ג'יי פי מורגן: הבינה המלאכותית תאיץ את הביקוש לנחושת
הביקוש הגואה לבינה מלאכותית עשוי להחמיר משמעותית את המחסור בנחושת בעשור הקרוב, כך לפי ג'יי פי מורגן. הנחושת מהווה מרכיב חיוני לשדרוג תשתיות חשמל בעקבות המוליכות החשמלית של המתכת והעלות הנמוכה יחסית.
ככל והבינה המלאכותית תמשיך להתקדם כך היא תדרוש יותר אנרגיה, מה שיגרום למרכזי הנתונים לחדש את המערכות שלהם על מנת שיצליחו לעמוד בעומסים. הביקוש המצטבר מבינה מלאכותית "מדגיש כבר עכשיו את המחסור הצפוי בנחושת במשך העשור", כתבו בג'יי פי מורגן. "ההשלכות על הביקוש העתידי לנחושת הן משמעותיות".
בתרחיש הבסיס של סוכנות האנרגיה הבינלאומית לצמיחה שנתית של 15% בהספק במרכזי נתונים, הבינה המלאכותית צפויה לגרום לביקוש מצרפי של 2.6 מיליון טון נחושת עד 2030. אפילו ללא הביקוש מ-AI, בג'יי פי מורגן חזו מחסור מצטבר של 4 מיליון טון במתכת עד 2030.
"הניתוח שלנו מצביע על כך שהביקוש לנחושת במרכזי נתונים עלול להשפיע משמעותית על הצמיחה ארוכת הטווח בביקוש לנחושת", כתבו בג'יי פי מורגן. "אנו מאמינים שההתפשטות של מרכזי הנתונים, מטבעות הקריפטו ובינה מלאכותית עשויה להוביל לצריכת חשמל גבוהה יותר וגם לביקוש גובר לציוד חשמל כמו שנאים".
בנוגע לעומסי העבודה של בינה מלאכותית, אנבידיה ציינה בעבר כי שני מעבדים גרפים (GPU) יכולים לעשות את העבודה של אלף מעבדים רגילים (CPU) בשבריר מהעלות והאנרגיה. למרות זאת, הביצועים המשתפרים של המעבדים הגרפים גורמים לצריכת אנרגיה גבוהה יותר כאשר המפתחים מוצאים דרכים יצירתיות להשתמש בבינה מלאכותית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה