סאגת הגדלת מספר הזרים: המהלך שעשוי למנוע פגיעה בכדורגלן הישראלי
הנבחרת האולימפית של ישראל הפסידה אתמול לפרגוואי והיא קרובה להדחה מאולימפיאדה. רק נס שכולל ניצחון על יפן עשוי להחזיר את החבורה של גיא לוזון למסלול ואם לא יקרה משהו יוצא דופן - הנבחרת הכישרונית שלנו עשויה לחזור הביתה עם שברון לב גדול.
בעוד אנחנו מדברים על הדור הצעיר והמוכשר, ברקע ממשיכה המנהלת לקדם את נושא הגדלת מספר הזרים החל מהעונה הבאה, כשהשחקנים הישראלים מתנגדים למהלך מכמה סיבות. הראשונה: הם טוענים שזה יפגע במעמד השחקן הישראלי ובנבחרות הצעירות. השנייה: זה יפגע בשכר הממוצע של שחקנים ישראלים. הנה כאן, כתבנו על כל הסכנות בשיתוף הזר השישי ועל ההחלטה החדשה.
"הסוכן דורש כפול"
בשיחה עם ביזספורט, אמר גורם בכיר באחת מקבוצות ליגת העל בסוף השבוע כי אחד הפרמטרים המרכזיים בהחלטה אכן נובע משיקולי שכר. "ההיצע של שחקנים ישראלים לא גדול. אתה יושב עם שחקן בינוני, שלא עשה כמעט כלום בעונה שעברה, ואם פעם הוא היה דורש 80-90 אלף דולר, הסוכן שלו מתחיל איתך משא ומתן ב-140-150 אלף דולר. יש בעלים שיכולים להרשות לעצמם לשלם את זה, ואחרים לא. אני לא. לכן, אני חושב שזה צעד נהדר".חשוב להבין כי השכר הממוצע לשחקנים ישראלים השתנה מאוד בשנים האחרונות. עד לפני 5 שנים, רף ה-100 אלף דולר היה נשבר אם היה מדובר בשחקן מוכח, אבל משהו השתנה - ההיצע לשחקנים ישראלים ירד, חלקם עזבו לחו"ל מוקדם מדי, כשהקורונה והמלחמה רק שיפרו את מצבם. אפשר להסתכל על טבלת המרוויחים הגדולים בקבוצות ולהבין, שגם הקבוצות הבינוניות משלמות בין 1.5-2 מיליון שקל לשחקנים הבכירים שלהם. הכסף הוא במונחי ברוטו, ועדיין, מדובר בסכומים גבוהים מאוד.
נראה פחות כאלה? הנבחרת הצעירה חוגגת (אסי קיפר, התאחדות לכדורגל)
ההחלטה לגבי שחקנים זרים היא לא נכונה לכדורגל מסיבה פשוטה: היא תגרום לנדידה של ישראלים רבים מעבר לים ואולי גם ייתר את ההשקעה במחלקות נוער. אחד מבעלי הקבוצות סיפר לי השבוע שהוא שוקל להפחית את ההשקעה ולהשקיע את הכסף באקדמיית כדורגל, אליה קשורים אנשי עסקים וסוכנים ישראלים. הוא לא יהיה חייב להשקיע סכומי כסף אדירים בפיתוח שחקנים ומתקנים - ומצד שני לא יהיה מחויב הסכמית לאותה אקדמיה, שמייצאת שחקנים לכל העולם ודמי המעבר נמוכים מאוד.
גורם בכיר בהתאחדות אמר השבוע ש"אין פתרון מעשי להחלטה הזאת, אבל אולי אפשר למצוא פתרון מתאים, כמו תקרת שכר". תקרת שכר אינה מקובלת בכדורגל העולמי, אבל ביחס להישגים של נבחרת ישראל והישראליות באירופה בכלל, יכול להיות שמדובר בהחלטה טובה. מצד שני, קחו למשל את מקרה עומר אצילי, שרוצה לחזור לארץ. במצב שבו תהיה תקרת שכר, אף קבוצה לא תילחם עליו. חוקי הפייר פליי (הגבלות על המועדונים לגבי השקעת כספים מעבר לגובה ההכנסות) מגבילים, בעיקר את הקבוצות הגדולות, להחתים שחקנים.
"מספר הזרים שלנו - הנמוך באירופה"
במנהלת מסבירים כי מספר הזרים הוא הנמוך ביותר באירופה. שאלתי האם הם מודעים לפגיעה בענף ושם מסבירים כי הם לא מודאגים משתי סיבות: הראשונה, כל קבוצות יכולה לרשום מאז הקורונה עוד שני שחקנים בסגל. השניה - מספר החילופים גדל לחמישה, במקום שלושה. זה נכון, אבל בסוף, לא כל קבוצה עורכת חמישה חילופים ועובדתית, אם קבוצה תשתף ששה זרים, זה אומר שבבממוצע יותר ישראלים יפתחו על הספסל ולקבל כמה דקות במחצית השניה כמחליף, לא דומה לשחקן שפתח בהרכב.לפי גורמים במנהלת, הם מתכוונים לעשות תיקון מיוחד. בישיבה הקרובה שתעסוק בנושא, תעלה על סדר היום אפשרות לקבוע רף דקות מינימלי לשחקנים ישראלים, כך שהסך הממוצע של מספר הדקות לא ישתנה.
השאלה היא מה יעשו המאמנים במצב כזה. האם מאמן שיידע שהוא צריך לשמור על תוצאה מסוימת וירצה להכניס שחקן הגנה, ישנה את השיטה ויכניס חלוץ צעיר? לא בטוח. במנהלת טוענים כי הם יגבשו בקרוב מאוד תקנות שיחייבו את הקבוצות שלא לפגוע במעמד השחקן הישראלי, וזאת למרות הגדלת מספר הזרים.
מעניין מה יהיה הפתרון של המנהלת. על פניו, יהיה לה קשה מאוד ליישם את זה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.המגבלה קיימת כבר כמה עשוריםקובי 28/07/2024 11:58הגב לתגובה זו0 0והפער בין הקבוצות והנבחרת שלנו רק גדל לעומת אירופה. אז כדאי לנסות משהו אחר ולשנות. בכל שוק שבו תיקח על עצמך מגבלות שהרוב לא לוקחות על עצמן, כמו פה, יראה בדיוק ככה.סגור
-
1.מבחן התוצאהאיש פשוט 28/07/2024 10:27הגב לתגובה זו0 0לאור חושך התוצאות של נבחרות ישראל בכדורגל בעשורים האחרונים, אז כדי להביא את הצופים למגרשים כדאי להגדיל בהרבה את מספר השחקנים הזרים.סגור