הורדת הריבית עדיין אפשרית: מדד האינפלציה המועדף על הפד עם עלייה מתונה ביוני
מדד הליבה של ההוצאה לצריכה פרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על הפדרל ריזרב, עלה ב-0.2% ביוני, בהתאם לציפיות וגבוה מ-0.1% בחודש מאי. העלייה משנה לשנה עמדה על 2.6%, ללא שינוי לעומת החודש הקודם וגבוה מהצפי ל-2.5%. מדד המחירים הכללי הציג עלייה חודשית של 0.1%, ועלייה שנתית של 2.5%. בהתאם לציפיות. המדדים עולים בתגובה עד 1%.
בסך הכל, לחץ המחירים פוחת וזה עשוי לעזור לבכירי הפד' להאמין כי האינפלציה אכן מתקדמת אל עבר יעד ה-2% של הבנק המרכזי. מדד ה-PCE משמש את הפד' בהחלטות בנוגע למדיניות המוניטרית שלו. הצמיחה הכלכלית עמדה בממוצע על 2.1% במחצית הראשונה של 2024 לעומת 4.2% במחצית השנייה של 2023.
הבנק המרכזי שמר על הריבית בטווח של 5.25%-5.5% מאז חודש יולי בשנה שעברה, לאחר שהעלה את הריבית ב-525 בנקודות בסיס מאז 2022. הירידה באינפלציה בנוסף להקלה בשוק העבודה הביאו את השווקים בארה"ב לצפות ל-3 הורדות ריבית השנה, שלפי הערכות יחלו מחודש ספטמבר עם סבירות של 99.7%. השווקים מתמחרים סיכוי של 93.3% כי הריבית תישאר שוב על כנה בהחלטת הריבית הקרובה של הפד'.
ההוצאות הצרכניות, המהוות יותר משני שליש מהפעילות הכלכלית בארה"ב, עלו ב-0.3% בחודש שעבר, לאחר עלייה של 0.4% בחודש מאי. דו"ח התוצר המקומי הגולמי לרבעון השני הציג כי הכלכלה האמריקאית צומחת בקצב שנתי של 2.8%, כפול מקצב של 1.4% ברבעון הראשון.
נתוני התמ"ג עודדו את השווקים במיוחד על רקע החששות ממיתון קרוב שהתגברו בזמן האחרון. התוצר ברבעון הראשון כאמור היה אחד מהגורמים לחששות הללו אבל גם נתונים אחרים לא היו מעודדים במיוחד. רמת החיסכון של הצרכן האמריקאי הגיעה לראשונה מאז משבר 2008 לטריטוריה שלילית, ההכנסה הריאלית הפנויה התמתנה משמעותית ועלתה ב-1% בלבד לעומת המצב לפני 12 חודשים, זאת על אף העלייה הנאה בצמיחה וברמות השכר, וגם החולשה בשוק הנדל"ן הוסיפה לדאגות מפני מיתון.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה