה. אבל שאלת השימושיות של המטבעות הדיגיטליים כבר נידונה לא מעט, גם בטור זה, וגם אם הביטקוין לא ישמש אתכם לקנות פחית קולה במכולת השכונתית עדיין נראה שהרבה מאד אנשים יהיו מוכנים לשלם עליו 70 אלף דולר או אפילו יותר בזמן הקרוב.
מטבעות ה"ממ" מובילים את המסיבה
הראלי לא נעצר בביטקוין, ויש לא מעט מטבעות שמזנקים אפילו יותר ממנו, ובראשם מטבעות ה"ממ". המטבעות ה"ממ" המובילים הם הדוג'קוין שזינק בכ-40% בשבוע האחרון והשיבה אינו שזינק במעל 200% ושניהם נמצאים ברשימת עשרת המבטבעות הגדולים. אלו שמות שהכרנו עוד בשגעון הקריפטו הקודם של שנת 2021, אך כיום עולים לגדולה מטבעות "ממ" חדשים כמו Bonk Coin שזינק ב-100%, או pepe עם 150% ו-Dogwifhat, (שיבוש של המילים "כלב עם כובע", כי המטבע, ובכן הוא על ממ של כלב עם כובע...) שזינק אף הוא ב-152%.מטבעות "ממ" הם מטבעות שנוצרים בדרך כלל סביב נושא מסוים כמו כלבים, צפרדעים או אנשים פוליטיים (ביידן, טראמפ). אין להם רשת בלוקצ'יין משלהם אלא הם "רוכבים" על רשתות אחרות, בדרך כלל את'ריום או סולנה, ואין להם ממש שימושים או אפילו שאיפות למצוא כאלה. לעיתים קרובות זה מתחיל כסוג של בדיחה. רבים מהם מזנקים לשווי לא הגיוני ואז נמחקים לחלוטין. יחד עם זאת ישנם כאלה כמו הדוג'קוין או השיבה אינו שדווקא שרדו את ההייפ הראשוני, ונמצאים באופן עקבי ברשימת 15 המטבעות הגדולים מבחינת שווי שוק, וכבר פחות שייך לכלול אותם באותה קטגוריה כמו מטבעות ה"ממ" האחרים שהזכרנו. חלקם אף מפתחים שאיפות להיות "רציניים" ולפתח אפליקציות שימושיות הקשורות למטבע, במיוחד מטבע השיבה אינו.
מה המשמעות של הזינוק במטבעות ה"ממ"? מטבעות הממ בדרך כלל הרבה יותר תנודתיים מהביטקוין, ועולים יותר ממנו בשוק שורי, ויורדים יותר בשוק דובי. הם לא עובדים לפי חוקי ביקוש והיצע רגילים אלא לפי שגעונות וכסף ספקולטיבי. נראה שהרבה מאד כסף ספקולטיבי ומשקיעים נלהבים מדי מתמרצים את הראלי הנוכחי, וקשה לראות איך יווצר ביקוש יציב למטבעות הללו לאורך זמן. אולי אחדים מהם כן יעברו בסופו של דבר לקטגוריה של השיבה אינו או הדוג'קוין ש"התבגרו" והפכו למטבעות לגיטימיים בתעשייה. תמיכה מהאיש העשיר בעולם (או השני הכי עשיר בעולם) כמו במקרה של הדוג'קוין ואילון מאסק בהחלט יכולה לעזור.
זה לא אומר שהראלי במטבעות הללו בסופו. למרות הזינוק שיעור משקיעי הריטייל בשוק, אלו שבדרך כלל נוטים להזרים את הכסף למטבעות הללו, עדיין נמוך בהרבה מזה שבשיאים של 2021. אבל הראלי ותחושת ה-FOMO בהחלט מחזירה אותם לשוק. אחד הסימנים לכך – אפליקציית קוינבייס חזרה להיות בין ה-100 הפופלריות ביותר באפל סטור לראשונה מאז פברואר 2022. גם בדוחות האחרונים של רובין הוד המגמה הזו בלטה.
אחד הלהיטים הגדולים של מטבעות ה"ממ" בימים האחרונים הם פרויקטים הקרויים על שם פוליטיקאים. מטבע ה"ממ" boden על שם ג'ו ביידן זינק ב-3000% ביממה שלאחר ניצחונו (הצפוי) של ביידן בבחירות המקדימות בסופר טיוזדי והגיע לשווי מופרך של חצי מיליארד דולר (ומאז כבר איבד את רוב העליות).
מדובר בסוג של משחק מוזר שכן ישנם הרבה מאד מטבעות שמנסים לתפוס שמות כאלה, וברור שרק חלק קטן מאד מהם יתפסו את תשומת הלב, שהם יזנקו ואז יעלמו להם, ובינתיים הזריזים שיצליחו לתפוס את העליה יכולים ליצור כמות מופרכת של רווחים בזמן קצר, ואלו שיעלו אחרונים על העגלה יפסידו הכל. לא ברור למה זה טוב או את מי זה משרת.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
לאחרונה מתפרסמות לעיתים קרובות ההצלחות הפנומנליות (והחשודות) של הנבחרים האמריקאיים בתחום ההשקעות, אך דווקא בתחום הקריפטו היו פחות כאלה שהימרו על הסוסים הנכונים. רק שני נבחרים השקיעו בשוק הקריפטו בשנים 2022 ו-2023. בשנת 2021, בועת הקריפטו האחרונה, היו 7 כאלה. שני חברי הקונגרס הללו הם מהמפלגה הרפובליקנית. טד קרוז נציג טקסס ומיקל קולינס, נציג ג'ורג'יה. שני נציגים דמוקרטים דווחו על מכירות מטבעות קריפטו שברשותם בשנתיים האחרונות, בדיוק בזמן הלא נכון.
אבל הדור החדש של הנבחרים לא ממש מתנזר מקריפטו. קמפיינים של פוליטקאים בבחירות המקדימות שמסתייעים בכספי הלובי של תעשיית הקריפטו הצליחו להגיע להישגים משמעותיים. ה"ועדה לפעילות קריפטו פוליטית" תמכה במועמדים שזכו בבחירות המקדימות במקומות שונים, בין השאר טקסס, נורת' קרוליינה ואלבאמה. הוועדה התמקדה גם בקמפיין שלילי נגד המועמדת לסנאט מטעם מדינת קליפורניה קייתי פורטר, מתוך חשש שהפוליטקאית האוטלרה פרוגרסיבית תהיה מעין אליזבת' וורן חדשה שתתנגד נחרצות לתעשיית הקריפטו. הקמפיין הצליח והיא נבחרה שלישית בהפרש ניכר שמשאיר אותה מחוץ לתמונה נכון לעכשיו.
הבורסה הגרמנית משיקה מערכת מסחר דיגיטלית מפוקחת על מחירי הספוט של מטבעות קריפטו בשם DBDX. המערכת שמיועדת ללקוחות מוסדיים נועדה לספק אקו סיסטם שלם ומאובטח למסחר ומשמורנות של נכסים דיגיטליים. "הפתרון החדש שלנו משנה את כללי המשחק עבור אקו סיסטם דיגיטלי. אנחנו מכוונים לספק פעולות שוק בטוחות לנכסי קריפטו, שפועלות בשקיפות, בבטיחות ונותנות מענה לדרישות הרגולציה עבור לקוחות מוסדיים באירופה".
ענק קריפטו חדש מתגבש לו. חברת 21Shares היא מנפיקת מוצרי קריפטו סחירים (ETP) הגדולה בעולם, ועובדת בין השאר בשיתוף פעולה עם חברת ARK של קייתי ווד. השבוע הודיעה החברה כי היא היא מנהלת כעת נכסים בשווי 5 מיליארד דולר.
מה עשו המטבעות גדולים בשבוע האחרון
כאמור השבוע היה מאד תנודתי ובעיקר בצורה חיובית עבור שוק הקריפטו והמטבעות המרכזיים הגיעו למחירים שלא נראו חודשים ארוכים.
ביטקוין BITCOIN +3.7% BITCOIN 97,957 +3.7% בסיס:94,461 פתיחה:0 גבוה:98,367 נמוך:93,266 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : הביטוקין נסחר כעת תמורת 66,184 דולר, במרחק נגיעה משיא כל הזמנים הטרי. סך הכל הוא עלה השבוע ב-7% נוספים נכון לשעה זו, ושווי השוק שלו הוא 1.3 טריליון דולר. מבחינת שווי השוק הביטקוין נמצא כעת הרבה מעל השיא האחרון של 2021 (בגלל הנפקת מטבעות חדשים בינתיים).
את'ריום ETHEREUM +8.93% ETHEREUM 3,358.3 +8.93% בסיס:3,083 פתיחה:0 גבוה:3,372.8 נמוך:3,005.8 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : האת'ריום התקרב כבר לרמת ה-4000 דולר אבל נסוג שוב וכעת נסחר תמורת 3786 דולר, עליה שבועית של מעל 11%.
בייננס קוין (BNB): הבייננס עם עליה צנועה של כ-4% שמביאה את מחיר המטבע ל-427 דולר ואת שווי השוק ל-64 מיליארד דולר, כשהסולנה שוב נושפת בעורפו.
סולנה (SOL): הסולנה גם שוברת שיאים שלא כבר 22 חודשים מאז תחילת 2022. מלבד הסנטימנט החיובי הכללי בשוק הקריפטו הסולנה נהנית גם מעניין גובר בשירותים שמציעה הרשת. המסחר במטבע בבורסות לא מבוזרות הקשורות לסולנה הגיע לשיא השבוע, וחלק ממטבעות הממ שהזכרנו קודם לכן פועלים על גביה מעלים את נפח המסחר בה. סך הכל נרשם השבוע זינוק של 15% ומחיר המטבע נושק כבר ל-140 דולר. שווי השוק הוא 62 מיליארד דולר.
ריפל (XRP): הריפל גם עם עליה צנועה יחסית של 6% ומחירו כעת הוא 0.612 דולר ושווי השוק 33.5 מיליארד דולר.
קרדאנו (ADA): הקרדאנו עם עליה של 16% מגיע כבר לשווי שוק של 26 מיליארד דולר, אבל כבר מתחיל להרגיש את הדוג'קוין והשיבה אינו מתקרבים עם זינוקים מרשימים הרבה יותר. מחיר מטבע אחד עומד על 0.7414 דולר.
הדוג'קוין (DOGE): והנה אנחנו עם הכוכבים האמיתיים של השבוע. הדוג'קוין מבסס את מעמדו במקום ה-7 ברשימת המטבעות הגדולים (לא כולל מטבעות יציבים), וההמטבע ממשיך לעורר הרבה עניין בקרב הסוחרים. בין השאר נפח המסחר בחוזים העתידיים על המטבע מגיע לשיא עם שיא של חוזים פתוחים בשווי 1.4 מיליארד דולר. כל זה הביא אותו לזינוק שבועי של 40%, מחיר של 0.1584 דולר ושווי שוק של 22.6 מיליארד דולר.
שיבה אינו (SHIB): לראשונה ברשימת המטבעות הגדולים עם זינוק שבועי של 178%! השיבה אינו נסחר כעת תמורת 0.00003276 ובשווי שוק של 19.3 מיליארד דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
8.כספקולנט התחלתי לאסוף זנבות של חתולים מתיםמשקיע ב-BB קוין 07/03/2024 12:36הגב לתגובה זו1 1אני מאמין שערכם רק יעלה ומעלה... כרגע זה קל לכרות זנב של חתול שעבר מהעולם, אבל זה הופך לקשה יותר מיום ליוםסגור
-
תשאיר זנב אחד שתוכל לאכול אותו שהמטבעות,יתפוצצו למעלה (ל"ת)מתי מבני ברק 07/03/2024 16:33הגב לתגובה זו2 0סגור
-
7.המטבעות המדינתיים הם הונאה גדולה יותרחיים 07/03/2024 12:34הגב לתגובה זו6 0ארה"ב עם חוב של 130% מהתלג. מדינות באירופה עם חובות שמגיעים עד 80-100% מהתלג. איך הם בדיוק ישלמו את כל זה? והבנקים הממשלתיים ממשיכים להדפיס כסף כאילו אין מחר. יום אחד הכל ייפול כמו מגדל קלפים. הקריפטו שווהסגור
-
ששש תן לאסוף בשקט (ל"ת)מתי מבני ברק 07/03/2024 16:34הגב לתגובה זו0 0סגור
-
6.הונאת המאההאמיתי 07/03/2024 10:56הגב לתגובה זו1 498 אחוז מאוכלסיית העולם לעולם לא ישתמשו בקריפטו כי אין להם את היכולת להבין מה יש שם חוץ מאוויר כלום נאדה עוד כמה שנים הכל ייעלם ואיתם טרליוניפ של דולריםסגור
- טען עוד
-
זה בסדר,,תקנה טבע אפריקה ישראל,,,חה חה חה (ל"ת)מתי מבני ברק 07/03/2024 16:36הגב לתגובה זו0 2סגור
-
משעשע. ההונאה היא שלך את עצמךבומר 07/03/2024 13:24הגב לתגובה זו4 1אם תבדוק היטב תראה שנכון לתחילת 2024, 22% מהאמריקנים רכשו ביטקוין. אצל המילניאלים זה כבר 29%. אז עזוב גרפים, עזוב קונספט שמספידים אותו כבר עשור וחצי והוא ממשיך בווקטור למעלה, עזוב שבירת שיאים. יש מצב שאזרחי המדינה שמקדשת עצמאות פיננסית יודעים משהו שאתה ורוב אזרחי המדינה שלנו מסרבים ללמוד ועדיין מתייחסים אליו כאל "קוריוז", "הונאה" או "פונזי". עשה לעצמך טובה גדולה, למד את הנושא לעומק ואולי תצליח גם אתה לשגשג כלכלית בזכות השקעה בנכס של פעם בחיים. עוד לא מאוחר.סגור
-
5.מעניין שעל סולנה כתבת בלשון נקבה (ל"ת)99 07/03/2024 10:53הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.כל החסכונות בwifWif 07/03/2024 08:53הגב לתגובה זו0 0מיליון דולר או אפס גם ככה אין דרך לקנות פה בבית רק מלחסוךסגור
-
3.עוד נאכל את הכובע למה לא קנינו, בשערים המצחיקים האלו (ל"ת)מתי מבני ברק 07/03/2024 08:26הגב לתגובה זו1 3סגור
-
2.בסוף מטבעות הקריפטן יגרמו לבכי ודמעותמישל 07/03/2024 07:51הגב לתגובה זו4 5כל המסחר מבוסס על משהו וירטואלי ולא ממשי.מטבע שאין לו גוף ממבדי מדינה שאחראית עליו,סופו ליפול.סגור
-
1.הקזינו הגדול בעולם (ל"ת)אא 07/03/2024 06:42הגב לתגובה זו3 4סגור