מרכיבים משקפיים והופכים למפקדים על רחפני תקיפה בעזה - החברה הישראלית שעוזרת לכוחות בשדה הקרב
הלוחמה העתידית תהיה בין רובוטים. גם אביב שפירא, מנכ"ל אקסטנד שמפתחת תוכנה שמאפשרת שליטה ברחפנים באמצעות משקפי מציאות מדומה, מעריך כך, רק שהשאלה היא כמה זמן ייקח למדינות לאמץ את הכלים האלו. המלחמה אצלנו והמלחמה בין רוסיה לאוקראינה, מאיצות את התהליך ויש שסבורים שתוך כמה שנים כבר יהיו חיילים-רובוטים. שפירא חושב שתהיה התקדמות רציפה, אבל שדה קרב עם כלים רובוטייים באופן מלא יהיה רק בעוד 15 שנים.
יזמים מנוסים אחרי אקזיט
שפירא הוא יזם מנוסה אחרי אקזיט של 200 מיליון דולר. אחיו מתאו והוא הקימו את ריפליי, חברה שפיתחה טכנולוגיות לשידורי ספורט ומכרו אותה לאינטל INTEL CORPORATION +0.25% INTEL... 24.5 +0.25% סגירה:0 פתיחה:24.31 גבוה:24.68 נמוך:24.14 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . באינטל היא נעלמה. אינטל ידועה בתור מעלימת חברות שהיא רוכשת.את אקסטנד הקימו האחים ב-2018 עם שני שותפים - אדיר טובי ורובי ליאני. החברה הייתה אמורה לפתח מוצר לשוק הגיימינג, אבל השליטה במערכות הרובוטיות הפכו מהר מערכות לכאלו שמתאימות לצרכים צבאיים. החברה עובדת מול מפא"ת ומספקת מערכות למשרד הביטחון ולצבא.
כל אחד יכול להפוך למפעיל רחפנים
היתרון של המוצר הוא בפשטותו. כל אחד יכול די מהר להפוך למפעיל של מערכות לחימה שנראות מאוד מורכבות ויכול לשלוט בשלושה רחפני תקיפה בו זמנית. אלו רחפנים במובן הרחב, המטרה היא לשלוט בשדה הקרב העתידי בפשטות ובמהירות, כשבשליטה הזו יש גם תחכום. זה לא רחפן או כטב"מ שמתפוצץ על הבית, אלא רחפן שמתקרב וגורם לאוייב לצאת כדי שרחפן שני יפגע בו, או רק לשם דוגמה - רחפן שנכנס פנימה, מניח מטען ויוצא החוצה לאגף את היציאה. כלומר זו שליטה במספר כלים. זה להרגיש מפקד בשדה הקרב עם חיילים גם אם נמצאים רחוק מהאירוע. כיום מקובל שהשליטה תהיה על 3 מערכות, אבל בעתיד זה יכול להיות גם יותר.
מייסדי אקסטנד; מימין לשמאל: אדיר טובי, אביב שפירא, מתאו שפירא, רובי ליאני; קרדיט: תומר אפלבאום
עיקר הפעילות של החברה הוא בשוק הביטחוני שצמח כאמור בשנים האחרונות על רקע מלחמת רוסיה-אוקראינה והמלחמה בישראל. בתחום הביטחוני החברה גם מייצרת את הרחפנים שלה בעצמה. למעשה, היא נכנסה לפעילות הביטחונית בארץ ב-2019 עם יירוט עפיפוני ובלוני תבערה, שהיו קטנים מדי בשביל להצדיק יירוט בעזרת טיל. זה הצליח ומשם היא המשיכה לפיתוחים צבאיים נוספים.
החברה לא זנחה את הפעילות האזרחית אך הפעילות הביטחונית מייצרת לה את רוב ההכנסות. אקסטנד היא לקוחה גדולה של נקסט ויז'ן נקסט ויז'ן +2.37% נקסט ויז'ן 5,280 +2.37% בסיס:5,158 פתיחה:5,158 גבוה:5,340 נמוך:5,122 תמורה:32,369,631 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הבורסאית. "אנחנו מהלקוחות הכי גדולים של נקסט ויז'ן" אומר אביב שפירא בשיחה עם ביזפורטל, "אנחנו קונים מהם מאות מצלמות שמתאימות לתחום ולצרכים שלנו".
