אבן קיסר מפספת את הצפי בהכנסות; מורידה את תחזית ה-EBITDA לשנה

החברה דיווחה על הכנסות של 119.4 מיליון דולר - צפי האנליסטים היה להכנסות של 125 מיליון דולר; צופה כעת EBITDA שלילי ב-2024 לעומת תחזית קודמת ל-EBITDA חיובי
 | 
telegram

אבן קיסר  אבן קיסר +4.02% אבן קיסר 4.14 +4.02% אבן קיסר סגירה:0 פתיחה:4.01 גבוה:4.15 נמוך:4.01 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הנסחרת בנאסד"ק ומפתחת משטחי עבודה מדווחת על תותאותיה לרבעון השני של השנה. הכנסות החברה הסתכמו בכ-119.4 מיליון דולר, לעומת כ-143.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד ונמוך מצפי האנליסטים שהיה להכנסות של 125 מיליון דולר. ההפסד המתואם למניה הסתכם ב-14 סנט, בהתאם לצפי האנליסטים.
אבן קיסר; קרדיט: אלי שמעוני
אבן קיסר; קרדיט: אלי שמעוני

תכנית הרה-ארגון ממשיכה להכביד - אבן קיסר מורידה תחזית


תכנית הרה ארגון של החברה שמכבידה על תוצאות החברה הביאו אותה גם להורדת תחזית לשנה כולה - החברה צופה כעת כי תסיים את השנה עם EBITDA מתואם שלילי של מיליוני דולרים בודדים, זאת לעומת התחזית הקודמת שהייתה ל-EBITDA מתואם חיובי. החברה מייחסת את הורדת התתחזית לעלייה בעלויות השילוח וחומרי הגלם במחצית השנייה של 2024. לצד זאת החברה אשררה את התחזית שלה לתזרים מזומנים תפעולי חיובי לשנה כולה כאשר עיקר התזרים החיובי מיוחס לתזרים במחצית הראשונה של השנה. החברה גם מאשררת את הצפי לחיסכון בעלויות הקשורות ברה-ארגון, בהיקף של כ-20 מיליון דולר ב-2024 ו-30 מיליון דולר משנת 2025 ואילך בהשוואה לשנת 2023.
יוס שירן, מנכ"ל אבן קיסר; קרדיט: אתר החברה
יוס שירן, מנכ"ל אבן קיסר; קרדיט: אתר החברה

על בסיס מטבעות קבועים, ההכנסות ברבעון השני ירדו בכ-16.3% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, בעיקר בשל ירידה בכמות יחידות נמכרת. לדברי החברה המכירות הושפעו מהאטה בפעילות הכלכלית העולמית, במיוחד בתחום השיפוצים והשדרוגים בשווקים בהם פועלת החברה וכן מסביבה תחרותית גוברת.

שיעור הרווח הגולמי ברבעון השני של 2024 עלה לכ-22.9%, לעומת כ-8.3% ברבעון המקביל אשתקד. שיעור הרווח הגולמי המתואם ברבעון השני עלה לכ-23.8%, בהשוואה ל-9.6% ברבעון המקביל אשתקד. לדברי החברה עיקר העלייה ברווח הגולמי נבעה מתמהיל מקורות ייצור משופר, שקוזז חלקית משינויים בתמהיל מכירות המוצרים. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ההוצאות התפעוליות ברבעון השני של 2024 עמדו על כ-36.6 מיליון דולר (כ-30.6% מההכנסות), לעומת כ-58.8 מיליון דולר (כ-40.9% מההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד. לדברי החברה הירידה בשיעור ההוצאות התפעוליות נובעת בעיקר מירידת ערך והוצאות רה-ארגון שנרשמו במהלך הרבעון השני של 2023 בהמשך להפסקת הייצור באתר שדות-ים. בניכוי הוצאות בגין הסכמי פשרה, הפסד מותנה והוצאות רה-ארגון, עמדו ההוצאות התפעוליות על כ-28.2% מההכנסות, לעומת כ-24.3% ברבעון המקביל אשתקד.

החברה סיימה את הרבעון השני של 2024 עם הפסד תפעולי של כ-9.3 מיליון דולר, לעומת הפסד תפעולי של 46.9 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. ה-EBITDA המתואם ברבעון השני של 2024 היה שלילי בהיקף של כ-100 אלף דולר, לעומת EBITDA מתואם שלילי של כ-13.4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

החברה סיימה את הרבעון השני של 2024 עם הפסד המיוחס לבעלי המניות בסך של כ-9.2 מיליון דולר, לעומת הפסד של כ-52.5 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד למניה ברבעון השני עמד על כ-0.27 דולר, לעומת הפסד למניה של כ-1.52 דולר ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד המתואם למניה, הסתכם ברבעון השני בכ-0.14 דולר (בדילול מלא) על 35 מיליון מניות, לעומת הפסד של כ-0.69 דולר ברבעון המקביל אשתקד על 34.6 מיליון מניות.

במהלך הרבעון השני של 2024 ייצרה החברה תזרים מזומנים חיובי מפעילות שוטפת של כ-10 מיליון דולר שלדבריה נבע בעיקר מהקטנת יתרות המלאים, בהשוואה לתזרים מזומנים תפעולי של כ-17.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. נכון לתום הרבעון השני, מאזן החברה כלל מזומנים, שווי מזומנים ופיקדונות בנקאיים לטווח קצר בסך של כ-103.6 מיליון דולר וסך חובות למוסדות פיננסיים בסך של כ- 5.9 מיליון דולר. יתרת המזומנים נטו של החברה נכון לתום הרבעון עמדה על כ-97.7 מיליון דולר לעומת כ- 83.5 מיליון דולר נכון לסוף שנת 2023.

"השיפור שאנו מציגים ברבעון השני ברווחיות הגולמית ביחס לרבעון המקביל אשתקד, משקף את ההשפעה החיובית של פעולות הרה-ארגון האסטרטגיות בהן נקטנו", מסר יוס שירן, מנכ"ל אבן קיסר. "המאמצים שלנו לאופטימיזציה של מקורות הייצור וחיזוק הקשרים עם שותפי הייצור שלנו, נושאים יתרונות מוחשיים. אנו ממשיכים להתקדם ביישום השינוי האסטרטגי, תוך התמקדות ביעילות בעלויות, חיזוק מאמצי המכירות והשיווק, והשקעה במו"פ ובחדשנות. בנוסף, במהלך יולי הגדלנו את שיעור ההחזקה בחברת Lioli Ceramica ל-81% באמצעות השקעה נוספת, צעד שמדגיש את המחויבות של החברה לקידום וחיזוק עסקי הפורצלן שלה. חתמנו גם על הסכם למכירת קרקע שאינה מפותחת באתר ריצ'מונד היל שבבעלותנו. אנו נמשיך במאמצינו למקסם את התמורה מנכס זה. בהסתכלות להמשך השנה, אנו ממשיכים להיות ממוקדים בשיפור הרווחיות ומיצוב אבן קיסר לצמיחה ארוכת טווח".

אבן קיסר נמצאת כבר תקופה בעיצומה של תכנית הרה-ארגון שלה, במסגרתה היא מעבירה את הייצור ממדינות יקרות יותר במערב למדינות המזרח - כבר בסוף 2022 היא פיטרה כשליש מכוח העבודה באותו הזמן, 200 עובדים, והמהלך הגדול הגיע בחודש מאי 2023 עם ההודעה על סגירת המפעל בשדות ים.

בנוסף, בסוף 2023 ממשלת אוסטרליה החליטה לאסור שימוש, אספקה וייצור של מוצרים המכילים סיליקה, אחד המרכיבים שנמצאים במשטחי הקוורץ של החברה, זואת בגלל הסיכונים לחלות במחלקת הסיליקוזיס, מחלת ריאות קשה חשוכת מרפא. 

מניית אבן קיסר נסחרת לפי שווי של 181 מיליון דולר. מתחילת השנה זינקה המניה ב-40% וב-12 החודשים האחרונים ירדה המניה ב-2%.
מניית אבן קיסר מתחילת השנה
מניית אבן קיסר מתחילת השנה

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות