האנליסטים אומרים: "המניה הזו תעלה ב-250%" - האם לרוץ לקנות?
מה ההבדל בין Sell Side ל-Buy Side? האם אנליסטים פוגעים בהמלצות שלהן, מה באמת חשוב להבין מהאנליזה, וכמה שווה קמהדע?
קמהדע קמהדע -1% קמהדע 2,188 -1% בסיס:2,210 פתיחה:2,210 גבוה:2,210 נמוך:2,153 תמורה:1,226,423 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: היא חברה טובה עם בעלת בית חזקה - קרן פימי ועם כיוון וצמיחה להמשך. החברה מפתחת תרופות על בסיס פלזמה אנושית כשבין מוצריה מוצר נגד כלבת ומוצרים למחלות ריאות. לפני עשור היא היתה מניית חלום שנסחרה בפי 3 מהמחיר הנוכחי, אבל כישלון בניסוי הקליני של תרופת ה-AAT באינהלציה הפיל את המניה בהדרגה.
לא עזרו המוצרים הקיימים, לא עזר ההסכם המרשים עם בקסטר למתן שימוש בידע ובפטנטים של קמהדע כדי לייצר את תרופה לטיפול במחלת החוסר הגנטי באלפא 1 אנטיטריפסין (Glassia), לא עזרו המוצרים הנוספים, המניה לא התרוממה. גם עסקת פימי, שלפני שנה הזרימה 60 מיליון דולר לחברה, לא שיפרה דרמטית את המצב.
קמהדע סבלה מחוסר עניין של המשקיעים, בעיקר בשל הבנה שהפייפליין הקיים לא יביא בשורה לדוחות הכספיים. זה לא שחור ולבן, כי הפייפליין מביא לצמיחה ושיפור ברווחיות, אבל החברה נמצאת בקפסיטי נמוך בהמשך להעברה-מכירת הפעילות של אלפא 1 לטקדה, יש לה קווי ייצור לא מנוצלים, והשורה התחתונה לא מרשימה. מה עושים? רוכשים תורפות ופעילויות ומגדילים את התפוקה של המפעלים.
קמהדע רכשה לפני כשלוש שנים זכויות יצור ושיווק של ארבעה מוצרים מחברת Saol האמריקאית וכך היא ממלאת את החלל שהותירה המכירה לטקדה, כשבמקביל לרכישות, החברה מגיעה להסכמי מכירות גדולים עם השותפות שלה. בסוף השנה שעברה הודיעה קמהדע על הסכם עם חברת Kedrion Biopharma האיטלקית לשיווק בארה"ב של המוצר KEDRAB שמיועד לטיפול בכלבת. ההסכם הזה הוא למכירות של 180 מיליון דולר בארבע השנים הבאות (החל מ-2024).
הפעולות האלו מתורגמות לשיפור בדוחות הכספיים. ההכנסות ברבעון הראשון עלו ב-23% ל-37.7 מיליון דולר והתחזית לשנה כולה עלתה ל-158-162 מיליון דולר. שיא מכירות לקמהדע. במספרים האלו הרווח צפוי להיות משמעותי - ה-EBITDA יעלה ל-28-32 מיליון דולר.
הנתון הזה, מרשים ככל שיהיה, לא כולל כידוע את המימון והמסים. בהערכה זהירה החברה יכולה להרוויח מעל 15 מיליון דולר בשנה. אם היא תמשיך לצמוח כמצופה, הרווח גם יעלה ל-20 מיליון דולר ומעלה. מכפיל מייצג יביא אתכם לשווי הנוכחי. מי שאופטימי יותר (או זהיר פחות) לגבי הצמיחה וזה בהחלט אפשרי, יגלה שיש אפסייד משמעותי. מי שיעריך שניסיונות החברה להגביר את הייצור בהסכמים נוספים ובמוצרים נוספים, יכול להגיע למסקנה שהרווח יהיה הרבה יותר משמעותי ובהתאמה האפסייד הפוטנציאלי גדול יותר.
יש כמובן סיכונים. החברה מתבססת ותלויה במספר קטן של מוצרים, בשוק התרופות יש תמיד התפתחויות וחדשות, ומוצרים חדשים. הפייפליין של קמהדע לא מבטא חלום, והחברה, גם אם תגדל, תהפוך לבית חרושת לייצור תרופות, אבל הרווח הגדול נמצא בפיתוח, לא בייצור, אם כי אי אפשר לזלזל בייצור.
בעיניים אופטימיות קמהדע בהחלט שווה יותר ממחיר השוק, רק צריך לזכור שכמעט 90% מהמניות בישראל נסחרות לכאורה במחיר נמוך. כך או אחרת, גם בתרחישים אופטימיים קשה לראות את קמהדע שווה פי 2.5 מהמחיר הנוכחי.
בנק ההשקעות סטייפל התחיל היום לסקר את קמהדע עם המלצת "קנייה" ומחיר יעד של 18 דולר למניה. האנליסטים של סטיפל ציינו את תיק הנכסים של קמהדע בתחום הטיפול בפלזמה ואת מעמדה בשווקים עם חסמי כניסה גבוהים. בסטייפל ציינו את הבסיס העסקי היציב והרווחי של קמהדע שחווה צמיחה דו-ספרתית. האנליסטים של סטייפל מתרכזים באלפא-1 אנטיטריפסין (AAT) שמיועד לטפל במחלת ריאות נדירה. האנליסטים מאמינים שהפיתוח מוערך כרגע בחסר על ידי השוק. לגישתם, רכישת Inhibrx לאחרונה על ידי סאנופי תמורת 1.7 מיליארד דולר, מעידה על הפוטנציאל בתחום הטיפול בפלזמה.
אלא שאין דברים כאלו. ליתר דיוק - יש, אבל זה נדיר מאוד. בדיקות אנליסטים בדיעבד מגלות שרק מעטים פוגעים וככל שמחיר היעד רחוק יותר כך הפספוס גדול יותר. יכול להיות שקמהדע תעלה פי 3.5 בטווח של שנה, יכול להיות שגוף מסוים יוציא צ'ק ויקנה בפרמיה גדולה, אבל הסיכוי לכך אפסי.
אל תתפתו להמלצות אנליסטים וככל שהן רחוקות ממחיר היעד כך הן מסוכנות יותר. זו לא הבטחת תשואה, זו לא הונאה, האנליסטים לרוב באמת מאמינים בזה, אבל המציאות, כך לומדים מההיסטוריה, שונה בתכלית.
האנליסטים ממליצים רק לקנות
הבוקר התפרסם בגלובס כי מנתוני האתר הפיננסי Factset שמרכז את המלצות 12,000 אנליסטים על מניות בוול סטריט, מתברר שרק 5% הן המלצות מכירה. בצמרת המומלצות: אמזון, מיקרוסופט ועוד מופלאות. שימו לב - אתם לא מקבלים, כמעט אף פעם, מידע על אנליסטים שחושבים אחרת (מכירה), זה מוסתר, וכמעט אף פעם לא תראו חשיב המחוץ לעדר. הכי קל בעולם זה להמליץ על אפל ומיקרוסופט, כשההמלצות של האנליסטים נראים כמו "העתק הדבק".
השאלה החשובה ביותר היא האם האנליסטים היו משקיעים את כספם במניות האלו? ואני מחזיר אתכם לתקופת הדוט.קום. אנליסטים בכירים, הכי בכירים היו מפרסמים דוח אנליזה חיובי ואחרי כמה דקות שולחים במייל לחברים שלהם - "מי האדיוט שיקנה את המניה הזו".
התפקיד של האנליסטים האלו הוא שיווקי. מדובר על אנליסטים מסוג SELL SIDE שמטרתם להגדיל את הברוקראז, לעזור למיתוג, לשיווק. אנליסטים מסוג אחר, אלו שיושבים בניהול הכסף עצמו - מסוג BUY SIDE לא אומרים לכם מה הם עושים. הם מוכרים בלי שתדעו. הם רוצים להשיא תשואה בגוף ההשקעות שלהם ולא רוצים לחשוף את התיק השקעות.
זה לא אומר שאין אנליזות SELL SIDE טובות. יש מצוינות, ורובן מוסיפות ערך (גם בין השורות - כי האנליסט לא רוצה לאבד אמון מול הקהל שלו), אבל זה אומר שאם אנליסט כותב לכם שהמניה תעלה פי 3.5, אתם צריכים לקרוא, לנתח, לחשוב, אבל לא ללכת עיוורים אחרי האנליזה. לרוב זה מתחיל בזינוק שהולך ודועך.
כן, קמהדע חברה טובה, חזקה, שכנראה נסחרת נמוך, אבל היא לא שווה מה שהאנליסטים של סטייפל כותבים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.חברה מעולה במחיר זול (ל"ת)אמיר 03/07/2024 23:24הגב לתגובה זו3 0סגור
-
3.קשקושמשקיע פצפון 03/07/2024 19:24הגב לתגובה זו8 0אם יש דבר אחד שלמדתי זה שמה שאומר היועץ השקעות לעשות בדיוק הפוךאם הם היו כאלה חכמים היתה להם קרן השקעות של מיליארדים ולא היו עובדים בבנק בשביל 12,000 ברוטו........סגור
-
2.עדיף בריינסוויי (ל"ת)אלי 03/07/2024 17:28הגב לתגובה זו2 3סגור
-
1.השוק יותר חכם מכל האינטרסנטים זורקי המספרים. (ל"ת)עודד 03/07/2024 16:09הגב לתגובה זו11 1סגור
-
איך רואים שאתה לא מבין בהשקעותמשקיע 08/07/2024 12:53הגב לתגובה זו0 1האם אתה יודע כמה פעמים היו מניות של חברות במחירים נמוכים שהשוק קבע שהם שוות נניח 40 מיליון ש"ח (או דולר) במשך תקופה ואז פתאום החלו עליות של עשרות ומאות אחוזים ותוך שנתיים אותה המניה של החברה כבר נסחרה בשווי שוק של 250 מיליון. יודע כמה פעמים זה קרה ??? המון צא ולמדסגור
- טען עוד
-
אכן, ומדהים לגלות שוב ושוב כמה שזה נכוןדוד 03/07/2024 18:07הגב לתגובה זו6 0בסוף השוק אומר את דברו; שיווי משקל של אלפי גורמים ומאות אלפי שחקנים = מחיר "נכון".סגור