קרקע יציבה: TSMC ממשיכה לשלוט בייצור השבבים והתוצאות בהתאם
יצרנית המוליכים למחצה הטייוואנית TSMC הכתה צפי האנליסטים בשורה העליונה והתחתונה ברבעון הראשון, הודות לעליה בביקושים לשבבים מתקדמים, ובפרט לאלה המשמשים ביישומי בינה מלאכותית (AI). החברה צופה לסיים את הרבעון הקרוב של 19.6-20.4 מיליארד דולר, גם כן מעל לצפי האנליסטים.
הכנסות החברה ברבעון הראשון של 2024 עמדו על 592.64 מיליארד דולר טאיוואני (18.87 מיליארד דולר), עליה של 16.5% ביחס לכ-592.64 מיליארד דולר טייוואני ומעל צפי האנליסטים להכנסות של 582.94 מיליארד דולר טאיוואני (18.04 מיליארד דולר).
בשורה התחתונה רשמה החברה רווח נקי של 225.49 מיליארד דולר טיוואני (6.98 מיליארד דולר), צמיחה של 8.8% בהשוואה לכ-225.49 מיליארד דולר טייוואני, ומעל 213.59 מיליארד דולר טייוואני אותו צפו האנליסטים.
החברה צופה להציג בסוף הרבעון הבא (Q2) הכנסות של בין 19.6-20.4 מיליארד דולר, לעומת צפי האנליסטים להכנסות של כ-19.1 מיליארד דולר.
בדומה למרבית יצרניות השבבים, גם TSMC התאימה את פעילותה למציאות בשווקים ובמיוחד למהפכת הבינה המלאכותית. אלו נאלצו לזנוח את תחום הפעילות המסורתי של ייצור שבבים עבור סמארטפונים ומחשבים לטובת, הפעלות החדשה בשכונה - מעבדי בינה מלאכותית. כך, ההכנסות של החברה ברבעון הראשון ממגזר המחשוב בעל ביצועים גבוהים, הכולל שבבי בינה מלאכותית, עלו בכ-3%, בעוד שההכנסות מסמארטפונים ירדו ב-16%.
הבינה המלאכותית מעניקה רוח גבית
TSMC היא היצרנית הגדולה בעולם של מעבדים מתקדמים, ובין לקוחותיה ניתן למנות את ענקית השבבים אנבידיה (Nvidia) וענקית הטכנולוגיה (אפל). על פי ההערכות ברבעון האחרון של 2023, נתח השוק של TSMC בתחום היציקה (ייצור מוליכים למחצה) עמד על 61%, הרבה מעל לענקית הטכנולוגיה הדרום קוריאנית סמסונג הממוקמת במקום השני, ומחזיקה בנתח שוק של 14%בלבד.כיום מייצרת TSMC שבבים מתקדמים של 3 ננומטר, אך בכוונתה להתחיל בייצור המוני של שבבים של 2 ננומטר כבר בשנה קרובה (2025). ככל שהשבבים קטנים יותר כך הם חזקים ויעילים יותר, על כן הביקוש הגובר לשבבי בינה מלאכותית, תרם לא רק לשורת הרווחים של החברה אלא גם למחרי המנייה שזינקה ב-56% בשנה האחרונה. כיום נסחרת מניית החברה במחיר של כ-139 דולר למניה, המשקף לה שווי שוק של 721.15 מיליארד דולר, אשר ממצב אותה כחברה בעל שווי השוק ה-9 בעולם.
תוצאות החברה מהוות הצמיחה המהירה ביותר שלה בהכנסות מאז 2022, זאת לאחר שנתיים קשות בהן היא הושפעה מהירידה בביקוש לסמארטפונים ולמחשבים ניידים, מגמה שטרם נבלמה. כך למשל, אפל, שהיוותה כרבע מהכנסות החברה הטייוואנית בשנת 2023, התחילה את השנה עם ירידה משמעותית במכירות של מכשירי האייפון בסין. התוצאות האחרונות מלמדות על כך שהביקוש לשבבים המשמשים לפיתוח בינה מלאכותית מתחילים לקזז את הנפילה בהכנסות כתוצאה מהצניחה בשוק הסמארטפונים.
בתחילת השנה עדכנה החברה, כי היא צופה שההכנסות יצמחו בלפחות 20% במהלך השנה הקרובה, ככל ששוק המוליכים למחצה ימשיך להתאושש מהשנתיים הקשות שפקדו אותו. בקרע העובדה שההכנסות מייצור שבבי בינה מלאכותית של החברה צומחות בשיעור של 50% מדי שנה. עם זאת, ישנם אנליסטים שמזהירם כי הרמה הנוכחית של הביקוש לשבבי בינה מלאכותית אינה ברת קיימא בטווח הארוך. אחרים בוחרים לציין את חוסר הוודאות הגאו-פוליטי סביב מיצר טייוואן, והחשש המתמיד מפני פלישה סינית אל האי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה