תקדים בארה"ב: עונש על שימוש במידע לצורך רכישת מניות בחברה מתחרה
בית המשפט בארצות הברית קבע כי שימוש במידע פנים לצורך רכישה או מכירה של מניות של חברה אחרת הינו עבירה על החוק. מדובר בפסק דין תקדימי אותו ניהלה רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) כנגד מנהל בחברת ביוטכנולוגיה, אשר רכש מניות של החברה המתחרה, לאחר שנודע לו על עסקת רכישה של החברה בה עבד.
בשבועיים האחרונים עקבו עורכי דין, משפטנים ומשקיעים בארצות הברית אחרי התיק שניהלה רשות לניירות ערך האמריקאית מול מתיו פאנוואט, בגין מה שזכה לכינוי "מסחר בצל". על פי התביעה, באוגוסט 2016 השקיע פאנוואט יותר מ-117,000 דולר, כמעט מחצית משכרו השנתי, באופציות רכישה בחברת Incyte, המתחרה של החברה בה עבד. הוא ביצע את הרכישה שבע דקות בלבד לאחר שקיבל דוא"ל ממנכ"ל החברה בה עבד, Medivation, בו נכתב שענקית הפארמה פייזר מעוניינת ברכישה שלה. למחרת, הודיעה פייזר על העסקה לרכישת Medivation תמורת 14 מיליארד דולר, מהלך שהעלה את מחיר המניות של החברה המתחרה, Incyte.
לטענת עורכי הדין של ה-SEC, פנוואט ניצל את היותו חלק מ"המעגל הפנימי" בחברה הביוטכנולוגית, כדי לבצע הימור "משתלם על עסקה סבירה". לדבריהם, פאנוואט היה סוחר מתוחכם ש"ידע בדיוק מה הוא עושה. הוא ביצע הימור בסיכון גבוה עם תגמול גבוה, אלא שזה לא היה מסוכן עבורו כי הוא ידע מה הולך לקרות", טענו עורכי הדין. מנגד עורך דינו של פאנוואט, שהוא סחר באופציות של Incyte, משום שהוא האמין שהן לא מוערכות דיו, "הראיות יראו שכל תיק ה-SEC הוא ניסיון להכניס לראשו של מר פאנווט מחשבות שלא היו שם כשהוא ביצע את העסקאות".
אלא שחבר המושבעים בסן פרנסיסקו לא התרשם מהטענות של עורכי דינו של של פאנווט, וקבע כי הוא ביצע הפרה של מדיניות הסחר במידע פנים. פסק הדין, מהווה תקדים שכן לראשונה נקבע בארצות הברית, ששימוש במידע פנימי לצורך רכישה של מניות אחרות הינו עברה על החוק. מה שעשוי לפתוח את הדלת בפני תביעות עתידיות דומות מצד רשות ניירות ערך האמריקאית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
העמוד