לחברה יש פעילות במזרח הרחוק עם סניף גדול בסינגפור שמתבסס על רכישת חברת Performance Rotors. הפעילות שם היא בעיקר אזרחית.
בשנים מאז הקמתה החברה צמחה בין 80%-100% בשנה כשהמטרה היא להגיע לקצב מכירות של 50 מיליון דולר לקראת סוף השנה הבאה. היעד הזה, אומרים מנהליה, יביא אותה להנפקה בוול סטריט.
החברה גייסה 65 מיליון דולר מאז היווסדה, כ-40 מיליון דולר גויסו לפני מספר חודשים. שווי החברה בגיוס האחרון לא נחשף אך זה כנראה קרוב ל-200 מיליון דולר.
אפשר להעריך שהתכנון הוא לגייס בוול סטריט לפי שווי של 400-500 מיליון דולר?
"כן זה האזור שמכוונים אליו".
מה המוצר העיקרי של החברה?
"אנחנו מאפשרים לרחפנים לעבוד בצורה קלה ומדויקת בסביבה מורכבת. החברה היא חברת תוכנה ויש לה שתי חברות בת, אחת ביטחונית ואחת אזרחית. לכל אחת יש מודל עסקי שונה - בחברה הביטחונית אנו מייצרים בעצמנו את הרחפנים בכדי לתת פיתרון מלא, ובצד האזרחי אנחנו מספקים רק את התוכנה".
מכאן שהרווחיות בתחום האזרחי גבוהה הרבה יותר, למרות שההכנסות כאמור נמוכות יותר. "היקף המכירות דו ספרתי כבר שנתיים", עונה שפירא לשאלה שלנו וניתן, בין השורות, להבין שהחברה מתקרבת לרווחיות.
אביב שפירא, מנכ"ל ומייסד שותף אקסטנד; קרדיט: אתר החברה
אם כך יעד של 50 מיליון דולר לעוד שנה וחצי-שנתיים הוא ממש לא בשמיים. נראה שאתם יכולים להגיע לזה מוקדם יותר.
"כן. היו כבר בעבר דיבורים לגבי הנפקה אבל אין לנו צורך כרגע כי בדיוק גייסנו כסף. לסוף 2025 אלו היעדים. אין הרבה חברות רובוטיקה-רחפנים בעולם שמגיעות למכירות כאלה. התחום הזה צומח אבל יש רגולציה כבדה והשוק מאוד שמרן. המלחמה בארץ וברוסיה באוקראינה הביאו לגידול גדול בביקושים אבל עוד יש לאן לצמוח".
כמה מהמכירות שלכם הן בשוק המקומי?
"הפעילות בישראל מהווה בערך 50% מההכנסות".
התחום הביטחוני הוא השוק העיקרי שלכם?
"מבחינת הכנסות כן אבל לא מבחינת הפוקוס העסקי. שני התחומים בפוקוס שלנו, אנחנו מאמינים בתחום האזרחי. ביחידה האזרחית יש עובדים בארץ ויש בערך 30 איש שנמצאים בסינגפור וביפן ושם משתמשים בתוכנה לשימושים בעיקר אזרחיים". בסה"כ יש בחברה כ-120 עובדים ובשנה האחרונה היא גייסה כ-12 עובדים.
כשמסתכלים רחוק יותר - כמה תצמחו ב-5 השנים הקרובות?
"עד כה צמחנו בין 80% ל-100% כל שנה ואני חושב שאפשר להסתפק ב-50% החל משנה הבאה".
עובדי אקסטנד; קרדיט: יחצ
מה היעדים המרכזיים שלכם עכשיו מבחינה פיננסית?
"יש לנו שני יעדים מרכזיים. הראשון הוא רווחיות והשני הוא הנפקה. הסיבה שאנחנו חושבים על הנפקה היא כי אנחנו חברה שפועלת גם בתחום הביטחוני וגם בתחום האזרחי, אז אי אפשר להסתכל על מיזוגים ורכישות. החברות הביטחוניות לא ירכשו אותנו כי יש לנו פעילות אזרחית וחברות התוכנה, כמו גוגל או מיקרוסופט שיכולות להיות מעוניינות בחלק האזרחי, לא ירכשו אותנו כי יש לנו פעילות ביטחונית".
תררחיב על שדה הקרב העתידי. האם אפשר לצפות לחיילים רובוטיים בשדה הקרב בקרוב?
"כן, אבל זה באזור של עוד 15 שנה. יהיו חיילים רובוטיים ומכונות רובוטיות, הרובוטים לא יהיו בהכרח דמויי אדם. לנו למשל יש רחפן שיודע לפרוץ מבנה בעזרת הנחת מטען - הוא מניח את המטען ליד הדלת, מתרחק ואחרי הפיצוץ נכנס וסורק את המבנה או מאפשר לכוחות בשטח להיכנס".
כמה הפעילות שלכם ביפן משמעותית?
יש לנו חוזים ביפן אבל לא משמעותיים כמו בארה"ב, היחס הוא של 1:10 בערך ואפילו פחות".
מי המתחרות שלכם?
"יש בארה"ב 3 חברות שלא נסחרות וכנראה שנה הבאה ייסחרו. יש להן יותר מכירות כי הן מושרשות בתוך הפנטגון והעולם האמריקאי, אבל מבחינת מוצר אנחנו מובילים כי הטכנולוגיה שלנו שונה ומנצחת וגם עברה חיכוך מבצעי מאוד רציני. רוב החברות מייצרות רחפנים שנמצאים על המדפים ללא חיכוך מבצעי. למדנו המון במלחמה".
איך זה להיות יזם בפעם השנייה? יש פחות לחץ?
"המורה שלי להיסטוריה אמרה שיותר קל לשמור על 100 בציון מאשר להשיג 100. באקזיט יש גם הרבה מזל. עכשיו אנחנו בונים עסק אמיתי. ריפליי הייתה חברה מדהימה אבל לא הייתה לה התאמה אמיתית לשוק, היא עסקה בעיקר בטכנולוגיה, לא במוצר. עכשיו אנחנו בונים חברה אמיתית עם מוצרים".
כמה החברה שרכשתם בסינגפור תורמת לכם?
"החברה בסינגפור תורמת לנו המון. היא בנתה רחפנים לתחום האזרחי לשימוש למשל בבידקות שונות באסדות גז והיא משתמשת בתוכנה שלנו. היא עזרה לנו לעשות קפיצה גדולה בתחום האזרחי והיא מהווה 20% מההכנסות שלנו היום".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
8.יש רובוטים באוויר בים וביבשהעושה חשבון 06/08/2024 03:18הגב לתגובה זו0 0הכלים שמופעלים מרחוק הם רובוטים ברמה 1 . כלומר אין להם יכולת החלטה . כלים עם יכולות זיהוי והחלטה הם עיניין טכני קיים אך נבלם ברמה הפיקודית .סגור
-
7.1XjGlPtHJ 05/08/2024 02:05הגב לתגובה זו0 01סגור
-
6.תחשבו קטן...מליון רחפנים בגדול...בא 03/08/2024 02:58הגב לתגובה זו139 0מליון רחפנים בגודל זבוב ...ניכנסים לכול בית ומתפוצצים על מחבלים ....מי יעצור אותם???סגור
-
5.נקסט ויזן אימפריה (ל"ת)גאקו 01/08/2024 19:08הגב לתגובה זו74 0סגור
-
לגמרי . היא העתיד (ל"ת)איציק 02/08/2024 20:14הגב לתגובה זו1 0סגור
- טען עוד
-
4.טכנולוגיה צבאית זולגת לארגוני הטרור שיפנו את הרובוטיםזאב ערבות 01/08/2024 18:24הגב לתגובה זו1 0כלפינו, עדיף היה שאף חברה ישראלית לא תמכור מערכות נשקסגור
-
3.ה״ווק״ יגידו שזה לא מידתי99 01/08/2024 18:00הגב לתגובה זו4 2ה״ווק״ לא יכולים להסתפק במלחמה שבה לא נהרגים חיילים עם כיפות סרוגות, ואנשי פריפריה. מלחמה כזו איננה מידתית עבור ה״ווק״.סגור
-
2.אם תצליחו להפיל כטב"מים תוקפיםcleareye 01/08/2024 17:57הגב לתגובה זו2 0דה סקאי איז דה לימיטסגור
-
1.הפתעה...לצערנו גם לצד השני יש כלים דומיםהחיים 01/08/2024 13:54הגב לתגובה זו2 0זה לא מספיק שלנו יש כלים יותר טובים הכמות מנצת את האיכות ראו מקרה אוקראינה<>רוסיה אין סוף הרוגים לשני הצדדיםסגור