
האם המשקיעים אופטימיים מדי לגבי AMD?
מניית חברת השבבים AMD ADVANCED MICRO DEVICES ירדה אמש אחרי שג'וזף מור, אנליסט במורגן סטנלי, הוריד את הדירוג שלו למנייה בטענה שהמשקיעים אופטימיים מדי לגבי התחזית של חטיבת המעבדים הגרפיים של החברה אשר מתחרה ראש בראש עם אנבידיה NVIDIA CORP .
ציפיות בלתי סבירות מהחברה
האנליסט הוריד את ההמלצה שלו ל-"משקל שווה" מ-"משקל יתר", תוך שהוא שומר על מחיר יעד של 176 דולר למניה, אפסייד של 10%. "אנו רואים פוטנציאל מוגבל לעלייה נוספת בתחום הבינה המלאכותית", כתב מור, והציע למשקיעים המחפשים להשקיע בחברות המפתחות שבבים לבינה מלאכותית לקנות במקום זאת מניות אנבידיה וברודקום BROADCOM INC ."אנו ממשיכים לראות את AMD כמתחזקת יותר ויותר בשווקי הליבה שלה, אך ציפיות גבוהות מדי לגבי בינה מלאכותית גורמות לנו להיות זהירים יותר לגבי יכולתה להצדיק מכפילים גבוים", אמר מור. AMD נסחרת במכפיל של 28.5 על הרווחים שהאנליסטים צופים לה ב-2025. לעומת זאת, אנבידיה, לפי המחיר של לפני הפיצול במנייה שלה, נסחרת במכפיל של 34 וברודקום לפי מכפיל של 25.
"היינו בהמלצת 'משקל יתר' על AMD על סמך הטענה שחטיבת הליבה צפויה להאיץ מחדש לאחר ירידה חדה בכל השווקים, כאשר בינה מלאכותית תורמת להרחבה נוספת של מכפיל הרווח", כתב. "אנו עדיין מאמינים בטענה הזו, אבל בינה מלאכותית עברה מלהיות מנוע משני למנוע עיקרי. שלא באשמתם, AMD מתמודדת עם רף גבוה מאוד בהתחשב בעליית שרשרת האספקה שמעבר לפוטנציאל ההכנסות של AMD".
מור ציין כי AMD הציבה יעד של 4 מיליארד דולר השנה למכירות של שבבים לבינה מלאכותית, וטוען שהוא חושב שהחברה תגיע לרמה זו. אולם, הוא הזהיר שהציפיות בוול סטריט גבוהות יותר מהרף הזה. "הבעיה שלנו היא שציפיות המשקיעים עדיין מתבססות על תחזיות מבוססות שרשרת אספקה שמצביעות על מספר גבוה מ-6 מיליארד דולר, למרות המסרים המתמשכים מהחברה על כך שלוקח זמן לבנות תשתית סביב פתרון או מוצר חדש, ושהם יהיו אגרסיביים בייצור", כתב מור.
הוא מוסיף כי אנבידיה "מתמקדת בבירור בהגנה על נתח שוק, בהאצת לוח הזמנים שלה ובהתייחסות אגרסיבית יותר למחירים". מור אמר כי "באופן כללי, אנו חושבים שזה ימשיך להיות קשה מאוד לכל אחד לעשות את מה שאנבידיה עושה... לצפות מ-AMD לרדוף אחרי הפער תוך כדי השקעה בחצי מהסכום על מחקר ופיתוח היא ציפייה לא סבירה".
מקומה של AMD בתעשיית השבבים
תעשיית השבבים היא תעשייה די סבוכה. הרבה חברות קשורות לתחום אך יש בתוכו הרבה תת תחומים. AMD היא בתת תחום הנקרא עיצוב שבבים ללא פאבים. פאב הוא מפעל בו מייצרים שבבים, כך שהחברות בתחום הזה אחראיות רק על התכנון של השבב כאשר חברות אחרות אך כך בונות אותו בפועל.לצד AMD בתת תחום הזה נמצאות גם קוואלקום QUALCOMM INC -0.38% ומארוול מארוול , וכמובן גם אנבידיה וברודקום אותן ציינו מקודם.
מניות השבבים ב-5 השנים האחרונות - בשחור: אנבידיה, בכתום: AMD, בירוק: ברודקום, בכחול: מארוול, בוורוד: קוואלקום
מבחינת אמון המשקיעים, לא מפתיע שאנבידיה היא המנצחת הגדולה ב-5 השנים האחרונות עם עלייה של פי יותר מ-30. כשמסתכלים על שאר החבורה ברודקום נמצאת במקום השני עם עלייה של בערך 400%, אחריה AMD עם קצת פחות מ-400%, אחריה קוואלקום עם 200% ולבסוף מארוול עם 190%. אם מוציאים את אנבידיה מהתמונה, עדיין ניתן לראות בבירור שהחברות עם פעילות רחבה יותר בתחום הבינה המלאכותית, AMD וברודקום, מציגות תוצאות יותר טובות, והן אכן בעמדה יותר טובה להמשיך ולהצליח, אבל הדברים כמובן יכולים להשתנות.
- סגן הנשיא - "מתקדמים להסכם סחר עם הודו"
- אסיה מראה איתנות אחרי הלילה הסוער בארה״ב
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
חברות בתתי תחומים אחרים בתחום השבבים פחות מאיימות על AMD, כמו למשל החברות שבונות את התוכנה איתה מעצבים את השבבים (ARM ARM HOLDINGS , סינפוסיס SYNOPSYS , קיידנס CADENCE DESIGN SYSTEMS ), יצרניות השבבים עצמן, כאשר TSMC TAIWAN SEMICOND MNFCG CO היא הגוף ששולט בתחום הזה כמעט בבלעדיות, ויצרניות הציוד לבניית ובדיקת שבבים כמו ASML ASML HLD NV ORD SHS , אפלייד APPLIED MATERIALS , KLA KLA TENCOR , לאם LAM RESEARCH ואפילו קמטק קמטק (US) הישראלית.
אבל יש תחום נוסף של חברות שלאט לאט מנסות להיכנס לתחום שבבי הבינה המלאכותית, ואלו הן חברות שאחראיות גם על שלבי העיצוב אבל גם על הייצור של השבבים. בין החברות האלו נמנות אינטל INTEL CORPORATION , אנאלוג ANALOG DEVICES , טקסס TEXAS INSTRUMENTS ומיקרון MICRON TECHNOLOGY .
הרבה מהחברות האלה זוכות להשקעות רבות מהממשל האמריקני בתקופה האחרונה ככל שההבנה ששליטה על שרשרת הייצור של שבבי בינה מלאכותית היא מרכיב קריטי בגיאופוליטקה מתחדדת. הממשלה משקיעה גם בחברות כמו AMD ואנבידיה שנכון להיום העיצובים שלהן טובים בהרבה מאלה שהזכרנו בפסקה האחרונה, אבל העובדה שהחברות האלה מייצרות במפעלים אחרים, שחלקם נמצא גם מחוץ לשטחה של ארה"ב ואפילו במזרח, הופכות אותן לפחות אסטרטגיות עבור הממשל שמעדיף להשקיע בחברות אמריקאיות לגמרי ששולטות בבעלות על חלקים נרחבים יותר בייצור.
- 2.א 16/06/2024 16:50הגב לתגובה זוהזכרתם אותה בסוף הכתבה..מעניין מתי היא תהייה בתחילת הכתבה
- 1.ארץ עיר 12/06/2024 00:07הגב לתגובה זולא התיחסת אמהם לnxpi אבל כתבה מעניינת ומקיפה