לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים

עונת הדוחות תחל באופן רשמי; בין המדווחות הבולטות - הבנקים, נטפליקס, TSM, ג'ונסון & ג'ונסון, יונייטד איירליינס, פרוקטר & גמבל
 | 
telegram

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר בסימן פתיחת עונת הדוחות באופן רשמי, זאת לאחר שחלק מהבנקים, הראשונים לדווח, החלו לפרסם את דוחותיהם ביום שישי ושאר הבנקים ימשיכו מחר כמו גם חברות גדולות נוספות.

עונת הדוחות תספק מבט מאקרו על מגמת ההתייצבות של החברות בוול סטריט בעולם בו הריבית עדיין גבוהה והאינפלציה טרם חלפה. בכך נוכל להיווכח אילו סקטורים הצליחו ביתר שאת לעבור את הרבעון החולף בצל אי-היציבות הכלכלית ואילו סקטורים גילו קשיים. חשוב להדגיש כי עונת הדוחות והביצועים הפיננסיים של החברות אינם משפיעים על הפד' כאשר הוא מתכנס לגבש את החלטת הריבית שלו שכן הוא מסתמך על נתוני מאקרו כלכליים בלבד כמו מדד המחירים לצרכן (שמושפע בין ביתר ממחירי המוצרים שהחברות הנסחרות מספקות), שיעור האבטלה, הייצוא, הייבוא ועוד.

כריס סנייק, אסטרטג השקעות ראשי בפירמת וולף צופה שחברות ה-S&P 500 יעקפו את צפי האנליסטים בצד הרווח למניה בממוצע ביו 4%-5%, והוא מציין שהתחזית הזאת סבירה במיוחד בעיקר בגלל העובדה שהאנליסטים המסקרים את החברות הורידו את התחזיות שלהם לרבעון הראשון ב-2.5% בממוצע במהלך השנה האחרונה, מה שיקל על החברות לעקוף את התחזיות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

דוחות השבוע:
שני - גולדמן זאקס, צ'ארלס שוואב.
שלישי - בנק אוף אמריקה, מורגן סטנלי, ג'ונסון & ג'ונסון, יונייטד איירליינס.
רביעי - USbancorp, אלקואה, ASML.
חמישי - TSM, נוקיה, KeyBank, נטפליקס, אלסקה איירליינס.
שישי - אמריקן אקספרס, פרוקטר & גמבל.

נתונים מרכזיים שצפויים להתפרסם השבוע:
שני - המסחר הקמעונאי (מרץ).
שלישי - הייצור התעשייתי והתחלות ואישורי בנייה (מרץ), שיעור האבטלה בבריטניה (צפי לעלייה ל-4%).
רביעי - מדד המחירים לצרכן (האינפלציה) לחודש מרץ בבריטניה (צפי לירידה ל-3.1%), מדד המחירים לצרכן (האינפלציה) לחודש מרץ באיחוד האירופי (צפי לירידה ל-2.4%).
חמישי - מספר דורשי העבודה.

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון מוסרים כי "מחירי הדיור (שכירות) ממשיכים לעלות בקצב מהיר מדי: 0.4% במרץ (5.7% שנתי) וסביב 0.5%-0.4% ב-11 החודשים האחרונים. רבים ציפו להתמתנות על רקע אינדיקטורים שונים (יד 2 – Zillow) מתחילת 2023, אך ההתמתנות הייתה מאד מתונה. כעת, סקר Zillow מצביע על האצה במחירי השכירות (3.57% שנה אחורה עד מרץ 24, לעומת אפס ביולי 2023). ברקע מחירי הבתים Case-Shiller ממשיכים לעלות. קשה לצפות להתמתנות בקצב עליית מחירי השכירות בקרוב. 

"מחירי הסחורות (מוצרים) ממשיכים למתן את האינפלציה וירדו ב-0.2% בחודש מרץ (0.7%- שנתי) עם ירידה של 1.1% במחירי רכבים משומשים. השאלה עד מתי? בעולם מסתמנת עלייה מתונה במחירי הסחורות, וצפויה השפעת שיבושים בהספקה כתוצאה מקריסת גשר בולטימור ושיתוק הנמל. כדאי לשים לב לדיווחים של התעשיינים אשר צופים עליות מחירים במדד מנהלי הרכש של חודש מרץ. הכלכלנים אשר לא ויתרו על האפשרות של הורדת ריבית הפד' בשליש האחרון של השנה מציינים שאינפלציית הליבה PCE) מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד') עשויה להיות נמוכה יותר מאינפלציית CPI. שני סעיפי מדד חשובים נמדדים אחרת ב-PCE: ביטוח רכב ושירותי בריאות, כך אינפלציית הליבה PCE עשויה לעלות ב-0.3% ולא ב-0.4%.

"נתונים אחרים בארה"ב היו מעורבים. מספר דורשי העבודה החדשים ירד ב-11 אלף איש ל-211 אלף, אך מדד האמון הצרכני של מישיגן ירד ב-1.5 נקודות במחצית הראשונה של אפריל. ציפיות האינפלציה שנה קדימה עלו ל-3.1% מ-2.9% והציפיות ל-5 שנים קדימה עלו ל-3% מ-2.8%, מה שצפוי להדאיג את הפד'. בהסתכלות כוללת, הורדת ריבית הפד' מתרחקת. שילוב של אינפלציה "דביקה" וסביבה מאקרו כלכלית חיובית (זוכרים את נתוני התעסוקה) לא יאפשרו הורדת ריבית בהחלטות הריבית הקרובות. קשה יהיה להוריד את הריבית גם סמוך לבחירות (נראה "פוליטי" מדי). השאלה הינה איך זה ישפיע על בנק ישראל? עדיין במצב של מעט "רגיעה" באי הוודאות (והשקל), הנסיבות בישראל תומכות בהורדת ריבית ב-28.5".

דיוויד בנימינוב אסטרטג השקעות ב-Global X: "מדד המחירים הגבוה שפורסם בשבוע שעבר בארצות הברית השפיע באופן משמעותי על ציפיות הריבית. לא זו בלבד שהמדד עדיין גבוה במידה ניכרת מיעד הפד' של 2%, הוא אף העיד על האצה באינפלציה בחודשים האחרונים - ובעקבות כך פחתו הציפיות להורדות ריבית. לאור זאת, השוק יהיה רגיש יותר בתקופה קרובה לנתונים כלכליים, ובשבוע הקרוב יש על הפרק את דו"ח המכירות הקמעונאיות, שמספק אינדיקציה למגמות הצריכה הפרטית, ומדד המדדים המובילים, שמשקלל מספר מדדים כלכליים ומהווה ברומטר לאקלים העסקי".

יוני פנינג, האסטרטג הראשי של מזרחי טפחות ציין את ציפיות האינפלציה בארה"ב אחרי המדד האחרון: "על רקע זה, ציפיות האינפלציה עלו החודש, מ-2.9% ל-3.1% לטווח של שנה, ומ-2.8% לרמה מבנית בעייתית משהו של 3%, בטווחים של 5-10 שנים. כנראה שזה עדיין נמוך מה-Attention threshold הקריטי. אבל האינפלציה הגבוהה נוכחת באופן דיי בולט במדינה. ג'ואן סו, דירקטורית הסקר, סקרה את היציבות בסנטימנט והציעה את האפשרות שההתמקדות של הצרכנים בנושא הבחירות מנתבת את השפעות המאקרו לאפיק הזה, לאור השינוי המהותי שיכול להיות לבחירות על הכלכלה".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות