שוכרים דירה? מה מצבכם כאשר הדירה נמכרת; האם אפשר להוציא אתכם מהדירה ומה עם הצ'קים שהעברתם לבעלים הקודם?

בעלת הבית החדשה הפסיקה את הסכם השכירות כי השוכרת לא העבירה לה צ'קים (בטענה שהעבירה לבעל הבית הקודם) - מה קבע בית המשפט?
 | 
telegram
(3)

ברוב הגדול של המקרים שוכרים מוגנים עד לסיום החוזה שלהם גם כאשר הדירה נמכרת במהלך התקופה. ההסכם החוזי שלהם מול בעלי הדירה (המשכירים) תקף גם אם בעלי הדירה מתחלפים. זה הכלל, אבל יש נסיבות שונות וחריגות שבהן יש עילה לפנות את הדיירים מהדירה לפני תום החוזה, אבל זה לא שחור ולבן. יש מצבים שהבעלים-משכירים הם לא בעלים יחידים, יש מקרים שבחוזה יש פתח למצבים של החלפת בעלים ואז יש אפשרות להוצאת הדיירים מהדירה.

הנה מקרה שבו נחתם הסכם שכירות בין בעלים רשום של דירה ובין שוכרת, כאשר אחרי שנה, הוסכם בעל פה על ידי שני הצדדים להארכת ההסכם למשך 3 שנים נוספות. אחרי 3 שנים נחתם בין הצדדים הסכם שכירות לשנה אחת.

ואז אחרי פרק זמן קצר הבעלים החליט למכור את הדירה. הדירה נמכרה ובעלת הבית החדשה פנתה לשוכרת, עדכנה אותה שהיא הבעלים החדשים  וביקשה את הסבת הסכם השכירות על שמה וכן העברת הצ'קים אליה. השוכרת טענה שהיא אינה צד לעניין המכירה, היא העבירה את הצ'קים ובזה תמו חובותיה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

נדגיש כי לרוב המקרים כאלו, הבעלים הקודמים והבעלים החדשים מסתדרים בינהם ומגלמים בעסקה את דמי השכירות, או שמאותו מועד הצ'קים שנמסרו והצ'קים העתידיים עוברים לבעל הבית החדש. 


השוכרת חזרה וטענה שהיא לא קשורה לעניין ושמדובר בעניין של הבעלים הקודמים מול הרוכשת והציעה לרוכשת לפנות למוכר ולקבל ממנו את הצ'קים. בעקבות כך, הרוכשת, הודיעה לשוכרת על ביטול ההסכם עקב הפרתו.

הסכסוך התעצם - השוכרת אמרה שהיא לא תשלם את דמי השכירות ושהיא מקזזת את דמי השכירות בשל נזקים שבעלת הדירה גרמה לה כתוצאה מהפניות הרבות. הרוכשת הגישה תביעה לפינוי ובינתיים לא שולם שכר דירה. 

בית משפט השלום קיבל את התביעה של בעלת הדירה. הוא הורה לשוכרת לפנות את הדירה ולהשיבה לידי בעלת הדירה, כשהיא פנויה לחלוטין. בית המשפט פסק שעם מכירת הדירה לבעלת הדירה, עברו זכויותיו וחובותיו של הבעלים הקודם לבעלת הדירה הרוכשת.

בית המשפט קבע כי השוכרת לא שילמה עבור השכרת הדירה במשך מספר חודשים (גם לא לבעלים הקודם) וקבע שהיא הפרה את ההסכם.  הזכות לקבלת דמי השכירות בעבור הדירה הומחתה לבעלת הדירה הנוכחית וזו לא יכולה להחליט על דעת עצמה להמשיך להתנהל מול הבעלים הקודם. 

בית המשפט הגדיר את ההפרה של השוכרת כהפרה יסודית וביטל את הסכם השכירות וחייב אותה בתשלום שכר דירה של החודשים שהמשיכה להתגורר בנכס.

 

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    נשמע שמדובר בשוכרת חצופה.
    שולתתתת1 25/05/2024 21:23
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שנכנסתי לכתבה חשבתי שבעל הדירה רצה להוציא אותה ישר אחרי מכירת הדירה ובמקרה זה יש זכויות לשוכרת בהתאם לחוזה הישן. אבל פה מדובר על אי תשלום השכירות והתעלמות מהמכירה. לפחות נקווה שלמדה את הלקח גם הפסידה את השכירות של הבית ומקווה שגם ניתנו לה הוצאות משפט.
    סגור
  • 2.
    תכלס השוכרת לא התנהלה בתום לב...
    זד 25/05/2024 12:54
    הגב לתגובה זו
    4 1
    גם הקטינה ראש ואמרה לבעלת הדירה תשברי את הראש מול המוכר (לא טוב בכל מקרה להתחיל ברגל שמאל עם בעל הבית החדש) . שנית מה הטענה שלה אם היא בכל מקרה הפסיקה לשלם את הצקים לבעלים הקודם ולא שילמה גם לבעלים החדש? מה בדיוק הטענה שלה? בקיצור. זה לא דוגמא טובה לזכויות שוכר בעת מכירת הדירה. אצלי הבעל בית מכר את הדירה אחרי ששכרתי אותה ממנו 3 שנים... הבעל בית החדש קיבל ממנו המלצות עליי והסכים לחתום איתי חוזה חדש וגם חידש לי אותו אחר כך. רצוי שהשוכר יוודא בעת המכירה שהזכויות שלו והתשלום שלו עד סוף החוזה מוגנים. ואין בלבולים למי הוא ממשיך לשלם.
    סגור
  • 1.
    המשכירה היתה צריכה לשלם בנוסף גם תוספת קנס
    susu 25/05/2024 11:02
    הגב לתגובה זו
    4 1
    אחרת פסק הדין הזה לא מרתיע מספיק .
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות