בשורות מדאיגות לתעשיית הקריפטו מבית המשפט

מחיר הביטקוין מראה סימני חולשה באזור ה-70 אלף דולר, האם התיקון בדרך? שופטת פדרלית מצדדת בעמדת ה-SEC שמטבעות קריפטו הם ניירות ערך ומעוררת דאגה בתעשייה; תביעות של מיליארדים נגד KuCoin ונגד ריפל בשבוע לא טוב מבחינה משפטית לתעשיית הקריפטו
 | 
telegram
(4)

הראלי נעצר? הביטקוין מתקשה ליצור שיאים חדשים

השבוע זינק הביטקוין שוב מעל מחיר של 70 אלף דולר, אך לאחר מכן חזר להיסחר מתחת הרף הזה הטריגר לעליות הפעם הגיע מלונדון. בורסת לונדון הודיעה כי תאפשר השקת תעודות העוקבות אחר מחיר הביטקוין והאת'ר מסוג ETN (Exchange traded notes). בקשות להשקת המכשיר יוגשו החל מה-8 באפריל וצפויות להתחיל להיסחר חודש אחר כך. הבורסה דורשת שהתעודות יגובו בנכסים אמיתיים (כלומר ביטקוינים) שישמרו בארנקים קרים. הדרישה הזו כמובן עשויה להגדיל שוב את הביקוש למטבעות הללו. מכשירי ההשקעה הללו יהיו זמינים רק למשקיעים מקצוענים.

השפעת הבשורה הטובה הייתה כאמור קצרת טווח והביטקוין חזר להיסחר מתחת למחיר של 70 אלף דולר. נראה שהביטקוין מתקשה לקבוע שיאים חדשים לאחר הראלי האחרון, וייתכן שהשוק מוכן למימוש מסויים. מצד שני אירוע החציה צפוי להתרחש בשבועיים הקרובים ויכול להיות הטריגר הבא להמשך העליות. 

בשורות מדאיגות מבתי המשפט

קוינבייס הפסידה את השלב הנוכחי במאבק המשפטי נגד הרשות לניירות ערך האמריקאית (SEC). ב-SEC טוענים שקוינבייס מבצעת פעולות סליקה, משמשת כברוקר וכזירת מסחר ללא רישום מתאים. קוינבייס ביקשה לדחות את התביעה על הסף מסיבות שונות. שופטת פדרלית קבעה  לגבי מרבית סעיפי כתב האישום שטיעוני הרשות "מתקבלים על הדעת" ומספיקים כדי להורות לקיים את המשפט. השופטת כן דחתה על הסף את התביעה ביחס לארנק הדיגיטלי של קוינבייס. השופטת אמרה שאמנם יש בסיס לטענת ה-SEC שחלק מהטוקנים שנמצאים בארנק של קוינבייס עונים להגדרה של "חוזי השקעה", אבל לא נראה שקוינבייס פועלת כברוקר בתחום זה. מניית החברה הגיבה בירידה של כמעט 4% ביום המסחר האחרון והיא רחוקה כעת בכ-10% מהשיא השנתי.

ב-SEC מברכים על החלטת השופטת: "בית משפט נוסף מכיר בכך שבעוד המושג קריפטו הוא חדש יחסית, מסגרת העבודה שבה בתי המשפט השתמשו כדי לזהות ניירות ערך קרוב ל-80 שנה עדיין בתוקף". השופטת אכן לא הסתפקה בהעברת המקרה לדיון בבית המשפט אלא הוסיפה כמה הערות שתומכות בצורה ברורה בטענה הידועה של ה-SEC שמטבעות דיגיטליים הינם ניירות ערך.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

העמדה של השופטת מתנגשת גם עם טענה אחרת של תעשיית הקריפטו כנגד ה-SEC. מוקדם יותר השבוע קרן החינוך ל-DeFi, אחד הגופים הפעילים בתעשיית הקריפטו, תבעה את ה-SEC על כך שלדבריה הוא לא מפרסם כללי מדיניות ברורים ביחס לקריפטו, בעוד טענת ה-SEC היא שהכללים הרגילים של ניירות הערך תקפים גם בנוגע לקריפטו ואין צורך ביצירת כללים חדשים. זו גם הייתה אחת הטענות של קוינבייס בבקשה לדחיית התביעה על הסף, אך השופטת לא קיבלה את הטענה בסופו של דבר: "ה-SEC לא הודיע על מדיניות רגולטורית חדשה, אלא פשוט מעורב ביישום אינטנסיבי של הסטנדרטים הקיימים" קבעה. 

תביעות ממין זה אכן צולחות בדרך כלל את המשוכות הראשונות ומגיעות לבית המשפט, אך לא בהכרח מתקבלות שם, כפי שקרה במקרה דומה עם חברת ריפל. הפרטים נידונים לעומקם רק בתביעה עצמה. יחד עם זאת העמדה הברורה של השופטת שטענה שמטבעות הקריפטו "נופלים בקלות" בהגדרה של ניירות ערך מעוררת דאגה בתעשייה ויכולות להיות לה השלכות הרבה מעבר למקרה הפרטי של קוינבייס.
 


זהו רק אחד מהמקרים שנידונים כעת בבתי המשפט השונים ברחבי ארצות הברית ועתידים לקבוע את עתידם של מטבעות הקריפטו במדינה. בתי משפט שונים קבעו בעבר קביעות שונות ומנוגדות ביחס למטבעות הקריפטו. הניצחון הגדול של תומכי הקריפטו עד כה היה במקרה של הריפל, בו השופט קיבל את הגדרותיהם העקרוניות, אך הם נחלו הפסדים במקרים אחרים. זה האחרון שבהם שנראה כמשמעותי למדי עם אמירות ברורות של השופטת. ייתכן שהמעמד הסופי של המטבעות יקבע בסופו של דבר רק בבית המשפט העליון או לחלופין בעזרת חקיקה חדשה שתגיע ככל הנראה רק לאחר הבחירות הקרובות בארצות הברית בסוף השנה, ודי תלויה בזהות המנצח. בעוד הדמוקרטים מעודדים התערבות ממשלתית וחקיקה אנטי קריפטו, הרפובליקנים יותר תומכים בחרויות הפרט גם בתחום זה. 

תביעה נוספת בשווי מליארדי דולרים הוגשה השבוע על ידי תובעי משרד המשפטים האמריקאי נגד חברות קריפטו נוספת, KoCoin. החברה ושניים מייסדיה הואשמו בהפרת החוקים נגד הלבנת הון. על פי התביעה מפעילי הבורסה שיקרו למשקיעים ביחס לפעילות בארצות הברית, וכן לא נרשמו כנדרש ברשויות האמריקאיות ולא הפעילו תוכנית למניעת הלבנת הון. לטענת התביעה, בכך שהחברה לא נרשמה למערכות זיהוי הלקוחות היא "איפשרה ושמשה בפועל ככלי להלבנת כספים וכצנור לכספי פשיעה".

אל משרד המשפטים האמריקאי הצטרפה הוועדה למסחר בסחורות וחוזים עתידיים (CFTC) עם תביעה נוספת בטענה שהחברה, שמאפשרת מסחר בחוזים עתידיים, לא נרשמה כחוק בוועדת המסחר לחוזים עתידיים, ולא הפעילה את המנגנון הנדרש לזיהוי הלקוחות (KYC). בעקבות התביעות נוצר גל של משיכות מהבורסה, ועד כה משכו הלקוחות כמיליארד דולר.

גם המשפט נגד הריפל טרם הסתיים, למרות נצחונות מסוימים לחברה בדרך, ישנם מקרים בהם השופטים הצדיקו את עמדת ה-SEC. השבוע הגיש ה-SEC הערכה לבית המשפט לפיה חברת ריפל יכולה לשלם 1.95 מיליארד דולר כקנס. עורך הדין של ריפל הגדיר את ההצעה כניסיון לאיים על החברה.

תעודות הסל על האת'ר

דעות מעורבות לגבי אישור תעודות הסל על האת'ר. חברת גרייסקל נשארת חיובית בהערכותיה למרות מה שנראה כשקט חשוד מצד ה-SEC. לדברי קריייג סאלם, מנהל בכיר בגרייסקל הרבה מהבעיות שקשורות להשקת תעודות הסל על מחיר הספוט של האת'ר כבר נפתרו עם השקת תעודות הסל על הביטקוין.

נושא שקיים במקרה של האת'ר ולא בזה של הביטקוין הוא היכולת לעשות סטייקינג שיניב רווחים שוטפים על עצם האחזקה. חלק ממגישי הבקשה ביקשו לכלול את האפשרות הזו בתעודות הסל ויצטרכו למצוא את הדרך הנכונה לעשות זאת. גם פה, חוסר התגובה של ה-SEC נראה חשוד. 

כפי שראינו בשבוע שעבר בבלומברג פחות אופטימיים והאנליסטים של סוכנות הידיעות מעריכים את הסיכוי לאישור התעודות במאי ב-25%. אל התחזית הפסימית מצטרפים כעת גם בחברת GSR הפעילה בשוק הקריפטו. בינואר הערכת החברה לסיכוי לאישור התעודות במאי עמדה על 75% וכעת היא השתנתה ל-20% בלבד. בחברה מעריכים כי התעודות יאושרו בסופו של דבר אבל רק לקראת שנת 2025.

גם מנכ"ל בלקרוק לארי פינק התבטא בנוגע לתעודות הסל הללו. לדבריו גם אם האת'ר יוגדר בסופו של דבר כנייר ערך עדיין ניתן יהיה להשיק תעודות סל על המטבע, על אף העלייה בדרישות הרגולטוריות שינבעו מהגדרה כזו.

יש גם ידיעות חיוביות לקוינבייס השבוע. בייס, רשת הלייר 2 שלה שפועלת על גבי רשת האת'ריום התחילה את פעילותה ברגל שמאל עם מעט מאד עניין, אך לאט לאט צוברת נפח ופעילות. ערך הנכסים הכלוא ברשת הכפיל את עצמו בחודש האחרון ועבר את נקודת הציון של 2 מיליארד דולר. ב-27 לפברואר הגיע ערך הנכסים למיליארד דולר לאחר 226 ימים של פעילות, את המיליארד השני השיגה הרשת תוך 25 ימים נוספים בלבד. כמו הסולנה, גם הבייס נהנה מפעילות של מטבעות "ממ", הבולטים שבהם הם DEGEN, TYBG ו BRETT.
 

מה עשו המטבעות גדולים בשבוע האחרון

שבוע תנודתי נוסף במטבעות העיקריים עם תנודות תוך שבועיות חריפות למדי, אך בסופו של דבר השינויים השבועיים לא משמעותיים, חוץ ממטבע אחד. 

ביטקוין  BITCOIN -0.78% BITCOIN 98,694 -0.78% BITCOIN בסיס:99,470 פתיחה:0 גבוה:99,800 נמוך:97,236 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : בדקות אלו הביטקוין נסחר תמורת כ-69.5 אלף דולר, שינוי של 2% מהזמן המקביל בשבוע שעבר. 

את'ריום  ETHEREUM +2.34% ETHEREUM 3,396.5 +2.34% ETHEREUM בסיס:3,318.7 פתיחה:0 גבוה:3,406 נמוך:3,262.3 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : האת'ר נסחר ללא שינוי לעומת מחירו לפני שבוע - 3500 דולר למטבע. 

בייננס קוין (BNB): שוב חילופי מוקמות בין הבייננס לסולנה. מטבע הבייננס קוין עלה השבוע ב-3% וחזר למקום השלישי עם מחיר של 574 דולר למטבע. 

סולנה (SOL): הסולנה נסחרת כעת תמורת 186 דולר למטבע, כ-3% פחות ממחירה לפני שבוע. למרות המימושים בסולנה הפעילות ברשת ממשיכה להיות גבוהה בעיקר סביב פעילות מטבעות ה"ממ" כמו BONK , WIF שזינקו כבר לשווי של מעל מיליארד דולר, ומטבעות נוספים ששויים כבר מאות מיליוני דולרים. 

ריפל (XRP): הריפל בינתיים לא הגיב באופן משמעותי לחדשות מבית המשפט. מחירו זהה למה שהיה לפני שבוע - כ-0.61 דולר למטבע. 

דוג'קוין (DOGE): עוד חילופי מקומות ברשימת המטבעות הגדולים. הדוג'קוין עקף את הקרדאנו לאחר שזינק השבוע ב-25% נוספים והגיע כבר לשווי שוק של 27.3 מיליארד דולר והוא נסחר במחיר של 0.19 דולר. 

קרדאנו (ADA): הקרדאנו שאיבד את מקומו לדוג'קוין עלה השבוע בכ-1% למחיר של 0.647 דולרל מטבע ושווי שוק של 23 מיליארד דולר. 

 אבלנש (AVAX): האבלנש איבד השבוע 5% למחיר של 54 דולר

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    הביטקוין זה כסף לעבריינים בלבד (ל"ת)
    ירון,, 28/03/2024 15:27
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • זה פשוט לא נכון
    אדם 02/04/2024 13:53
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה שאמרת לא נכון עובדתית. יש גורמים חוקיים לגמרי שמחזיקים בביטקוין. גם בישראל ובכל העולם. יש גופים בישראל שמוכרים וקונים ביטקוין (וגם תעודות סל של ביטקוין) שהם לגמרי מוסדרים רגילטורית וכחוק. ניתן בארץ לבצע בביטקוין עסקאות נדל"ן, לרכוש רכב, שירותי עו"ד וגם פלאפל.
    סגור
  • 1.
    ניירות ערך ללא ערך (ל"ת)
    נננ 28/03/2024 07:31
    הגב לתגובה זו
    3 1
    סגור
  • הפוך חביבי: יש ערך ללא נייר (ל"ת)
    עוד אחד 28/03/2024 09:01
    הגב לתגובה זו
    3 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות