בשל חשש מהתלקחות בצפון: הדולר עלה ב-1% וחצה את רף ה-3.7 שקל
שער הדולר דולר שקל רציף -0.7% דולר שקל רציף 3.7 -0.7% בסיס:3.73 פתיחה:0 גבוה:3.73 נמוך:3.7 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: עולה היום בקרוב ל-1% ושערו חצה את רף ה-3.7 שקל (בסוף השבוע היה שערו היציג 3.68). השקל מאבד גובה אחרי הירידות אתמול בבורסה אבל בעיקר לאור המתיחות הביטחונית. בנוסף, בהמשך השבוע אמורות להתפרסם החלטות ריבית ברחבי העולם, מה שעשוי לגרום לתנודות נוספות.
האירו, לעומתו, עולה ב-0.7% ובכך חוצה את רף ה-4 שקלים. הוא נסחר סביב 4.02 שקלים (בשישי השער היציג עמד על 3.993). היורו נחלש מעט מול הדולר. הוא נסחר כעת סביב 1.084 דולר לאירו.
"החשש מהתלקחות בצפון לצד ביקושים מקומיים מזניק את הדולר אל עבר רמת 3.7 שקלים לדולר. הסלמה ביטחונית גררה בשנה החלופת לתנודות שערים אל עבר רמת 3.8 שקלים ומעלה, והחשש כי הידרדרות ביטחונית עשויה לגרור אפקט דומינו, אשר יביא לפיחות השקל אל עבר רמת 3.8 שקלים לדולר ומעלה", אומר יוסי פריימן, מנכ"ל קבוצת פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות. "בעבר, יצואנים מכרו מט"ח סביב רמת 3.8 שקלים לדולר ובכך מיתנו את עודפי הביקושים.
"לשינויים בשוק המניות עשויה להיות השפעה משמעותית על פוטנציאל פיחות השקל, שכן מגמה של ירידות חדות בשוקי חו"ל, עשויה לגרור לביקושי מט"ח ערים מצד הגופים המוסדיים ובכך להעצים את עוצמות עודפי הביקוש ופיחות השקל. כפי שפירטנו רבות בעבר, רמת 3.6 שקלים לדולר ממשיכה לשמש כרמה נוחה ליבואנים ולרכושי מט"ח, דבר אשר בולם את התחזקות השקל".
בסקירת מאקרו של כלכלן בית ההשקעות מיטב, אלכס זבז'ינסקי, נכתב כי החוזים על ריבית ה-FED כבר מגלמים כמעט 6 הורדות ריבית ב-12 החודשים הקרובים. "להערכתנו, בנסיבות הנוכחיות קשה לצפות ליותר. מצב זה מקטין פוטנציאל לירידה נוספת בתשואות האג"ח בארה"ב", כתב.
עוד הוא מציין כי השקל התחזק מתחילת החודש בכ-3% מול הדולר, יותר מכמעט כל מטבע אחר. מרווח האג"ח הדולרי של ישראל ל-10 שנים לעומת האמריקאי ירד מהשיא בכ-0.3%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.יירד ל-3.4 אחרי המלחמה (ל"ת)מתן 29/07/2024 12:59הגב לתגובה זו0 1סגור