יורוג'ן ניצלה את הזינוק במנייה לגייס 107 מיליון דולר
חברת הביוטכנולוגיה הישראלית יורוג'ן פארמה יורוג'ן פארמה +3.12% יורוג'ן פארמה 11.91 +3.12% סגירה:0 פתיחה:11.6 גבוה:12.04 נמוך:11.5 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , העוסקת בפיתוח פתרונות לטיפול בסרטן דרכי השתן, הודיעה על גיוס של 107.5 מיליון דולר באמצעות הנפקת מניות ואופציות. זאת לאחר שבשבוע שעבר זינקה מניית החברה בכ-47% בעקבות הצלחה בניסוי שערכה.
על פי הודעת החברה, בכוונת לבצע הנפקה של כ-6.14 מיליון מניות במחיר של 17.5 דולר למניה, במטרה לגייס כ-107.5 מיליון דולר. בנוסף, החברה העניקה לחתמים אופציה לרכוש עד 921,428 מניות נוספות במחיר ההנפקה. המחיר בהנפקה נקבע בהתאם לשער הבסיס של המניה בפתח יום המסחר האחרון (ו') של שבוע המסחר החולף בוול סטריט.
ההחלטה של החברה לצאת לגיוס כל כך משמעותי מגיעה על רקע הזינוק במחיר המניה בעקבות הצלחה בניסוי של הטיפול שפיתחה עבור סרטן שלפוחית השתן. בעקבות ההודעה זינקה מניית החברה בכ-47% בשני ימי המסחר שלאחר מכן. מניית החברה נסחרת כעת במחיר של 18.28 דולר למניה, המשקף לה שווי שוק של כ-660 מיליון דולר.
בתחילת השנה החלה יורוג'ן בהגשת בקשה למנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) עבור UGN-102, הטיפול שפיתחה עבור סרטן שלפוחית השתן. להערכת החברה, נתוני משך התגובה (DOR), שעלו בניסוי עליו הודיעה בשבוע שעבר, צפויים לתמוך בהגשה ל-FDA, אותה מתכננת החברה להשלים ברבעון השלישי של 2024, עם החלטה פוטנציאלית של ה-FDA כבר ברבעון הראשון של 2025.
את הרבעון הראשון של 2024 סיימה החברה עם הכנסות נטו של -17.2 מיליון דולר, לצד העמקת ההפסד הנקי שעמד על כ-32.3 מיליון דולר, לעומת סך של כ-30.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. נכון לסוף הרבעון החברה מחזיקה בקופת המזומנים שלה 164.5 מיליון דולר, נתון אשר צפוי להשתנות בעקבות הגיוס הצפוי שיכניס לקופתה עוד 107.5 מיליון דולר.
עוד חוזר הניגון: מגייסים כשאפשר ולא כשצריך
למרבה הצער, המהלך של יורוג'ן היה צפוי מראש. בדומה ללא מעט חברות שנמצאות במעמדה, אשר שורפות מזומנים בקצב גבוה, כל זינוק במחיר המנייה מהווה פתח לגיוס הון. לפני פחות משנה, ביצעה יורוג'ן עצמה מהלך דומה, כשהכריזה על הנפקת מניות ואופציות במטרה לגייס 120 מיליון דולר, מיד לאחר שהודיעה על הצלחה בניסוי, בדומה למה שהתרחש השבוע.כאמור, הטענות הן לא רק ליורוג'ן, היא לא שונה בהרבה מאינספור חברות שעשו מהלך דומה, אלא למערכת שמאפשרת את זה. הקלות שבה החברות הללו מגייסות כסף על חשבונם של המשקיעים הפשוטים היא פשוט בלתי נסבלת. הפרקטיקה הזו, לפיה "מגייסים כשאפשר לא כשצריך", היא אחת הרעות החולות של שוק ההון. מי שמשלם בסופו של דבר את המחיר על המהלכים הללו, הם בעיקר המשקיעים הקטנים, שלא תמיד מודיעים לכל ההתפתחויות ולרוב לא משתתפים בהנפקות הללו.
בהחלט ייתכן שיורוג'ן תהפוך לבוננזה, בעקבות אישור ה-FDA אם וכאשר. לצדה גם עומדת העובדה שבראשה עומד אדם מנוסה כמו אריה בלדגרין אשר ברזומה שלו הקמה של מספר חברות פארמה מוצלחות. הבולטת שבהם היא קייט פארמה, שבה כיהן כיו"ר, נשיא ומנכ"ל, אשר נמכרה בשנת 2017 לענקית התרופות גיליאד תמורת 11.9 מיליארד דולר. חברה נוספת בה לקח חלק היא חברת קוגאר (Cougar Biotechnology), שפיתחה תרופה לסרטן הערמונית, לסרטן השד ולמיאלומה, ונמכרה החברה לג'ונסון אנד ג'ונסון תמורת כמיליארד דולר, בתחילת שנות האלפיים.
אך ישנה אופציה אחרת, שגם היא לא מופרכת בטח אם מסתכלים על ההיסטוריה הלא כל כך מחמיאה של חברת ביומד ישראליות, אך לא רק, שלמרות ההבטחה וההצלחות בניסויים הקליניים התקשו להפוך לחברה ברת קיימא. על כן, הקלות שבה היא בוחרת לגייס כסף ולדלל את המשקיעים בזמן שבקופתה סכום של מעל 150 מיליון דולר, אשר יכול להחזיק את הפעילות שלה לתקופה ממושכת. הרי למה החברה צריכה את המזומנים הללו, אם לא לצורך המשך פעילותה? נכון, עלויות השיווק עשויות לגדול אך לא באופן כל כך דרמטי, ולפחות כרגע זה לא נראה שמהלך של רכישת חברה או פעילות אחרת עומד על הפרק.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה