לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים
שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר בסימן דוחות ענקיות הטכנולוגיה שיפורסמו בימים הקרובים. עונת הדוחות בארה"ב נמצאת רק בהתחלתה וקשה עוד לומר מה הכיוון. טסלה, בואינג, מטא, גוגל, מיקרוסופט ואינטל הן רשימה חלקית בלבד של החברות הבולטות שתפרסמנה את דוחותיהן.
המשקיעים מצפים בכיליון עיניים לראות את מצבן הפיננסי של החברות הגדולות בארה"ב, באיזה תחום הצליחו יותר, באיזה תחום הצליחו פחות ואיזה חברה תתעלה על הציפיות. כל זאת בזמן שוול סטריט די התייאשה מלצפות להורדת הריבית של הפד', במיוחד לאחר שהיו"ר פאוול אמר רק לאחרונה כי ציפיות האינפלציה של הבנק המרכזי לא מתכתבות עם המציאות והאינפלציה דביקה יותר מהצפוי.
הדוח של ענקית המשלוחים UPS נותן במובן מסוים נקודת מבט מעניינת על מצבם הכלכלי של אזרחי ארה"ב. עלייה במכירות של החברה עשויה להעיד על כוח קנייה גבוה וחזק של האזרחים האמריקאים, כלומר שריבית הפד' לא מקררת מספיק את השווקים כפי שנועדה לעשות כדי להילחם באינפלציה. מצד שני, ירידה בביצועי החברה תעשה את הדבר ההפוך ועשויה דווקא להצביע על ירידה בכוח הקנייה של האמריקאים, בדיוק כמו שהפד' רוצה.
במקביל, מחיר הזהב שובר שיא וחוצה את רף ה-2,400 דולרים לאונקייה. מספר גורמים תמכו בראלי האחרון בזהב, בראשם הציפיות לשינוי בריבית בארה"ב. לפי הערכות האנליסטים, יתכן ונראה בקרוב מאוד זרזים נוספים שיגרמו לתנודות נוספות במחיר המתכת היקרה. מחיר הזהב ידוע כרגיש גם לריביות לטווח קצר, כאשר שיעורים נמוכים יותר נוטים לגרום לעליות במחיר הזהב.
נתוני מאקרו בולטים שיפורסמו השבוע:
שלישי - מכירות של בתים חדשים, אומדני מדדי מנהלי הרכש PMI לחודש אפריל עבור ארה"ב, UK, ואירופה.
רביעי - הזמנות של מוצרי בני קיימא.
חמישי - אומדן ראשון לצמיחה ברבעון א' (הציפיות הן להתרחבות של 2.5%, אך לפי הערכת לידר שוקי הון צפויה צמיחה מעט חזקה יותר לכיוון 3%).
שישי - ההכנסה הפנויה, הצריכה הפרטית ואינפלציית PCE לחודש מרץ, מדד האמון הצרכני של מישיגן.
דוחות השבוע:
שני - וריזון, SAP.
שלישי - ג'נרל מוטוקס, UPS, לוקהיד מרטין, ג'נרל אלקטריק, פפסיקו, ספוטיפיי, טסלה, ויזה ואנפייז.
רביעי - בואינג, AT&T, מטא, IBM, פורד.
חמישי - מיקרוסופט, גוגל, אינטל, רויאל קריביאן, אמריקן איירליינס, קטרפילר, סאות'ווסט.
שישי - אקסון מוביל, שברון.
סאמי שער, הכלכלן הראשי של הבנק השוויצרי לומברד אודייר התייחס למצב האינפלציה בארה"ב: "האינפלציה בארה"ב נותרה גבוהה בפעם השלישית ברציפות, מה שהוביל לעיכוב בציפיות להורדת הריבית ואף העלה את האפשרות להעלאת ריבית נוספת. השווקים, שצפו בעבר שישה או שבעה הורדות ריבית ב-2024, מצפים כעת רק לאחת או שתיים. אינפלציית השירותים המתמשכת עדיין גורמת לדאגה, כאשר הנתון הראשי של מדד המחירים לצרכן (CPI) נותר מעל היעד. חלק מהמגמות האחרונות במדד המחירים לצרכן עשויות לשקף נורמליזציה מאוחרת מהזעזועים מתקופת המגיפה, כגון התאמות איטיות בעלויות הדיור והתייקרות בעלויות השירותים הקשורים למכוניות. עם זאת, מרכיבים אחרים של האינפלציה בארה"ב, כמו מזון, יורדים, ומחירי הסחורות נמצאים בטריטוריה דפלציונית. האינפלציה הצמודה לשכר נבדקת מקרוב, והנורמליזציה בעיצומה, כאשר צמיחת השכר בארה"ב יורדת לטווח התואם את יעד 2% של הפד'. בצד הביקוש, מניעים מתמשכים של צמיחה פיסקלית או שכר יהיו הכרחיים לגל שני של אינפלציה, אך גורמים אלה מאטים. סיכונים גיאופוליטיים, במיוחד אלה הקשורים למחירי אנרגיה ושרשרות אספקה גלובליות, עלולים להשפיע על האינפלציה. עם זאת, אלא אם כן יש הפרעה משמעותית, ייתכן שהפד' לא יגיב. למרות הביקוש האיתן בכלכלת ארה"ב, הדחיפות להורדת הריבית פוחתת. ארה"ב בולטת בין המגמות האינפלציוניות העולמיות, כאשר האינפלציה עולה עקב לחצי מחירים המונעים על ידי ביקוש, בניגוד למקומות אחרים בעולם שבהם האינפלציה עמדה מתחת לציפיות. באירופה נראה שהסיכוי להורדת הריבית חזק יותר מאשר בארה"ב, כאשר הבנק המרכזי האירופי מתכונן להורדת הריבית ביוני".
יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון: "אפשר להבין את פאוול כאשר הוא מנסה להוריד את הציפיות להורדת ריבית בקרוב. לאחר נתון אינפלציה גבוה במרץ (בדומה לינואר ופברואר), הגיע נתון מאד חיובי עבור הכלכלה האמריקאי: המסחר הקמעונאי עלה ב-0.7% (הצפי היה ל-0.4%) ומדד הליבה (ללא דלק, מכוניות וחומרי בנייה) עלה ב-1.1%. בנוסף, הנתון של פברואר עודכן ל-0.3% (מ-0.0%). כעת צופים גידול של 3.2% בצריכה הפרטית ברבעון הראשון לאחר גידול של 3.3% ברבעון הרביעי. סביבה של תעסוקה מלאה, עלייה בשכר הריאלי ועודפי חיסכון מתקופת הקורונה ממשיכים לתמוך בצריכה הפרטית בארה"ב, הקטר החשוב לפעילות הכלכלית (68% מסך התוצר).
"למרות נתונים חיוביים, בצד השלילי מספר התחלות הבנייה ירד ב-14.7% בפברואר לאחר גידול של 12.7% בפברואר וירידה של 12.2% בינואר. השפעות השינויים במזג האוויר המתעתע על הפעילות בענף, אך הנתון במרץ בכול זאת מאכזב. המכירות של דירות יד שנייה ירדו ב-4.3% במרץ (על רקע עלייה חדה במחירי המשכנתאות), זאת לאחר גידול של 9.5% בפברואר. ההשתנות בשיעור הריבית המשכנתאות ממשיכה להשפיע על היקף מכירות הדיור. בסך הכול, הנתונים הכלכליים בארה"ב מחזקים את ההערכה שאין סיבה כלכלית להוריד את הריבית בקרוב. הן הצריכה הפרטית והן סקרי התעשייה מצביעים על חוזקה, למרות החולשה בשוק הנדל"ן. ברקע האינפלציה ממשיכה להיות גבוהה מדי".
יוני פנינג, אסטרטג ראשי חדר עסקאות במזרחי טפחות מסר כי "על רקע עליות תשואות האג"ח של השבועות האחרונים, עד כדי עליית טענות שהריבית הגבוהה מעודדת צריכה באיזה שהוא אופן, נתוני התחלות הבנייה הצביעו על התמתנות ראויה לציון, במרץ, לרמת 1,321 אלף. זו התמתנות ניכרת מרמת 1,521 אלף, במקור, עבור פברואר, שהיה גבוה במעט. אבל מעבר לזה, הנתון גם נמוך בכ-8% לעומת הממוצע בשנה הקודמת.
"נתוני תמהיל התחלות הבנייה מתואמים, להערכתנו, עם השפעת הריבית. אבל מתאם זה בא לידי השפעה בהתאם לחוכמה המקובלת בענף. מספר התחלות הבנייה של בתים בני יחידה אחת (Single family) עמד על 1,022 אלף במהלך החודש, עלייה של 3%, לעומת הממוצע בשנה האחרונה. מאידך, בקטגוריות ה-Multi Family אנחנו עומדים על 299 אלף יחידות – נמוך לדוג' בכ-16% מהשפל של השנה האחרונה, אשר נרשם בינואר, ונמוך בכ-33% מהממוצע של השנה האחרונה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מה יהיה מחרצביקה 21/04/2024 20:03הגב לתגובה זו0 0זיו להבנתך מה קורה לאיבידיה ??? האם תמשיך לרדת ???סגור
-
זה הזמן לאיסוף...סקטור השבבים. (ל"ת)מאיר 22/04/2024 08:07הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.הפוך גוטהכולם באותו כוון של אנפלציה ואי הורדת ריבית ההפך יק 21/04/2024 17:07הגב לתגובה זו1 0כולם באותו כוון של אנפלציה ואי הורדת ריבית ההפך יקרה ובמהירות רבה יותר הן בשל הפזיציות והן בפועל האנפלציה ברוב השירותים נחתכת למעט רכב ביטוח ושכר דירה בשיאאבל שאתם רואים את כל האנליסטים דה לה שמאטה באותו כוון תם הטכססגור