למרות המימושים הסולנה בשיא כל הזמנים; תעודות הסל על האת'ר בצרות?

מטבע הסולנה רושם זינוק בולט השבוע על רקע החולשה בשאר המטבעות והוא כבר המטבע השלישי בגודלו; האנליסטים פסימיים ביחס לאישור תעודות הסל על האת'ר; אירוע החציה יתקיים מוקדם מהצפוי; האם טירוף ה-NFT חוזר? טוקן נמכר ב-16 מיליון דולר
 | 
telegram
(3)

תנודתיות שיא

המסחר בשוק הקריפטו השבוע היה תנודתי במיוחד, אפילו בהשוואה לתנודתיות הגבוהה המאפיינת את המסחר בקריפטו. בשבוע שעבר חשבנו כבר שמחיר הביטקוין התבסס מעל רף ה-70 אלף, אך השבוע הרף הזה נשבר כלפי מטה בחדות ומחיר המטבע הגיע כבר ל-60.9 אלף דולר. בשעות האחרונות, לאחר החלטת הריבית ומסיבת העיתונאים היונית יחסית של נשיא הפד', שוב משתנה המגמה, ומחיר המטבע מתאושש ומגיע כבר לקרוב ל-68 אלף דולר. תנודתיות דומה נרשמה גם באת'ר וברוב מטבעות הקריפטו.

מטבע הסולנה לא עוצר!

בשבוע שעבר הכותרות בישרו על שבירת השיא של כל הזמנים של הביטקוין, מה שקשה לומר על רוב המטבעות האחרים שרובם עדיין רחוקים מאד מהשיאים של 2021, גם בלי הירידות של השבוע האחרון. הריפל לדוגמה נסחר אז במחיר של מעל 1.7 דולר וכעת הוא שווה 0.61, הקרדאנו נסחר כעת תמורת 0.64 לעומת קרוב ל-3 דולר בשיא. האת'ר שוה כעת 3513, אך קודם לכן כבר עבר את ה-4000. אפילו אז הוא היה עדיין די רחוק מהשיא  של 2021 - 4680 דולר.

מי שכן חזר לרמות השיא הוא מטבע הסולנה שהגיע השבוע למחיר 202 דולר ואז נסוג וכעת נסחר תמורת 195 דולר. מבחינת מחיר של מטבע בודד זה עדיין רחוק למדי מהשיא של 249 דולר, אבל כיון שכל הזמן נוצרים מטבעות חדשים, כך שאספקת המטבעות כעת גדולה יותר, שווי השוק הכולל של מטבע הסולנה כעת גבוה יותר מאשר בשיא הקודם, שלא כמו האת'ר ושאר המטבעות. שווי השוק הגבוה ביותר של מטבע הסולנה היה 75 מיליארד דולר, וכעת הוא 86 מיליארד דולר (וקודם לכן כבר הגיע ל-90 מיליארד דולר). כלומר הסולנה בשיא כל הזמנים מבחינת שווי שוק. 

הסולנה הוא המטבע בעל התשואות הגבוהות ביותר מתחילת השנה מבין כל המטבעות המובילים עם עליה של קרוב ל-90% (לעומת 60% בביטקוין, 54% באת'ר 69% בדוג'קוין), וגם בשנה שעברה הוא היה בין המובילים. נכון לעכשיו שום דבר לא עוצר את הראלי בסולנה, עם שבוע נוסף של תשואה דו ספרתית, כשכמעט כל שאר המטבעות האחרים רשמו ירידה בערכם.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הזינוק בסולנה מגיע על רקע העניין הגובר והפעילות המתרחבת על גבי הרשת הזולה והמהירה, למרות הבעיות הטכניות שפוקדות אותה לעיתים. בהמשך הטור ישנן כמה דוגמאות לפרויקטים כאלה שממחישים את העניין הגובר ברשת, כמו גם את הבעיות הטכניות. כעת מטבע הסולנה עקף את מטבע הבייננס קוין, והוא המטבע השלישי בגודלו מבחינת נפח שוק אחרי הביטקוין והאת'ריום. אם מוסיפים את המטבע היציב טית'ר אז הסולנה היא הרביעית.

הפעילות על גבי רשת הסולנה בסוף השבוע התגברה מאד ועברה את הפעילות על גבי האת'ריום מבחינת נפח המסחר. כתוצאה מכך נרשמו עיכובים וכשלונות בביצוע פעולות. העלייה בנפח המסחר נובעת בעיקר מהפעילות במטבעות ה"ממ". הלהיט האחרון בתחום הוא מטבע ה-Book of Meme (BOME) שערכו זינק מ-0 ל-1.45 מיליארד תוך 56 שעות. שווי השוק הנוכחי הוא כ-640 מיליון דולר.

האם יאושרו תעודות הסל על האת'ר?

פסימיות סביב אישור תעודות הסל על מחיר הספוט של האת'ריום. הדדליין של ה-SEC לתשובה ל-2 מתוך 8 הבקשות לאישור התעודה נדחה (שוב) ל-23 במאי. כתוצאה מהדחיה האנליסטים של בלומברג מעריכים שהתעודה בסופו של דבר לא תאושר. האנליסט ג'יימס סיפארט מפקפק בכך שהתעודות יאושרו בסוף, ומציין שכמעט אין תקשורת בין ה-SEC למנפיקות (בניגוד למה שקרה לפני אישור התעודות על הביטקוין). אנליסט נוסף של בלומברג, אריק באלשונאס, מעריך כעת את הסיכוי שהתעודות יאושרו ב-35% לעומת 50% קודם לכן. הוא מציין שהגישה של ה-SEC במקרה זה שונה לחלוטין ממה שהיה בפעם הקודמת, והרשות שומרת על פרופיל מאד נמוך ביחס לאישור.

בנוסף, שני סנטורים (דמוקרטים כמובן) קראו ליו"ר ה-SEC גארי גנסלר שלא לאשר את תעודת הסל והביעו את דאגתם מהפוטנציאל להונאות ומניפולציות בשווקים הקטנים יותר של המטבעות האלטרנטיביים. הם מבקשים שאישור תעודות הסל על הביטקוין לא יהפוך לתקדים לאישור תעודות נוספות. הם גם קראו להרחבת הפיקוח על תעודות הסל שכבר אושרו. אריק באלשונאס טוען בהקשר זה ש-"ההצלחה המטאורית של תעודות הסל על הביטקוין מעצבנת בכירים דמוקרטיים".

ובצד האופטימי נמצא, כרגיל, את חברת סטנדרד צ'רטרד שמפרסמת לאחרונה תחזיות שוריות במיוחד על הביטקוין, וכעת מצרפת גם את האת'ריום לאופטימיות המתפרצת המאפיינת את תחזיותיה ביחס לקריפטו. על פי ניתוח של החברה, במידה ויאושרו תעודות הסל מחיר האת'ריום יכול לזנק ל-8000 דולר עד סוף השנה ול-14 אלף דולר בשנת 2025, פי 4 ממחירו הנוכחי. "האת'ריום כרגע נמצא בין שני אירועים שאנחנו רואים שמקפיצים את מחירו. הוא עבר לאחרונה שדרוג משמעותי, ואישור תעודות הסל של הרגולטור צפוי במאי".

בפידלטי מעדכנים את בקשתם לאישור תעודות הסל על האת'ריום באופן שיתאפשר לעשות סטייקינג על חלק מהנכסים. פעולת הסטייקינג משעבדת את המטבע, אך מאפשרת קבלת תשלום על האחזקה, כך שהיא פוגעת בנזילות מצד אחד אך מאפשרת רווחים מצד שני. שלוש חברות שהגישו בקשות לאישור תעודות הסל על האת'ריום כללו בקשה דומה -  ARK ,21Share ופרנקלין טמפלטון.

חדשות נוספות מהשבוע האחרון

מטבע דיגיטלי יציב משלנו! חברת ביטס אוף גולד הישראלית משיקה פיילוט למטבע יציב הצמוד לשקל בשם BILS שיפעל על גבי רשת הסולנה. בפרויקט משתתפים גם חברת סולנה פאונדיישן וחברת הטכנולוגיה פיירבלוקס ובליווי חברת רואי החשבון EY, והוא מתבצע באישור הרגולטור.

אירוע החציה יגיע ככל הנראה מוקדם מהצפוי. עד לפני מספר חודשים תאריך היעד היה 28 באפריל. כעת ההערכה היא שהאירוע יתקיים ב-15 באפריל, עוד פחות מחודש. אירוע החציה מתקיים בערך אחת לארבע שנים, אך איננו תלוי באמת זמן אלא בקצב יצירת הבלוקים החדשים על גבי הרשת. כל 210 אלף בלוקים חדשים מתבצעת חצייה, והתגמול על כריית בלוק חדש נחתך בחצי.

עם העלייה במחירי הביטקוין נרשמה עלייה בפעילות הכורים מה שגרם להאצה בקצב יצירת הבלוקים והזמן המשוער קוצר בכמה ימים. הכורות יוצרות עוד ועוד כוח חישוב, ואף משמישות מחדש מכונות ישנות שהפכו ללא כדאיות עם הצניחה במחיר הביטקוין לפני שנתיים, וכעת הופכות שוב לרווחיות. כל זה גורם לעלייה בקצב יצירת הבלוקים החדשים. דינמיקה דומה נצפתה לפני ארבע שנים באירוע החציה הקודם.

שגעון ה-NFT חוזר? NFT מסדרת CryptoPunks נמכר תמורת 16.4 מיליון דולר (4850 מטבעות את'ריום). לפני מספר שבועות NFT מאותה הסדרה נמכר תמורת 4500 מטבעות – כ-16 מיליון דולר בזמן הרכישה. המוכר (כנראה מוכרת) רכשה את המטבע בשנת 2021 במטבעות את'ר בשווי 7.57 מיליון דולר, ומרגישה קצת פספוס:
 

After over a year of looking around I feel I've found the right buyer with the right vision to appropriately elevate this asset https://t.co/onngtTumrJ

— Peruggia (@peruggia_v) March 20, 2024
קוינבייס הודיעה כי תשיק בראשון באפריל חוזים עתידיים על שלושה מטבעות נוספים: דוג'קוין, לייטקוין וביטקוין קש. שלושת המטבעות קשורים לרשת הביטקוין, שנחשב לסחורה (קומודיטי), ולכן האישור שלהם הוא עם ה-CFTC, הגוף הרגולטורי שאחראי על חוזים עתידיים וסחורות, ולט עם ה-SEC שקשור לניירות ערך. כך לפחות מקווים בקוינבייס. ה-CFTC פחות "קשוח" מה-SEC בנוגע למטבעות דיגיטליים, ולכן ההשקה הייתה קלה יחסית. בינתיים ה-SEC לא התייחס לאירוע. 

מדור הקריפטו של ביזפורטל
ידיעות הקריפטו שהתפרסמו השבוע בביזפורטל:
קרן הפנסיה השניה בגודלה בעולם מתכוונת לקנות ביטקוין. קרן הפנסיה הממשלתית של יפן, המנהלת נכסים בהיקף של 1.5 טריליון דולר, בוחנת אפשרויות לגיוון הפורטפוליו שלה כאשר אחד הנכסים הפוטנציאליים הוא המטבע הדיגיטלי ששובר שיאים (לכתבה המלאה).

מיקרוסטרטג'י גייסה 600 מיליון דולר באמצעות אג"ח להמרה בשביל לקנות ביטקוין - המניה נפלה ב-16% (לכתבה המלאה).

מה עשו המטבעות גדולים בשבוע האחרון

השבוע, כאמור, נרשמו בעיקר מימושים, אם כי אלו התמתנו בשעות האחרונת. 

ביטקוין  BITCOIN +0.8% BITCOIN 98,851 +0.8% BITCOIN בסיס:98,066 פתיחה:0 גבוה:99,500 נמוך:95,639 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : בסופו של דבר הביטקוין איבד השבוע קרוב ל-7% נכון לשעת כתיבת שורות אלו. מחירו כעת הוא 67.9 אלף דולר למטבע. 

את'ריום  ETHEREUM -0.28% ETHEREUM 3,339 -0.28% ETHEREUM בסיס:3,348.3 פתיחה:0 גבוה:3,429.2 נמוך:3,143.9 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : האת'ריום איבד 11% השבוע והוא נסחר כעת תמורת 3542 דולר.

סולנה (SOL): מטובע הסולנה חזר למקום השלישי עם זינוק שבועי של 15% ועל רקע ירידה של 10% בבייננס קוין. כעת נסחר מטבע אחד תמורת 195 דולר. 

בייננס קוין (BNB): כאמור גם הבייננס התממש לאחר העליות האחרונות וכעת מחירו הוא 554 דולר למטבע. 

ריפל (XRP): לנוכח הראלי במטבעות האחרים הריפל הוא אחד המטבעות המאכזבים מתחילת השנה כשלמעשה הוא נסחר ללא שינוי לעומת מחירו אז, בשונה מהמטבעות הגדולים האחרים שזינקו בעשרות אחוזים. הריפל שווה כעת 0.61 דולר. 

קרדאנו (ADA): הקרדאנו איבד השבוע 15% ומחירו הוא 0.6424. 

הדוג'קוין (DOGE): הדוג'קוין ירד אף הוא ב-8.5% למחיר 0.1532

אבלנש (AVAX): האבלנש הוא המטבע השני שמחירו עלה השבוע, אם כי רק בכ-2%. הוא נסחר תמורת 57.3

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    פוטנציאל לעליות במחירי הדירות קריית חיים מערבית שדרות (ל"ת)
    מירה 22/03/2024 06:30
    הגב לתגובה זו
    1 15
    סגור
  • חיפה עיר בתנופה המחירים בזינוק במיוחד בשכונות החוף (ל"ת)
    מנשה 30/03/2024 06:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    סולנה
    88 21/03/2024 06:37
    הגב לתגובה זו
    1 1
    טכנולוגיה איכותית. אקו סיסטם רחב ויציב.סטייקינג קל שבאמת עובד.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות