למנוע החיפוש של גוגל יש בעיות AI, אבל המשקיעים נשארים אופטימיים
מעמדה התחרותי של גוגל GOOGLE -4.56% GOOGLE 169.24 -4.56% סגירה:0 פתיחה:175.48 גבוה:175.58 נמוך:165.32 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: בשוק מנועי החיפוש ממשיך להדאיג את המשקיעים בתקופה האחרונה, אבל מניית החברה עדיין מרמזת כי המשקיעים נותרו אופטימיים, במיוחד לקראת דוחות החברה בשבוע הבא.
אלפבית, חברת האם של גוגל ויוטיוב צפויה לדווח על תוצאותיה לרבעון השני ב-23 ביולי לאחר הסגירה ובוול-סטריט מצפים לכך בקוצר רוח. אנליסטים רבים ציינו לאחרונה את החששות שלהם בנוגע למעמדה של גוגל כמובילה בשוק מנועי החיפוש על רקע התחרות הגוברת מצד הבינה המלאכותית הג'נרטיבית.
בוולס פארגו דירגו את מניית החברה ב"שיווי משקל" עם מחיר יעד של 187 דולר, כאשר הם מציינים כי לפחות בתקופה הקרובה לא נותרו זרזים שיכולים לדחוף את מניית גוגל למעלה וכי גם אם גוגל תצליח לשמור על מקומה בשוק מנועי החיפוש, האנליסטים לא מצפים שהיא תצליח לשחזר את ההצלחה ממנה נהנתה בעבר גם בעשור הבא. בחברת השירותים הפיננסיים פרסמו את התחזית שלהם כאשר ברקע ChatGPT של OpenAI ממשיך להשתפר בקצב מסחרר וחברות הטכנולוגיה האחרות ממשיכות להציג צ'טבוטים משלהם כדוגמת Meta AI וסירי של אפל.
למרות החששות, בסיטי דווקא מציגים אופטימיות. בבנק דירגו את מניית אלפבית ב"קנייה" עם מחיר יעד של 190 דולר. האנליסטים סבורים כי בדוחות הקרובים, אלפבית תציג הכנסות ורווח תפעולי שיהיו טובים יותר מהקונצנזוס בוול-סטריט. בסיטי מציינים כי שוק הפרסום ממשיך להתחזק, דבר חיובי לשוק החיפוש שלפיו הם צופים צמיחה של 12.5% בהכנסות משנה לשנה, לעומת הקונצנזוס של 11.7%.
בג'יי פי מורגן מרוצים מהתקדמות הבינה המלאכותית הג'נרטיבית, כאשר הם צופים צמיחה משופרת בהכנסות מיוטיוב וגוגל, הרחבת שולי רווח ושיפור בתשואות ההון. בבנק מדרגים את אלפבית ב"משקל יתר" עם מחיר יעד של 200 דולר.
התחרות גוברת
סטארט-אפ חיפוש מבוסס בינה מלאכותית שנקרא Perplexity גייס לאחרונה 250 מיליון דולר לפי שווי של כ-3 מיליארד דולר. בין המשקיעים ניתן למצוא את סופטבנק היפנית ובעבר גם את מייסד אמזון ג'ף בזוס.חברת Perplexity אמרה בחודש אפריל כי השווי שלה עומד על יותר ממיליארד דולר וכי היא גייסה אז 165 מיליון דולר בסך הכל. כאמור, בין המשקיעים בחברה בעבר ניתן למצוא את בזוס, בנוסף לאנבידיה, חברות הון סיכון ומשקיעים פרטיים. Perplexity מציעה כיום מוצר חינמי לחיפוש מבוסס בינה מלאכותית וכן אפשרות למנוי בעלות של 20 דולר בחודש, המאפשר למשתמשים בין היתר לבחור את מודל הבינה המלאכותית המועדף עליהם ולהעלות קבצים על מנת שהמודל ינתח.
החברה אמרה גם באפריל כי מנוע החיפוש שלה החזיר תשובות ל-169 מיליון שאילתות בחודש. נכון לכרגע גוגל עדיין שולטת ביד רמה בשוק מנועי החיפוש ומטפלת במיליארדי שאילתות מדי יום. החברה גם הוסיפה יכולות בינה מלאכותית ג'נרטיבית בניסיון להילחם במתחרים.
עם זאת, לאחרונה הופיעו סימנים ראשוניים לכך שהמשתמשים פתוחים לאמץ חלופות. סקר שנערך על ידי ג'פריס, מצא כי בקרב יותר מ-1,500 צרכנים ועובדי משרד כ-15% כבר משתמשים בפלטפורמת בינה מלאכותית שאינה קשורה לגוגל לביצוע חיפושים ורוב הנשאלים אישרו כי הם צפויים להמשיך ולעשות זאת גם בעתיד.
ה-AI עשוי לערער את המודל העסקי של גוגל
תשובות ממוקדות שיוצרות בינה מלאכותית בתגובה לחיפושים במנוע החיפוש צפויות להחליף את מבול הקליקים אותו צריכים המחפשים לעבור בשביל למצוא את המידע שהם צריכים. במקום לחפש בגוגל, למצוא את התוצאה המתאימה, להיכנס ולקרוא, הבינה המלאכותית תספק תקצירים מסודרים, ובעתיד גם הסברים תמציתיים למשימות מורכבות לצד תשובות מפורטות.עם זאת, אותו שינוי המונע על ידי בינה מלאכותית עלול לערער את המודל העסקי מבוסס הפרסום והקליקים שבזכותו התבסס מעמדה של גוגל עד היום. השיטה החדשה, עם סקירה של בינה מלאכותית ואחריה פרסומות ממומנות, בעצם מוחקת את כל הקישורים האורגניים הכחולים שבנו את העסק של גוגל, שכמעט כל בעל עסק מכיר כ-SEO, כמו גם את הקישורים הממומנים שהיוו את עיקר הפרסום בחיפוש של גוגל (SEM).
נראה שבמשך שנים מנוע החיפוש של גוגל הולך בכיוון של לספק מידע לקוראים גם מבלי שיצטרכו ללחוץ על תוצאות החיפוש. חלוניות המכילות את הטקסט הממוקד מתוך דף האינטרנט אותו הקורא חיפש, תקצירים של דפי ויקיפדיה במנוע החיפוש, שעות פתיחה של חנות ואפילו מזג אוויר - כמות המידע שניתן לדלות ממנוע החיפוש מבלי להיכנס לקישורים הולך וגובר, וככה כמות הפרסומות שהקוראים רואים הולכת ויורדת.
עכשיו, עם סיכומים שנוצרים על ידי בינה מלאכותית, משתמשים שהיו מתפתים בעבר להרחיק לכת ולחקור קישורים מעבר לחיפוש המקורי שלהם, עשויים לסיים את מסע החיפוש שלהם בלי לראות אפילו פרסומת אחת. נוסף על כך, מדידת היעילות של פרסום תהפוך למורכבת הרבה יותר בשיטת החיפוש החדשה.
השינויים שגוגל מקדמת בעצם עלולים לפגוע בשני הצדדים: מצד אחד, לגוגל יש אינטרס לשמור על מודל חיפוש הממומן על ידי פרסומות. פחות אתרים איכותיים שמתפרנסים מפרסומות יובילו לירידה באיכות תוצאות החיפוש של גוגל עצמה. מצד שני, עבור אתרים ועסקים שמסתמכים על תוצאות החיפוש, כל שינוי באופן בו גוגל מציגה את התוכן שלהם עלול להיות הרסני.
הדוחות לרבעון הראשון
ענקית החיפוש רשמה רווח למניה של 1.89 דולר על הכנסות של 80.53 מיליארד דולר. האנליסטים ציפו לרווח למניה של 1.51 דולר עם הכנסות של 78.7 מיליארד דולר. החברה דיווחה אז גם כי תשלם לראשונה אי פעם דיבידנד של 20 סנט למניה ועל בייבאק בסך 70 מיליארד דולר.ההכנסות ממגזר הפרסום, הכולל את מנוע החיפוש וכלים נוספים, עמדו על 61.66 מיליארד דולר, לעומת צפי של 60.18 מיליארד דולר. ההכנסות מגוגל קלאוד עמדו על 9.57 מיליארד דולר, בוול-סטריט ציפו ל-9.35 מיליארד דולר. ההכנסות מפרסומות ביוטיוב עמדו על 8.09 מיליארד דולר, כאשר הצפי היה ל-7.72 מיליארד דולר. הרווח התפעולי הסתכם ב-25.47 מיליארד דולר, בעוד הצפי היה ל-22.4 מיליארד דולר.
אלפבית נסחרת כעת לפי שווי של 2.3 טריליון דולר, זאת לאחר שמניית החברה עלתה ב-33% מתחילת השנה וב-48% ב-12 החודשים האחרונים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.חיפוש גוגל AI נוטה מאד לפרוגרסיביותנחום 17/07/2024 06:27הגב לתגובה זו0 0שמאלנית ואנטי ישראליתסגור
-
1.מחר קריסה 24 אחוז! ראו הוזהרתם! (ל"ת)אנטריקוט 16/07/2024 22:50הגב לתגובה זו0 1סגור