לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים

בין הדוחות הבולטים של השבוע: אנבידיה, פאלו אלטו, צים, טארגט, Analog Devices, סנופלייק ועוד
 | 
telegram

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר בסימן הדוחות הכספיים של ענקית השבבים אנבידיה NVIDIA CORP -3.22% NVIDIA CORP 141.95 -3.22% NVIDIA CORP סגירה:0 פתיחה:145.86 גבוה:147.16 נמוך:141.1 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שצפויים להתפרסם ביום רביעי לאחר נעילת המסחר. מעבר להיותה אחת מיצרניות השבבים הגדולות בעולם, אנבידיה כבר הספיקה להפוך לשם נרדף לבינה מלאכותית לאחר שהטמיעה יישומי AI בשבבים שלה וזכתה לביקוש אדיר שהקפיץ את המניה פי 3 בשנה האחרונה לבדה והביא את החברה לשווי אדיר 2.27 טריליון דולר.

האנליסטים בוול סטריט מצפים שהחברה תציג רווח מתואם של 5.57 דולר למניה על הכנסות של 24.57 מיליארד דולר. מעבר לכך, ואולי יותר מכך, עיני המשקיעים יופנו בעיקר לתחזית החברה ולהתפתחויות - הן ברבעון הראשון והן קדימה - בכל הקשור ל-AI. בחברה הדגישו מספר פעמים כי הקושי הגדול ביותר שהם צופים כרגע זה עמידה בביקושים.

הדיווחים על תאונת המסוק של נשיא איראן איבראהים ראיסי עלולים לכשיתבהרו להשפיע הן על שוק המניות העולמי ובייחוד על שוק הנפט. איראן היא אחת מיצואניות הנפט הגדולות בעולם וכל התפתחות פוליטית או ביטחונית במדינה משפיעה במקרים רבים על תנודות מחיר הנפט.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

דוחות השבוע:
שני - פאלו אלטו, זום, Li-Auto, WIX, גלובל-אי, קומפיוג'ן, תרו.
שלישי - צים, אקספנג.
רביעי - אנבידיה, טארגט, Analog Devices, סנופלייק, ארבה, ווקמי.
חמישי - ראלף לורן, פול-סטאר.

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון: "מחירי הדיור (שכירות) ממשיכים לעלות בקצב של 0.4% לחודש, זה החודש השלישי ברציפות. לאור ההאצה במחירי השכירות ביד 2 (Zillow) ובבתים לרכישה (Case-Shiller), אשר מהווים אינדיקטורים מובילים, קשה לצפות להתמתנות בסעיף זה אשר מהווה 26.6% מסל הצריכה. מדד מחירי התפוקה PPI ליבה הפתיע כלפי מעלה ועלה ב-0.5% באפריל (הצפי היה ל-0.2%). באפריל, מחירי היבוא עלו ב-0.9% (מעל הצפי של 0.2%). חשוב לציין שבשבוע האחרון ביידן הטיל שורה של מכסים על היבוא מסין (כולל מכס של 100% על רכבים חשמליים), אשר צפויים להשפיע על האינפלציה קדימה. משמעות: אין סימנים של ממש להתקדמות משמעותית (Significant progress) בחזית האינפלציה כדי לתמוך בהורדת ריבית הפד'.

"מצבור של נתונים שליליים ואינפלציה מעט נמוכה מהצפי החזירו את הצפי לאפשרות של שתי הורדות ריבית הפד השנה. יחד עם זאת, מספר חברי הפד' הדגישו את הצורך להיות זהירים".

יוני פנינג, ​אסטרטג העסקאות הראשי של בנק מזרחי טפחות מסר כי "נתוני מדד המחירים לצרכן בארה"ב, באפריל עמדו, ברובם, בציפיות. מצד אחד, אינפלציה כוללת שנותרת ברמת 3.4% זה רחוק כמובן מיעד הפד'. מצד שני, למרות היציבות הכללית באינפלציה, אפשר למצוא מעט סיבות לאופטימיות בעלייה של 0.3%, לעומת קונצנזוס של 0.4% בנתון החודשי, מזכיר, לכיוון ההפוך, את מה שראינו ביום הקודם במדד המחירים ליצרן. לא מעט מהאינפלציה החודש נבעה מרכיבי הדלק בתחנה, עם עלייה של 2.8%, המשלימה ל-1.2% בשנה האחרונה. כמובן שבחודש הבא נצפה להתמתנות עם הירידה במחירי הנפט".

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב: "החשש מהאינפלציה בשווקים פחת, אך הנתונים בינתיים לא ממש מרגיעים: אחרי שמדד מחירי הליבה עלה שלושה חודשים ברצף מעל התחזית (0.4% במקום 0.3%), המדד של אפריל עלה ב-0.3% בהתאם לתחזית והמדד הכללי היה אף מתחת לתחזית. יחד עם זאת, ברכיב השירותים ללא דיור, שנחשב לליבה היציבה של האינפלציה, קצב האינפלציה המשיך לעלות והגיע ל-4.9% אחרי שבספטמבר 2023 הוא עמד על 2.7%. קצב האינפלציה על פי 3 ו-6 המדדים מנוכי העונתיות נמצא במגמת עלייה וטיפס מעל 4%.

"למרות כל התהפוכות בחודש האחרון, הציפיות לריבית הפד' בסוף 2024 נותרו כמעט ללא שינוי ומגלמות הורדה של בין הורדת ריבית אחת או שתיים. לעומת זאת, הציפיות לריבית בסוף 2025 ירדו מתחילת מאי בכ-0.3% ואיתן גם תשואת האג"ח ל-10 שנים. לפיכך, השוק כבר פחות מתעניין במה יעשה הפד' השנה ובונה יותר על הורדות הריבית שיהיו בשנה הבאה.

"ההרעה המהירה בנתונים הכלכליים בארה"ב שהתחילה לפני כחודש הייתה אחת החזקות בשנים האחרונות. מדד ההפתעות בנתונים הכלכליים בארה"ב של Bloomberg ירד לרמה הנמוכה מאז 2019. כפי שניתן לראות בתרשים 20, למדד זה היה לאורך שנים קשר די הדוק לביצועי ה-S&P 500 (שינוי של 6 חודשים). קשר זה מרמז שלמשקיעים במניות יש ממה לדאוג.

"המשקיעים מצפים שהחולשה בכלכלה תוביל לירידה באינפלציה ובריבית. ציפייה זו הגיונית ואפשרית, אך האינפלציה מוכיחה את עצמה כחמקמקה ועלולה, לפחות לפרק זמן מסוים, להמשיך ולהיות גבוהה ואף לעלות עוד יותר למרות התמתנות בפעילות. מדד ההפתעות בנתוני האינפלציה בארה"ב של בלומברג שמקדים במספר חודשים את האינפלציה בפועל, שוב עבר לעלייה לאחרונה.

"השילוב בין ההיחלשות המהירה בכלכלה עם סיכוני אינפלציה משמעותיים וזאת על רקע שוק המניות בשיא משקף יחס סיכוי/סיכון פחות אטרקטיבי לאפיק המנייתי. שורה תחתונה: אנו ממליצים על הקטנת החשיפה לאפיק המנייתי מבינונית-גבוהה לבינונית. אנו ממליצים להגדיל חשיפה לאירופה על חשבון ארה"ב".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות