לקראת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים
שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח השבוע לאחר שביום שישי האחרון פורסמו נתוני מדד המחירים לצריכה אישית (PCE) שנחשב למדד האינפלציה המועדף על הפד והעיד על עלייה של 0.3% בחודש אפריל, מה שהדאיג את המשקיעים והביא לירידות בוול סטריט. השבוע נתוני המאקרו המשמעותיים יעסקו בשוק התעסוקה.
ביום שלישי יתפרסמו מספר המשרות הפנויות בשוק לחודש מאי, כאשר הצפי הוא ל-8.4 מיליון משרות לעומת 8.49 מיליון משרות שהיו בחודש אפריל. ביום חמישי יתפרסמו מספר הבקשות החדשות לדמי אבטלה בחודש מאי כאשר הצפי הוא ל-215 אלף בקשות חדשות לעומת 219 אלף בחודש אפריל. ביום שישי יתפרסמו נתוני השכר השעתי הממוצע לחודש מאי שצפויים לעלות ב-0.3% לעומת עלייה של 0.2% שנרשמה בחודש אפריל.
מדד המחירים לצריכה אישית
יוני פנינג, האסטרטג הראשי של מזרחי טפחות, התייחס לנתוני מדד ה-PCE: "הנתונים על מדד המחירים של ה-PCE לחודש אפריל עלו בקנה אחד עם הערכות השוק, לפחות למראית עין. ובכלל זה, מדד PCE הליבה, שהוסיף 0.2% וסייע לשמור את רמת האינפלציה הכוללת של אינדיקציית הליבה הפופולרית על עלייה של 2.8%. ו-PCE כולל שממשיך לטפס ב-2.7%.כמו שהתרגלנו בחודשים האחרונים, המצב המקובע של הנתונים האלה ברמה קרובה ל-, אך גבוהה, מיעד הפד הופכת "פתיחה" של עוד ספרה או שתיים בנתון, או התבוננות על טווחי ביניים במונחים שנתיים, לדיי מעניינת. בכלל זה, אותה העלייה החודשית ב-Core PCE עמדה למעשה על 0.249%, אז בקלות יכולנו לראות את זה מתעגל ל-0.3%. מאידך, ולא פחות חשוב, דווקא בנתון השנתי, פתיחת שתי ספרות מביאה אותנו לרמה של 2.754%, נמוך בכ-6 נ"ב מנתון האינפלציה של מרץ ובעל פוטנציאל עיגול כלפי מטה, שהיה מביא כנראה להשפעה מהותית על השוק. אם מסתכלים מקרוב, ה-PCE הכולל, באופן דומה, מציג ירידה חודשית באינפלציה של כ-5 נ"ב".
פנינג ממשיך ומסתכל גם על רכיבי המדד: "גם הסתכלות על הרכיבים פה נותנת סיבות לאופטימיות. רכיבי הדיור, המהווים את התורם העקבי והאינפלציוני ביותר גם במדד פה וגם ב-CPI, עלו החודש בכ-0.3% בלבד, העלייה המתונה ביותר מזה כשנה. הקטגוריה הזו עולה כרגע בכ-5.4% בשנה האחרונה, ונותנת קרוב ל-0.96% ל-PCE הכולל. קרי, אם נמשיך בקצב הנוכחי אז תוך שנה הרכיב הזה צפוי לתרום כ-0.4% פחות לאינפלציה ממה שהוא נותן כעת, מה שישים לבד את האינפלציה הכוללת קרוב ליעד הכולל של הפד. כנ"ל, סעיפי "שירותי התחבורה" שהיו מאוד אינפלציוניים גם פה וגם ב-CPI איבדו 1.1% במהלך החודש, לאחר עלייה דומה במרץ, וכל זה כאשר מחירי הדס"ל נותרו יחסית יציבים בין מרץ לאפריל, אבל ירדו משמעותית במאי. מחירי שירותים שעלו חזק כוללים דווקא "שירותים פיננסים", אשר הוסיפו 0.8% במהלך החודש, למרות שמדדי המניות דווקא הצביעו על ביצועי חסר, במהלך התקופה".
גם יונתן כץ וכלכלני לידר התייחסו לנתוני המדד וסיכמו: "במכלול הנתונים (כולל נתוני האינפלציה) אין לנו סיבה לצפות להורדת ריבית בקרוב (אולי לא לפני 2025), בפרט כאשר סמוך למועד הבחירות הפד לא ירצה להיתפס בתור 'משפיע' על התוצאות".
מדד אמון הצרכנים
האנליסטים התייחסו גם למדד אמון הצרכנים: "לאחר שנסוג לשפל של השנים האחרונות, מדד אמון הצרכנים של הקונפרנס בורד רשם התאוששות מרשימה במאי, מ-68.8 ל-74.6 נ'", כותב פנינג. "להערכתנו, בדומה לסקר של מישיגן, הרבה מהמהלך הזה נבע מירידת מחירי הדלק, במהלך החודש. למרות זאת, עיקר השיפור הכמותי היה דווקא בסעיפי הציפיות מ-66.4 ל-74.6, כאשר במידה רבה הסעיף הזה זינק בזכות התכניות לרכישת מוצרים גדולים לבית"."יחד עם זאת, משקי הבית עדיין צופים האצה באינפלציה ל-5.4% שנה קדימה, מ-5.3% לפני חודש", הוסיפו בלידר.
אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב, כותב כי "הצריכה הפרטית בארה"ב צפויה להיחלש כתוצאה מהירידה בתמיכה במקורות העיקריים שמממנים אותה". זבז'ינסקי ממשיך וכותב כי "הגורם הראשון שתומך בצריכה הן הכנסות הצרכנים ממקורות שונים, בעיקר מעבודה. קצב הגידול השנתי של ההכנסה הפנויה לנפש היה בשנת 2023 בין 6% ל-8%, אך מתחילת השנה הוא התחיל לרדת ובחודש אפריל הגיע ל-3.2% בלבד. המקור השני שמממן את הצריכה הוא אשראי. קצב הגידול של האשראי הצרכני יורד בתקופה האחרונה די מהר. מינואר יתרת האשראי הצרכני נותרה ללא שינוי.
המשאב האחרון לצריכה הוא השימוש בחסכון. עד לפני מספר חודשים משקי הבית היו יכולים לנצל עודפי החיסכון שנותרו מהקורונה, אך חסכון זה התרוקן לאחרונה. כתוצאה מהגידול המהיר יותר של ההוצאה הצרכנית על פני הכנסות הצרכנים שנמשך בשנה האחרונה, החסכון השוטף כשיעור מההכנסה הפנויה ירד לאחת הרמות הנמוכות היסטוריות. יהיה קשה להקטין אותו עוד יותר כדי לתמוך בצריכה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אגב אני ראיתי בורסה טסה ב-22.45 בשישיבבר קבצ'וק 02/06/2024 19:31הגב לתגובה זו0 0ככה זה שצריך לטפל באופציות. לינקים הצתה מאוחרת אבל כמו שהתחיל הקורונה בזמנו. כפי שזה נראה המיתון מעבר לפינה. מצד שני לפי אבן שושן לבועה באשר היא תיאבון ענק וצריך להזין אותה באופן תמידי. שבוע טוב..סגור