"סטיב ג'ובס של הבינה המלאכותית": הכירו את מייסד אנבידיה - ג'נסן הואנג
שיגעון הבינה המלאכותית הפך את מייסד אנבידיה NVIDIA CORP -1.62% NVIDIA CORP 143.53 -1.62% סגירה:0 פתיחה:149.3 גבוה:152.89 נמוך:140.7 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , ג'נסן הואנג, לסוג של כוכב רוק. הואנג הפך פתאום להיות דמות מוכרת לא רק בקרב חובבי הטכנולוגיה וכיום רוב האנשים שתשאלו כנראה יזהו את השם. אנבידיה זינקה בהנהגתו של הואנג לשווי של טריליונים ולמרות חששות שמא מניית החברה עלתה כבר יותר מדי, סביר להניח שהמייסד יצליח להוביל אותה עם הזמן לשיאים חדשים.
אז מי זה בכלל ג'נסן הואנג? היזם, בן ה-61 נולד בטייוואן ובגיל 5 עבר עם משפחתו לתיאלנד. בעקבות המצב במדינה וכאשר מלחמת וייטנאם מתחוללת ממש מעבר לגבול, הואנג נשלח בגיל 10 יחד עם אחיו לקרובי משפחה בארצות הברית. ההתחלה לא הייתה קלה, הדודים שלו שהיו בעצמם מהגרים, רשמו אותם בטעות למוסד לעבריינים צעירים בקנטאקי וג'נסן הצעיר התקשה להשתלב עם בני גילו שאילצו אותו לנקות שירותים.
המצב החל להשתפר כאשר ההורים הגיעו לארה"ב והמשפחה כולה עברה לאורגון, שם ג'נסן הצליח להשתלב קצת יותר. עם זאת, בראיונות שערך מייסד אנבידיה ציין שכילד מופנם, הוא עדיין התקשה מאוד בסיטואציות חברתיות ואחד הדברים שעזר לו עם זה זאת העבודה הראשונה שלו במסעדה שנקראת דנ'יס, כאשר החל לעבוד כמלצר. העבודה במלצרות כפתה עליו להתמודד עם סיטואציות חברתיות ולהשתפר בהן.
לאחר שסיים את התיכון, ג'נסן החל ללמוד באוניברסיטת אורגון תואר ראשון בהנדסה. חוץ מהידע שצבר באוניברסיטה שכנראה עזר לו בהמשך הדרך, היזם הכיר את אשתו לעתיד לורי מילס, שהייתה שותפתו בשיעורי המעבדה. באופן מעניין, את הניסיון הראשון בתעשייה הואנג צבר באחת החברות שמהוות כיום את אחת המתחרות העיקריות של אנבידיה - AMD. תוך כדי העבודה, היזם המשיך בלימודיו וקיבל תואר שני בהנדסת חשמל מסטנפורד ב-1992. שנה לפני שהקים את אחת החברות המדוברות בעולם כיום - אנבידיה.
ענקית השבבים הוקמה בסניף של הרשת שנתנה לו את העבודה הראשונה שלו - דנ'יס, שם נפגש עם חבריו כריס מאלצ'אוסקי וקרטיס פריים. שלושת החברים הקימו את אנבידיה עם הון ראשוני של 40,000 דולר בלבד וכיום הספסל בו השלושה הקימו את החברה הפך להיות מוקד עלייה לרגל לחובבי טכנולוגיה, כאשר מנהל המסעדה מיקם שלט על הספסל שאומר: "שולחן אנבידיה - השולחן שהשיק חברה של טריליון דולר".
אנבידיה הונפקה בשנת 1999, וכשמחיר המניה שלה עלה לראשונה ל-100 דולר, המייסד קעקע את לוגו החברה על הזרוע שלו.
למידה מכישלונות
קשה לשפוט אדם רק מלראות לאן הוא הגיע ולא איך הוא הגיע לשם. מרוב הפירסומים ברשתות וההייפ סביב אנבידיה, קל לשכוח שהחברה ראתה לא מעט משברים וכישלונות לפני שהפכה למעצמת שבבים והגיעה לשווי של יותר מ-2 טריליון דולר. ב-1996 החברה הייתה קרובה לפשיטת רגל, כאשר היא מתקשה להתחרות עם חברות השבבים האחרות. כתוצאה מכך הואנג פיטר מחצית מעובדי החברה.
לא משנה כמה ספרים תקראו, כל יזם מצליח יגיד להם שהשיעורים הכי טובים מגיעים מהמשברים ומהכישלונות, וכך גם במקרה של הואנג. מייסד אנבידיה למד מהמשבר שפקד את החברה איך לקרוא את השווקים טוב יותר ולהבין את הצרכים של הלקוחות. כתוצאה מכך, החברה נטשה את הטכנולוגיות שפיתחה באותה התקופה והימרה על טכנולוגיות שבבים חדשניות שהובילו להצלחה שלה כיום.
בהרצאה בסטנפורד אמר הואנג כי לא משנה באיזה מצב נמצאת החברה, הוא לא מפסיק לחשוב על כישלונות. מייסד אנבידיה הסביר כי לדעתו כל מנהיג טוב צריך לדעת באופן קבוע כמה החברה קרובה לקריסה. "אם אתה לא מפתח חוש כזה למצב החברה, אתה תפשוט רגל".
"עד היום אני משתמש במילים 'כאב וסבל' בשמחה רבה", אמר הואנג בסטנפורד. "אני חושב על המילים האלה בצורה חיובית, כי הן מעצבות את האופי של העובדים ושל החברה, וזו המטרה בסופו של דבר".
הדימיון לסטיב ג'ובס
בכנס האחרון של אנבידיה, הואנג עלה על הבמה ודיבר במשך שעתיים ללא הפסקה על הדור הבא של השבבים של אנבידיה, מחשבי על, תוכנה והפוטנציאל של הבינה המלאכותית. העובדה שבמשך השעתיים הללו הואנג היה לבדו על הבמה, ללא אורחים, ללא בכירים או מפורסמים כלשהם, רק הוא לבדו במשך 120 דקות, הציתה בוול-סטריט את השיח על הדמיון בינו לבין מייסד אפל סטיב גו'בס.
שני היזמים חולקים את היכולת החשובה לדמיין את עתיד הטכנולוגיה ולהפוך אותו למציאות. הואנג הוביל את אנבידיה להיות לא רק החברה המובילה בעיבוד גרפי בתחום הגיימינג אלא גם בבינה מלאכותית ולמידה עמוקה. שני המנהיגים לא רק הגיבו למגמות השוק. הם חזו ויצרו אותם וכך דחפו את החברות שלהם לחדשנות ללא הרף.
יותר מזה. הואנג הפך את האנבידיה למשבשת תעשיות. החברה הפכה להיות חיונית באין ספור תחומים והביקוש למוצריה רק גובר. לשם השוואה, עבודתו של ג'ובס הצליחה לשבש תעשיות רבות כמו מחשוב אישי, מוזיקה וטלפונים ניידים. השניים הראו לעולם שעם החזון והטכנולוגיה הנכונים, אפשר לשנות שווקים קיימים וליצור שווקים חדשים לגמרי.
הדימיון בין השניים קופץ גם בכל הקשור לסגנון המנהיגות התובעני. ג'ובס היה אחד המנהלים התובעניים ביותר, דחק בעובדים לקצה ולא הסכים לקבל פחות ממושלם. הרבה פעמים זה גרם למלחמות - עובדים שמתפטרים בכעס ותובעים את החברה על היחס של גו'בס, אבל זה עזר לו להביא לנו את הטכנולוגיה שהיום הפכה כבר למובנת מאליו. אומנם לא נרשמו עדיין תלונות על סגנון הניהול של ג'נסן, אבל כן צוין שמייסד אנבידיה מתמקד באופן אינטנסיבי בחדשנות ומצוינות ומהווה מנהיג כריזמטי ובעל חזון שמצליח לעורר השראה בעובדים שלו לפרוץ את הגבולות של מה שחשבו שאפשרי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.סכנה עולמית לאנושות כל הבינה הזוהאמיתי 24/03/2024 19:44הגב לתגובה זו1 3בסוף יגמרו ב0סגור