"התחדשות עירונית הפכה למוצר מבוקש, אבל זה עדיין לא מספיק"

שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף, התייחס להתפתחות השוק והודה כי הערים שצריכות להתחדש נמצאות בפריפריה: "לשם נביא את זה". מנכ"ל ?הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית: "רוצים להפיץ טוב מול הרוע, ולבסס בנייה ותקומה"
 | 
telegram

"התחדשות עירונית הפכה למוצר מבוקש ונושא מהותי שמעסיק את כל העולם המערבי, הנתונים בישראל חיוביים אבל זה לא מספיק, הערים שצריכות להתחדש נמצאות בפריפריה ולשם נביא את זה". כך אמר ​שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף במהלך כנס של הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית.

הכנס התקיים תחת הכותרת "התחדשות עירונית – שיח אקדמיה וממשלה" ובו נטלו חלק מובילי המדיניות ומבצעיה בשטח מטעם המדינה ומרצים רבים, שדנו בין  היתר בהשפעה על סביבת המגורים לאחר סיום פרויקט ההתחדשות. 

גולדקנופף, פתח את הכנס ואמר: "התחדשות עירונית הפכה למוצר מבוקש ונושא מהותי שמעסיק את כל העולם המערבי, הנתונים בישראל חיוביים אבל זה לא מספיק, הערים שצריכות להתחדש נמצאות בפריפריה ולשם נביא את זה. קורת גג זה צורך בסיסי לכל אדם. התחדשות עירונית עם כל היתרונות אינה תהליך פשוט, ולמרות זאת אנחנו רואים לאט לאט תהליך שהפך ליעיל וראוי, כאשר היום הזה הוא עוד הזדמנות לקידום של כיווני מחשבה חדשים וקידום התחום".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, אלעזר במברגר, אמר: "העיסוק שלנו בהתחדשות זו שליחות, ובמיוחד בימים אלו בהם אנו רוצים להפיץ טוב מול הרוע, ולבסס בנייה ותקומה מול מי שרצו להחריב ולהרוס. הרשות הממשלתית היא גוף צעיר שמאסדר את התחום הצומח ביותר בנדל"ן הישראלי, ואנחנו רוצים להפעיל את הכלים הכבדים שבידינו באופן אחראי ומדויק. חלק מזה הוא המפגש היום, במסגרתו יוצגו עבודות מחקר המשקפות מגוון של רעיונות ודעות, חלקן עוסקות בנושאים שעולים תדי בפעילות היום יומית שלנו, וחלקן מטרתן לפתוח את הראש לכיוונים חדשניים".

במהלך הכנס התקיים דיון סוער על היבטים של צדק חברתי בהתחדשות עירונית, אותו הנחה אלעזר במברגר, שבפתח הדיון ציין שמניסיונו בכמה משרדים ממשלתיים, לא קיימת תכנית ממשלתית שמצליחה לשנות באופן כל כך עמוק את איכות החיים של משפחות שלמות. בהמשך הדיון הציגו הדוברים עמדות שונות, בהן ד"ר רינה דגני, ממכון גיאוקרטוגרפיה, שציינה כי מיעוט מתוך הדיירים בבניינים שעברו התחדשות הם דיירים שחזרו אל הבניין, והציעה לבצע חשיבה מחודשת ולהסיט את הדגש בהתחדשות לחיזוק ועיבוי לעומת הליכי ההריסה והבנייה מחדש. ד"ר מירב אהרון גוטמן, מהטכניון, סברה כי הגישה הרווחת שבעלי הדירות הם קורבנות חלשים היא טעות, שכן יש תופעה גדולה של מינוף עצמי בפרויקטים כאלו, והם מצליחים לקדם מוביליות חברתית של משפחות רבות. 

עוד התייחסו הדוברים בכנס לנושא יצירת ציפוף אופטימאלי, גם בהתייחסות לטרנדים ומחקר השוואתי בכמה מדינות בעולם, לשימוש בכל מיני שטחים עליהם עוד לא פותחה תורת התייחסות סדורה, כמו גגות של בניינים ועוד.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות