לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים
שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר בסימן פרסום נתוני מדד המחירים לצרכן (האינפלציה) לחודש מרץ ביום רביעי. בוול סטריט מצפים לעלייה חודשית של 0.3%, מה שיצביע על אינפלציה שנתית של 3.4%. מדד מחירי הליבה צפוי גם הוא לעלות ב-0.3% חודשית וב-3.7% שנתית.
מדובר בנתון חשוב שיצטרף למאגר הנתונים של הפד' על מנת לגבש את החלטת הריבית שלו שצפויה להתפרסם ב-1 במאי. עם זאת, נראה כי הסיכויים שהפד' יודיע על הורדת ריבית, שעומדת כעת על 5.5%, בהחלטתו הקרובה עדיין נמוכים למדי. יו"ר הפד', ג'רום פאוול, מקפיד להדגיש בכל הזדמנות את הדביקות של האינפלציה ואת העובדה שעדיין לא הצטברו מספיק נתונים שנותנים לפד' ביטחון שהאינפלציה תחת תחת שליטה מוחלטת ולא תתפרץ מחדש.
הפד' עדיין מהלך בין הטיפות של עליית האינפלציה ואינו ממהר להוריד את הריבית לפני שהוא מרגיש מספיק בטוח שהדבר לא יביא לעליית האינפלציה מחדש. ג'רום פאוול, יו"ר הפד', דיבר בעבר כי הוא צופה 4 הורדות ריבית במהלך השנה אך לאור עליית האינפלציה גוברות ההערכות כי לבסוף תהיינה 3 הורדות ריבית השנה.
ביום רביעי יפורסם הדוח הכספי של ענקית התעופה דלתא איירליינס וביום שישי תחל עונת הדוחות של וול סטריט באופן רשמי ותיפתח כמיטב המסורת עם דוחות הבנקים בהם סיטי בנק, בלאקרוק, וולס פארגו וג'יי.פי מורגן. בתחילת השבוע הבא יפורסמו הדוחות של שאר הבנקים. דוחות הבנקים הם אירוע חשוב בוול סטריט - הם מעניקים ראיית מאקרו על מצב הכלכלה האמריקאית והם חשובים במיוחד בעתות כמו אלו כאשר המלחמה של הפד' באינפלציה באמצעות העלאות הריבית טרם תמה.
נתוני מאקרו בולטים שיתפרסמו השבוע:
רביעי - נתוני מדד המחירים לצרכן (האינפלציה) לחודש מרץ.
חמישי - מדד המחירים ליצרן (PPI), מספר דורשי עבודה חדשים, החלטת הריבית באיחוד האירופי (צפי שתישאר על 5.5%).
שישי - מדד האמון הצרכני של מישיגן.
יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון מוסרים כי "מכלול נתוני התעסוקה בחודש מרץ מצביע על התרחבות בפעילות. בחודשים הקודמים ניתן היה לטעון שהנתונים היו "מעורבים" (חולשה בסקר משקי הבית, תיקונים אחורה כלפי מטה, ירידה בשעות העבודה וכו'). הפעם זה נראה אחרת: חל גידול של 303 אלף מועסקים בחודש מרץ (הצפי היה ל-200 אלף), עם תיקונים כלפי מעלה של 22 אלף מועסקים בחודשים ינואר-פברואר. הסקטור העסקי הוסיף 232 אלף מועסקים במרץ (הצפי: 170 אלף). מספר שעות העבודה הממוצע בשבוע עלה ל-34.4 שעות מ-34.3, אינדיקטור חיובי לפעילות הכלכלית.
"בנוסף, שיעור האבטלה ירד ל-3.8% מ-3.9% תוך כדי גידול בשיעור ההשתתפות ל-62.7% מ-62.5%. בניגוד לסקרים קודמים, חל גידו למהיר של עובדים בסקר משקי הבית. השכר לשעת העבודה עלה ב-0.3% וב-4.1% שנה אחרונה, התמתנות קלה מ-4.3% לפני חודש. עדיין מדובר בקצב גידול מעט מהיר יחסית ליעד האינפלציה של 2% (בהנחה של פריון סביב 1.5%-1%). נתון נוסף מתחילת השבוע: מספר המשרות הפנויות נותר יציב בפברואר ושיעור המשרות הפנויות (מסך כוח העבודה) נותר יציב על 5.3% זה החודש השלישי ברציפות. גם מספר ההתפטרויות נותר יציב. אין סימני הרעה בשוק העבודה. לאחר פרסום נתוני התעסוקה, התשואות בשוק האג"ח עלו וכעת השוק מגלם הורדת ריבית ראשונה על ידי הפד רק בחודש ספטמבר. כפי שכתבנו לפני מספר שבועות, בהתקרב למועד הבחירות הפד יתקשה להתחיל להוריד את הריבית כדי לא להיתפס בתור "משפיע" על תוצאות הבחירות. התמתנות באינפלציה עם חולשה בפעילות תומכת בהורדת ריבית בחודש יוני".
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב: "אופטימיות מנכ"לי החברות בארה"ב לגבי הצמיחה בשנה הקרובה עלתה במרץ לרמה הגבוהה ביותר מאז אמצע 2021. לסקר יש קשר הדוק לרמת הפעילות בכלכלה, כפי שנמדדת ע"י מדד האינדיקאטורים המובילים. חוזק הכלכלה בא לידי ביטוי בנתוני שוק העבודה לחודש מרץ שמשקפים בין היתר שיפור בקצב תוספת המשרות החדשות, במדד מנהלי הרכש בתעשייה ובנתוני הצריכה. לפי המודלים של הפד' ואחרים, גם ברבעון הראשון הצמיחה במשק האמריקאי תהיה ברמה יחסית גבוהה של 2.5%-3% אחרי הצמיחה בשיעור 4.9% ו-3.4% בשני הרבעונים הקודמים.
"שוק המניות זקוק במיוחד להורדת ריבית כאשר כלכלה נחלשת. בכלכלה חזקה הוא יכול לשגשג גם בסביבת ריבית גבוהה יחסית. דווקא בתקופות של ריבית גבוהה שוק המניות האמריקאי השיג בדרך כלל שיפור בביצועים בזכות הצמיחה הגבוהה. בנסיבות הנוכחיות אולי עדיף אפילו לשוק המניות שהפד' לא יסתכן בהורדת ריבית שעלולה להחזיר אינפלציה ולחדש עליות ריבית בתסריט שיזכיר את שנות ה-70. העלייה האחרונה במחירי הנפט על רקע סיכוני המלחמה במזה"ת מגבירה את הדמיון עוד יותר. לעומת זאת, הפחתת סיכוי להורדת הריבית כמובן מקטינה אטרקטיביות לשוק האג"ח. התשואה ל-10 שנים בארה"ב עוקבת באופן די הדוק אחרי התחזית לריבית הפד' בסוף 2024 הגלומה בחוזים. לאחרונה נפתח שם פער של כ-0.4% שמסמן סיכון להמשך עליית התשואות הארוכות. שורה תחתונה: נוכח הפחתת הסיכוי להורדות הריבית בארה"ב כדאי להוריד חשיפה למח"מ ברכיב האג"ח בתיק אמצעות הקטנת חשיפה לשוק האג"ח האמריקאי".
מבנק הפועלים נמסר: "עלייה בתשואות האג"ח בארה"ב, והפחתת הריבית הראשונה מתרחקת. תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים עלתה מרמה של 4.2% ל-4.4%, הרמה הגבוהה ביותר מאז נובמבר אשתקד. התשואה לשנתיים עלתה מ-4.62% ל-4.75%. ההסתברות להורדת ריבית ראשונה ביוני פחתה ל-54% מ-67% לפני שבוע, והשווקים מגלמים בהסתברות של 94% הורדת ריבית בחודש יולי השנה. עד סוף השנה שוק ההון צופה בין שתיים לשלוש הפחתות ריבית, כך שהריבית תגיע בסוף 2024 לרמה של בין 5.00%-4.75%".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.עליות, המלחמה מאחורינו (ל"ת)מ 07/04/2024 18:36הגב לתגובה זו5 0סגור
-
1.הנצחון המוחלט של חמאסביבי מתקפל 07/04/2024 18:22הגב לתגובה זו9 2הבורסה תעלה כאילו זה פלסטין ולא ישראל. מנהלי הקרנות אפסיםסגור